Budget Life Planner

Klassikaal
Gemiddeld scoort Learncare Academy een 8.6 gebaseerd op 74 reviews in de afgelopen 12 maanden

In het kort

Studieduur
2-3 maanden
Certificaat
Budget Life Planner
Prijs
€ 2.795,00

PE punten

KIWA 12 PE punten
Opleiding-Budget-life-planner, NHA, NCOI, LOI, Bart Seegers, ervaren docent

Locaties en startdatum

Kies hieronder de gewenste locatie en startdatum.

Toon startdata voor:
BCN-zwolle, opleiding, nibud, familiebedrijf, persoonlijke aandacht, sociaal financieel

14 september 2021 in Zwolle

Zwolle
BCN Zwolle ligt direct aan het station van Zwolle, bij het verlaten van het station steek je de weg over…
Startdatum: 14 september 2021

Planning

 • 14-09-2021 van 09:00 tot 17:00
 • 29-09-2021 van 09:00 tot 17:00
 • 05-10-2021 van 09:00 tot 17:00
 • 12-10-2021 van 09:00 tot 17:00
 • 26-10-2021 van 09:00 tot 17:00
 • 02-11-2021 van 09:00 tot 17:00
 • 09-11-2021 van 09:00 tot 17:00
Sluiten
Inschrijven

Beschrijving

Veel mensen hebben behoefte aan een goed en vooral begrijpelijk financieel plan, zeker nu de overheid steeds meer verwacht dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid neemt. Er is dan ook veel vraag naar onafhankelijke financiële planners: deskundigen op financieel gebied, die niet gebonden zijn aan partijen die zich bezighouden met de verkoop van financiële producten zoals verzekeringen, leningen of hypotheken.

Deze opleiding leidt je in 2 tot 3 maanden op tot onafhankelijk budget life planner.

De sleutel naar een gezond financieel leven

Als budget life planner ben je een onafhankelijke expert op financieel gebied. Je begeleidt mensen in het doolhof van informatie, voorwaarden en wet- en regelgeving. Je adviseert hen en stelt een begrijpelijk financieel plan op. Zo help je jouw cliënten hun financiële toekomst veilig te stellen.

Na het volgen van deze opleiding:

 • Heb je inzicht in de huidige en toekomstige inkomenspositie van je cliënt;
 • Ben je ruimschoots bekend met de sociale wetgeving en de gevolgen voor je cliënt;
 • Ben je op de hoogte van de voor je cliënt meest relevante regels op het gebied van de inkomstenbelasting en de schenk- en erfbelasting;
 • Kun je beoordelen of je cliënt rechten heeft op toeslagen en welke voorwaarden daarvoor gelden;
 • Ben je in staat een (consumptieve of hypothecaire) financieringsopzet van je cliënt te beoordelen;
 • Kun je de gevolgen van de verschillende life-events in kaart brengen;
 • Kun je als coach je cliënt helpen aan een gezondere financiële toekomst met een gedegen financiële planning.

Ontmoet de docent en bekijk waarom Budget Life Planner iets voor jou is!

Voor wie?

Wil jij mensen helpen een gezonder financieel leven op te bouwen, zonder hen te koppelen aan financiële producten? Wil je als expert graag volkomen onafhankelijk zijn en haal je er vooral voldoening uit om anderen te helpen? Dan is deze post-hbo-opleiding geschikt voor jou.

Vooropleiding en toelatingseisen

Voor deze opleiding moet je beschikken over hbo- werk- en/of denkniveau én de opleiding Wft Basis, of een opleiding in het bank- en verzekeringswezen.

Studiebelasting

Voor het bestuderen van de theorie en het uitwerken van opdrachten dien je rekening te houden met een studiebelasting van 10 tot 15 uur per bijeenkomst.

Niet de juiste vooropleiding?

Heb je niet de juiste vooropleiding? Dan kun je een toelatingstest doen. Deze toelatingstest toont aan of je over de benodigde basiskennis beschikt. Dat is ook voor jouzelf belangrijk. Zo weet je immers wat je minimaal van deze opleiding kunt verwachten.
Heb je interesse in de toelatingstest of wil je er meer over weten? Stuur ons dan een e-mail.

Niveau

Dit is een opleiding op hbo-niveau.

Lesmateriaal

Al het benodigde lesmateriaal voor deze opleiding vind je in je eigen online leeromgeving. De inloggegevens ontvang je per e-mail. Voor aanvang van de opleiding vragen we je om het lesmateriaal alvast door te lezen. Je hebt één jaar toegang tot het online platform.

Opleidingsduur

De opleiding bestaat uit 7 bijeenkomsten.
De cursustijd is van 9.00 tot 17.00 uur.

