Deelname congres Week van het geld belangrijk (én leuk!) 

Geplaatst op

Laagdrempelig om aan deel te nemen én een eenvoudige manier om kennis te maken met diverse organisatie die je later in je loopbaan weer tegen kunt komen. Denk dan bijvoorbeeld aan Wijzer in Geldzaken, een initiatief van het ministerie van Financiën, maar ook aan een instantie als de Belastingdienst. Ook een instituut als Doorzaam, dat als missie heeft om de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten te stimuleren kom je tegen tijdens het congres op 29 en 31 maart aanstaande. Samen met onze ervaren docenten én natuurlijk inspirator pur sang, Annemarie van Gaal, helpt dit event je mee om boven jezelf uit te stijgen in het advies naar je cliënten. Tijdens dit congres maak je overigens ook kennis met ervaringsdeskundigen en budgetcoaches. De verhalen die je gaat horen maken zonder uitzondering veel indruk…


Door op deze manier met je vak bezig te zijn verbreed je je horizon enorm. Het is de combinatie van theorie en praktijk die je het verschil in het leven van mensen laat maken. 

Dit ontvang je

  • 2 dagen vol inspiratie met als topsessie Annemarie van Gaal. Zij is ondernemer, investeerder, auteur én bekend van verschillende televisieprogramma’s als Dubbeltje op zijn kantCrisis in de tent en Dragons’ Den.
  • 4 PE-punten (in aanvraag).
  • Tijdens de live sessies mogelijkheid tot het stellen van vragen via de chat.
  • 2 weken gratis alle sessies terugkijken met een replaylink. Kan je niet bij alle sessies zijn? Geen probleem dus!
  • Ontmoet andere deelnemers in networkrooms.

Voor wie

Ben jij diegene die de helpende hand biedt aan mensen met een financiële uitdaging? Wil jij andere mensen helpen uit die onnodige schaduw te stappen óf heb jij misschien zelf een helpende hand nodig? Wees welkom: onze experts staan tijdens het event voor je klaar!

Bonus

Online netwerken. Vergroot je netwerk! Tijdens de live sessies heb je de mogelijkheid om vragen te stellen via de chat, maar in de networkrooms bouw jij aan je netwerk en leer je andere deelnemers kennen. Ben je op zoek naar een bepaalde partij? Laat het ons weten, ons doel is om te verbinden en te inspireren.

Programma 29-03

Sam& voor alle kinderen, Kinderen mogen nooit de dupe zijn

Sam& is een samenwerkingsverband van Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job. Samen bieden wij één digitaal loket waar ouders en intermediairs een aanvraag kunnen doen voor de voorzieningen die de organisaties bieden.

In deze sessie vertellen we over hoeveel kinderen in Nederland in armoede leven en de impact daarvan op de kinderen. Hoe draagt het samenwerkingsverband bij aan gelijke kansen, ongeacht de financiële thuis situatie? Kom meer te weten tijdens deze sessie, er is veel ruimte voor vragen.

Clairette van der Lans, van het ministerie van Financiën ‘Zo doorbreek je het taboe over geldzorgen

Veel werkgevers willen werknemers met geldzorgen helpen, maar slechts 25% van de werkgevers heeft daarvoor een officiële aanpak. Onlangs is er een onderzoek gepubliceerd onder 1100 leidinggevenden. Wat de grootste lessen zijn die we daaruit kunnen trekken?

Lunch online met ons mee – Netwerken

Ben jij op zoek naar bepaalde informatie, een organisatie of wil jij andere deelnemers leren kennen? Lunch dan met ons mee in de networkroom.

Doorzaam – Hoe stimuleren we financiële gezondheid bij uitzendkrachten?

Kwetsbare werkenden zoals jongeren, flexwerkers en zelfstandigen ervaren vaker een terugval dan mensen in loondienst. Men heeft vaak niet voldoende geld achter de hand om twee maanden zonder inkomen te kunnen.

Bart Seegers – Life Events

Wat zijn de mogelijke financiële gevolgen en wat zou je in een eerder stadium kunnen doen, om beter voorbereid te zijn op een vrijwel zekere inkomensterugval? Een interessante lezing voor iedereen die meer wilt leren over Life-events of andere hierin wilt begeleiden.

