Live webinar: De impact en gevolgen van de wijziging van de Wsnp en de Participatiewet

E-learning
Gemiddeld scoort Learncare Academy een 8 gebaseerd op 65 reviews in de afgelopen 12 maanden

In het kort

Studieduur
1,5 uur
Certificaat
PE certificaat
Prijs
€ 59,95

Datum & tijd

3 juli 2024 van 20:00 tot 21:30

PE punten

KIWA 2 punten
Online leren Learncare Academy

Beschrijving

1 juli 2023 zal bij veel sociaal financieel hulpverleners in het geheugen gegrift staan. De datum waarop de wijzigingen van de Faillissementswet in werking zijn getreden. En dan denken we natuurlijk meteen aan de halvering van Wsnp-termijn van 36 naar 18 maanden. Ook per 01 juli 2024 zijn er interessante ontwikkelingen gaande. Wat zijn deze wijzigingen en wat is de impact van deze wijzigingen op onze praktijk.

In deze live webinar krijg je een overzicht van de wetswijzigingen en de gevolgen voor cliënten in de sociaal financiële hulpverlening. Daarbij kijken we niet alleen naar de praktische punten, maar ook naar de juridische kant. Want de rechters hebben sindsdien niet stil gezeten. Er zijn al behoorlijk wat uitspraken geweest en daarvan leggen we er een aantal onder het vergrootglas. Tot slot kijken we terug naar de wijziging van de Gedragscode Schuldhulpverlening van de NVVK per 1 juli 2024 en blikken we vooruit op de geplande wijzigingen van de Participatiewet. Deze wijzigingen maken deel uit van het programmaplan ‘Participatiewet in Balans’.

Datum & tijd
03 juli 2024 van 20:00 t/m 21:30 uur.

Voor wie

Ben je werkzaam als sociaal financieel hulpverlener? Wil je weten wat de gevolgen zijn voor je cliënten? En wil je overzicht hebben van de wetswijzigingen? Schrijf je dan zeker in voor het live webinar!

Duur van het live webinar

Het live webinar heeft een duur van 90 minuten.

Certificaat

Je PE certificaat van deelname met 2 PE-punten ontvang je als het webinar helemaal is bekeken. Na afloop ontvang je een terugkijklink en heb je nog twee weken de tijd om het webinar terug te kijken.

Bekijk het Programma

Programma

  • Verkorting wsnp/msnp-duur
  • Verkorting ‘te goeder trouw’-termijn
  • Afschaffing 10-jaarstermijn
  • Ingangsdatum wsnp bij aflossingen in msnp
  • Vervallen msnp-plicht voor wsnp-aanvraag bij bijzondere omstandigheden
  • Jurisprudentie
  • Praktische uitdagingen
  • Nieuwe Gedragscode Schuldhulpverlening per 1 juli 2024
  • Participatiewet in Balans

Kosten

Deelname kosten: € 59,95. Vrijgesteld van btw.

Weet je nog niet helemaal welke opleiding bij jou past en wil je even sparren met één van onze opleidingsmanagers. Vraag dan geheel vrijblijvend gratis online advies aan.

Wat onze klanten vertellen