Blijf jij écht bij de tijd en ben je helemaal up-to-date?

Geplaatst op

Blijf jij écht bij de tijd en ben je helemaal up-to-date?

Op fiscaal vlak en in overige wet- en regelgeving verandert er in Nederland bijna altijd wel iets. Wat je vandaag leert, is morgen alweer achterhaald. Als sociaal-financieel adviseur is het dan ook belangrijk om je kennis altijd up-to-date te houden. Dat geldt niet alleen voor starters, maar ook voor adviseurs die al op een jarenlange ervaring kunnen bogen. Juist voor de doorgewinterde financiële professional is het een uitdaging om qua vakkennis bij de tijd te blijven.

Houd jezelf een spiegel voor

Tijd is schaars. Het overgrote deel van je werkdag als sociaal-financieel adviseur besteed je dan ook aan het zo goed mogelijk adviseren van je cliënten. Maar je weet ook als geen ander dat het op peil houden van je vakkennis met relevante opleidingen van wezenlijk belang is. In dat opzicht is het zaak om jezelf, als adviseur met jarenlange ervaring, een spiegel voor te houden. Zoals: hoe goed ben ik daadwerkelijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in mijn vakgebied? En op welke manier kan ik ervoor zorgen dat mijn vakkennis altijd up-to-date is?

Wanneer was je laatste opleiding?

Als je heel eerlijk bent tegenover jezelf moet je misschien wel concluderen dat je vakkennis niet helemaal op peil is. Daarvoor zullen vast en zeker goede redenen zijn. Zo kan het zijn dat je door tijdgebrek of andere prioriteiten wellicht al lange tijd niet meer aan een opfriscursus bent toegekomen. Heel begrijpelijk, maar om je cliënten ook in de toekomst optimaal te kunnen blijven adviseren, is het volgen van relevante opleidingen – klassikaal danwel online – van cruciaal belang. Misschien denk je nog weleens terug aan de tijd toen je je eerste stappen maakte als sociaal-financieel adviseur. Waarschijnlijk deed je dat vanuit een ideaal dat je cliënten oprecht wilde helpen met hun financiële zaken. Maar dat kon je alleen doordat je ook toen al over de juiste knowhow beschikte. Zorg er daarom voor dat je vakkennis ook in de toekomst op orde blijft.

Wij helpen je verder

Wij helpen je graag bij het up-to-date houden van je vakkennis, bijvoorbeeld in de vorm van klassikale opleidingen, online trainingen en interactieve workshops. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Ruime keuze uit opleidingen, examens, trainingen, masterclasses en webinars.

Of gebruik het filter hieronder om te zoeken

Filter

Opleidingen
E-learning

E-learning budgetcoach

Startdatum Vandaag
Prijs € 749,00
Veel mensen krijgen niet de juiste balans tussen inkomsten en uitgaven. Brieven die ongeopend op de stapel belanden en betalingen die keer op keer worden uitgesteld. In de praktijk kampen zowel jongeren, volwassenen als ouderen met dit probleem.
KIWA 12 punten
Pe Punten sluiten
Opleidingen
Klassikaal

Opleiding budgetcoach

Eerste startdatum
Prijs vanaf€ 1.499,00
Deze praktische opleiding leidt je in 2 tot 3 maanden op tot budgetcoach. Na het volgen van deze opleiding heb je alle handvatten om gelijk aan de slag te gaan als budgetcoach.
KIWA 12 punten
Pe Punten sluiten
Opleidingen
E-learning

E-learning schuldhulpverlener

Startdatum Vandaag
Prijs € 949,00
De opleiding tot schuldhulpverlener is bestemd voor iedereen die mensen met ernstige financiële problemen wil helpen hun leven weer op de rit te krijgen.
KIWA 12 punten
Pe Punten sluiten
E-learning

Webinar lezen van loonstrookjes

Startdatum Vandaag
Prijs € 84,95
Na deze webinar kun je een loonstrookje lezen, en beoordelen welke bedragen relevant zijn voor het vaststellen van het bruto en netto inkomen van de cliënt. Het invullen van de VTLB-calculator wordt zo een stuk eenvoudiger. Daarnaast krijg je meer inzichten in de loonbelasting, zodat het duidelijker wordt hoe het netto inkomen kan worden gedestilleerd uit het bruto inkomen.
Horus 2 punten
KIWA 2 punten
NVVBS 2 punten
WSNP 2 punten
Pe Punten sluiten
E-learning

Webinar actualisatie schuldhulpverlening

Startdatum Vandaag
Prijs € 84,95
De schuldhulpverlening beleeft interessante tijden! Per 1 januari 2021 zijn er namelijk grote wijzigingen van kracht geworden. De Wet vereenvoudiging beslagvrije voet, de herziening van het beslag- en executierecht, de wijziging van de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening, het Besluit gemeentelijke schuldhulpverlening: allemaal nieuw!
Horus 2 punten
KIWA 2 punten
NVVBS 2 punten
WSNP 2 punten
Pe Punten sluiten
E-learning

Webinar financiële gedragsverandering van cliënten

Startdatum Vandaag
Prijs € 84,95
Gedrag speelt niet alleen een belangrijke rol in het ontstaan van schulden, het bepaalt ook op welke wijze de cliënt omgaat met de schuldenproblematiek. Voor een succesvol en resultaatgericht traject is gedragsverandering van de cliënt cruciaal. Opgelegde verandering blijkt niet te werken, het zelf tot inzicht komen waarom verandering belangrijk is wel.
Horus 2 punten
KIWA 2 punten
NVVBS 2 punten
WSNP 2 punten
Pe Punten sluiten