Programma 31-03

Annemarie van Gaal – Inspiratiesessie, Dreigende schuldenlast: houden we ons hoofd nog boven water? 

In deze inspirerende sessie deelt Annemarie haar kennis over het komen tot én behouden van een financieel gezond leven. Gestart als alleenstaande moeder met een zeer bescheiden inkomen, weet ze als geen ander hoe het is om met heel weinig rond te moeten komen. Met praktisch toepasbare tips laat ze zien dat een leven zonder geldzorgen voor iedereen binnen handbereik ligt.

Giovanna di Stefano – bekend van NPO-serie ‘Waar doen ze het van?’

‘Ik was hard aan het werk, lette goed op en deed geen gekke dingen met mijn geld. En toen moest ik plotseling veel belastinggeld terug betalen. Dat was het punt waarop het moeilijk werd.’

Nienke Oostra – Tips en ervaringen binnen een budgetcoachtraject

‘In onze maatschappij betekent geen geld over het algemeen geen eten en geen dak boven je hoofd. Stress rondom deze basisvoorzieningen zorgt ervoor dat je op alle andere vlakken in het leven vaak, niet of moeilijk, kunt functioneren. In de serie op NPO 1 ‘Waar doen ze het van’ begeleid ik Giovanna in een budgetcoach traject. Samen delen we tijdens deze presentatie onze ervaringen binnen dit traject.’

Robert Westphal – De relatie tussen schulden en psychologische factoren

Schaarste zorgt ervoor dat er minder aandacht is voor andere zaken, dat de geest vaak gevuld wordt met zorgen over de schaarste.
Door schaarste aan geld is er minder ruimte in ons brein voor andere zaken zoals gezondheid, opvoeden kinderen, sporten, organiseren, lange termijnplanning.
Tijdens deze sessie zoomen we in op de volgende programmapunten:
– De relatie tussen schulden en psychologische factoren
– Omgaan met compensatieschulden en compensatiegedrag
– De psychologie van de schaarste
– Budget en emoties

12.00 uur – Lunch online met ons mee – Netwerken

Ben jij op zoek naar bepaalde informatie, een organisatie of wil jij andere deelnemers leren kennen? Lunch dan met ons mee in de networkroom.

René Oosterveer –De impact van een loonbeslag

Wist je dat meer dan 20% van de werkgevers te maken heeft met een loonbeslag?
Dat een werknemer met financiële problemen een werkgever gemiddeld €13.000 kost? 

Je kunt je voorstellen dat deze problemen ook mentaal doorwerken en niet ten goede gaan van de productiviteit van de werknemer. De kans is groot dat een werknemer uitvalt. Als er eenmaal loonbeslag is gelegd, dan is de nood hoog dat er gelijk actie wordt ondernomen om de werknemer bij te staan.

Mede als gevolg van de coronacrisis is het bijstaan van werknemers met loonbeslag alleen maar belangrijker geworden. Reden genoeg om vanuit hr of als sociaal financieel hulpverlener alle ins en outs te weten van loonbeslag.
Ellen Baas, Belastingdienst – Help anderen nóg beter met hun belastingen en toeslagen. 

De Belastingdienst staat midden in de maatschappij. Door te luisteren, te informeren, ervaringen te delen en samen op te trekken willen we een optimale dienstverlening realiseren. Hiervoor staat het team Relatiebeheer particulieren. Tijdens onze sessie maak je kennis met het team, leer je wat wij voor jou kunnen betekenen en wat we willen bereiken met samenwerking. We informeren je over de manieren waarop we je kunnen ondersteunen bij de hulp die je aan burgers geeft. Ook laten we zien wat we inmiddels al hebben gerealiseerd.

Kleine greep uit het rijke programma

Bovenstaand deelden we een kleine greep uit het uitgebreide programma. Uiteraard is er nog véél meer te melden over PE-punten, onze levensmissie, het waaróm achter onze droom én de reden van dit lage ticketbedrag waarvan we € 10,- per ticket aan de stichting Samen voor alle kinderen.  Bekijk onze speciale event-pagina met daarop alle relevante informatie.

Neem contact op

We kijken, samen met alle betrokkenen, uit naar je komst. En heb je vragen? Of mis je een bepaald thema? Neem dan contact met ons op via 085 273 58 69 of info@learncare.nl.

16108