Aantal deelnemers

Minimum aantal deelnemers: 8
Maximum aantal deelnemers: 15

Examen

De opleiding wordt afgerond met een theorie-examen. Met een score van een 6 of hoger ontvang je het certificaat ‘Post-hbo Budget Life Planner’.

Wat onze klanten vertellen

Programma

 • Bijeenkomst 1: Belastingen, toeslagen en inkomen:

  De eerste bijeenkomst staat in het teken van belastingen, toeslagen en inkomen. Je leert over het boxenbelastingstelsel, fiscaal partnerschap en belastbare inkomsten. Ook de eigenwoningregeling komt aan bod. Daarnaast doe je kennis op over (persoonsgebonden) aftrekposten, heffingskortingen en toeslagen.

 • Bijeenkomst 2: Sociale zekerheid:

  Als budget life planner heb je goede kennis nodig van het sociale zekerheidsstelsel in Nederland. In deze bijeenkomst besteden we daar aandacht aan. Je leert welke volks- en werknemersverzekeringen er zijn en we gaan dieper in op de sociale voorzieningen in ons land. Ook de (bijzondere) bijstand en het zorgstelsel komen aan bod.

 • Bijeenkomst 3: Personen- en familierecht:

  Om je cliënten adequaat te kunnen adviseren, moet je als budget life planner ook het een en ander weten over de Nederlandse wetgeving. In deze bijeenkomst zoomen we daarom in op het personen- en familierecht. Aan de orde komen onderwerpen als handelingsbekwaamheid en handelingsbevoegdheid, ouderschap en diverse samenlevingsvormen. Ook staan we stil bij het huwelijksvermogensrecht. Ten slotte leer je wat de financiële gevolgen zijn van een (echt)scheiding.

 • Bijeenkomst 4: Erven en schenken:

  In deze bijeenkomst draait alles om erven en schenken. Onderwerpen die aan de orde komen, zijn onder meer erfrecht, testamenten en erfbelastingen. Ook besteden we aandacht aan schenkingen en schenkbelasting. Aan het eind van deze bijeenkomst gaat de aandacht uit naar belangrijke aspecten van estate planning.

 • Bijeenkomst 5: Financiële dienstverlening:

  Welke vormen van financiële dienstverlening zijn er? Het antwoord op die vraag staat centraal in deze bijeenkomst. Je doet kennis op over de diverse financiële dienstverleners en toezichthouders. Ook bespreken we verschillende verzekerings- en bancaire producten. We sluiten de dag af met het onderwerp kredietverlening.

 • Bijeenkomst 6: Life events, de gevolgen van werkloosheid, ziekte en oudedag:

  Wat zijn belangrijke life events? Wat kunnen de (financiële) gevolgen zijn van werkloosheid en ziekte? En hoe zorg je voor een goede oudedagsvoorziening? Na afloop van deze zesde bijeenkomst kun je daar een deskundig antwoord op geven.

 • Bijeenkomst 7: Life events, de gevolgen van echtscheiding en overlijden

  In deze bijeenkomst worden nog twee andere belangrijke life events uitgelicht: echtscheiding en overlijden. Aan het eind van de dag heb je uitgebreid kennis opgedaan over de financiële maatregelen die je in verband hiermee kunt treffen.

Indien klassikaal niet mogelijk is, starten wij de opleiding via virtuele lessen.

In deze brede en praktijkgerichte opleiding komen uiteenlopende onderwerpen aan bod. Om je cliënten zo goed mogelijk te adviseren, heb je immers kennis nodig op zowel financieel als fiscaal vlak. De opleiding besteedt aan beide aspecten dan ook uitgebreid aandacht. Je krijgt bijvoorbeeld inzicht in de sociale en fiscale wetgeving en je doet kennis op over de pensioenwetgeving in Nederland. Daarnaast raak je bekend met het personen- en familierecht en het erf-en schenkrecht. Uiteraard staan we ook stil bij diverse praktijkscenario’s. Zo krijg je een goed beeld van je toekomstige werkveld als budget life planner.

Deze opleiding is inclusief:

 • Webcolleges ter ondersteuning van het lesmateriaal;
 • Een handige memotrainer om dagelijks te oefenen met examenvragen;
 • Samen leren met medecursisten voor een nog beter resultaat;
 • 12 maanden toegang tot het online platform;
 • Contact met de docent;
 • Online lesmateriaal

Goed om te weten

Tijdens de bijeenkomsten heb je een laptop of tablet nodig.

Kosten

Kosten

Deelnamekosten: € 2.795,- inclusief digitaal lesmateriaal en examen.
N.B. de opleiding is vrijgesteld van btw.

Je kunt betalen via een factuur, IDEAL of in 4 termijnen.

 

Wil je inschrijven of heb je een andere vraag?

Weet je nog niet helemaal welke opleiding bij jou past en wil je even sparren met één van onze opleidingsmanagers. Vraag dan geheel vrijblijvend gratis online advies aan.