Masterclass effectief communiceren met cliënten

Klassikaal
Gemiddeld scoort Learncare Academy een 8.1 gebaseerd op 66 reviews in de afgelopen 12 maanden

In het kort

Studieduur
6,5 uur
Certificaat
PE certificaat
Prijs
€ 449,00

PE punten

Horus 6 punten
KIWA 6 punten
NVVBS 4.5 punten
WSNP 6 punten
Masterclass, effectief communiceren met cliënten, Learncare Acaemy

Locaties en startdatum

Kies hieronder de gewenste locatie en startdatum.

Toon startdata voor:
E-learning budgetcoach NEN 8048 e-learning schuldhulpverlener

28 oktober 2024 in Virtual Classroom

Virtual classroom
Online lessen volgen vanuit huis
Startdatum: 28 oktober 2024

Planning

  • 28-10-2024 van 10:00 tot 17:00
Sluiten
Inschrijven

Beschrijving

Gedrag van cliënt

Gedrag speelt niet alleen een belangrijke rol in het ontstaan van schulden, het bepaalt ook op welke wijze de cliënt omgaat met de schuldenproblematiek. Voor een succesvol en resultaatgericht traject is gedragsverandering van de cliënt cruciaal. Opgelegde verandering blijkt niet te werken, het zelf tot inzicht komen waarom verandering belangrijk is wel. Als financieel hulpverlener maak je dit mogelijk wanneer je motiverende gespreksvoering toepast. Daarmee help je de cliënt in het versterken van diens intrinsieke motivatie om te veranderen. Ook help je door samen de ambivalentie te onderzoeken in het maken van keuzes. Deze training leer je, met behulp van een ‘evidence based’ methode, hoe je duurzame gedragsverandering bij de cliënt uitlokt.

Voor wie

Wil je effectief zijn in de omslag van proces- naar resultaatgericht werken? Heb je behoefte aan praktische handvatten om je cliënt te helpen daadwerkelijk gedrag te veranderen? Wens je je communicatievaardigheden te optimaliseren die nodig zijn om schuldenaren te motiveren, activeren en stimuleren? Wanneer je je in een of meerdere van deze aspecten herkent, dan is deze training geschikt voor jou. Voor deelname is HBO werk- en denkniveau noodzakelijk.

Lesmateriaal

Het lesmateriaal wordt voor de masterclass online aangeboden. Als extra voorbereiding willen wij jou vragen om het lesmateriaal alvast door te lezen. Je zult de inloggegevens voor de start per e-mail ontvangen. Je hebt tot einde van het jaar toegang tot het lesmateriaal, alle nieuwe updates ontvang je ook en je kunt contact houden met de docent. Graag een laptop/Ipad meenemen naar de bijeenkomst.

Voorbereiding

Voorafgaand is het mogelijk om een casus op te sturen waarbij jouw leerdoelen centraal staan.
De casus kan één week voor de start van de bijeenkomst per e-mail worden doorgegeven aan: info@learncare.nl

Tijdsduur

De module wordt verzorgd in één bijeenkomst van 10:00 uur t/m 16:30 uur.

Aantal deelnemers

Minimum aantal deelnemers: 8
Maximum aantal deelnemers: 15

Certificaat

Na afloop van de training ontvang je een certificaat van deelname.

Bekijk het Programma

Programma

In deze praktijkgerichte interactieve training wisselen theoretische kennisoverdracht, praktische oefeningen en uitwisseling van ervaringen zich in passend tempo af. Met behulp van de trainer, als levend oefenmateriaal, ga je experimenteren met motiverende gespreksvoering. Daarmee bekwaam je je in het uitdrukken van empathie, ontwikkelen van discrepantie, vermijden van discussie, omgaan met weerstand en ondersteunen van de overtuiging van een cliënt dat hij beschikt over de capaciteiten die hij nodig heeft voor gedragsverandering. Voorafgaand aan de trainingsbijeenkomst krijg je een gerichte voorbereidingsopdracht toegezonden.

  • Je krijgt bruikbare informatie van de cliënt boven tafel in zijn mogelijkheden om te kunnen veranderen;
  • Je bent in staat reflectief te luisteren waardoor u de cliënt helpt zelfinzicht te ontwikkelen in de noodzaak tot veranderen;
  • Je kunt omgaan met weerstand door de cliënt te helpen die te overwinnen en stappen te zetten richting verandering;
  • Je weet hoe de agenda te bepalen met instemming van de cliënt, zodat die actief en bereidwillig aan het proces deelneemt;
  • Je lokt verandertaal uit waardoor meer toewijding van de cliënt in het nakomen van afspraken.

Kosten

Deelname kosten: € 449,-. Vrijgesteld van btw.

Wil je inschrijven of heb je een andere vraag?

Weet je nog niet helemaal welke opleiding bij jou past en wil je even sparren met één van onze opleidingsmanagers. Vraag dan geheel vrijblijvend gratis online advies aan.

Wat onze klanten vertellen