Elke geïnvesteerde euro in financiële hulpverlening levert de maatschappij tot 2 euro op

Geplaatst op

Het leven is bedoeld om het leuk te hebben, te genieten en anderen gelukkig te maken. Work hard, play hard zegt men weleens. Voor mensen die financiële zorgen hebben ligt dit alleen nét wat anders. Zo heeft koningin Máxima onlangs tijdens het voorjaarscongres van het NVVK (dat zich richt op thema’s als schuldhulp, sociaal krediet, budgetbeheer en beschermingsbewind) het rapport ‘Merkbaar & meetbaar’ ontvangen over de effecten van financiële hulpverlening. “Mensen die mij kennen, weten dat ik gek ben op data. Dat effecten worden gemeten is dus belangrijk”, zei de koningin in een kort dankwoord. 

Het is volgens Máxima belangrijk om te weten wat het kost en wat het oplevert om mensen de schuld uit te krijgen. “De persoon achter de schuld wordt vaak vergeten, het is dus ook belangrijk om te zien dat het merkbaar is.” Volgens de koningin is er “heel veel te doen, zeker na twee jaar pandemie, verhoogde prijzen en inflatie”.

Opleiding Budget Life Planner: breng mensen hun geluk terug

Ook wij (h)erkennen hetgeen onze koningin beschrijft: het gaat vaak juist om de persoon áchter de schuld. Want elk mens heeft zijn of haar eigen verhaal. Niemand wordt geboren en groeit vervolgens op met het idee om later een toekomst vol geldzorgen tegemoet te gaan. Situaties ontstaan: soms vanuit iemands jeugd, soms vanuit een life event en soms door botte pech. En dáárom zetten we ons dag in dag uit in om mensen te helpen de toekomst weer zonnig tegemoet te kunnen zien. Want dat verdient élk mens. 

En natuurlijk zijn er dan veel verschillende opleidingen te kiezen die professionals helpen om hun vak goed te doen en mensen hun financiële rust terug te geven. Denk dan aan de opleiding tot budgetcoach, schuldhulpverlener of de opleiding beschermingsbewind. Maar een bijzondere variant binnen dit kader is tóch wel de opleiding tot Budget Life Planner, die je opleidt tot een onafhankelijke expert op financieel gebied. Je begeleidt mensen in het doolhof van informatie, voorwaarden en wet- en regelgeving. Je adviseert hen en stelt een begrijpelijk financieel plan op. Zo help je jouw cliënten om hun financiële toekomst veilig te stellen. Uiteraard geldt ook voor deze opleiding het STAP-budget ter hoogte van € 1.000,- 

gecertificeerd budgetcoach, zelfstandig ondernemer, NEN 8048 PE-punten schuldhulpverlener hbo-opleiding Hoffelijk, Caroline Hertog, LOI, Kiwa

Budget Life Planner is een veelomvattende opleiding die diep gaat en helemaal in lijn ligt met wat ik nu doe. Zo kijk ik nu veel breder dan voorheen, zoals naar de wijze waarop pensioen wordt opgebouwd, of er een uitvaartverzekering geregeld is, of er studerende kinderen zijn en meer….Lees verder over haar ervaringen met de opleiding‘, aldus Caroline Hartog, student én zelfstandig budgetcoach.

Voorkom terugval

Terug naar koningin Máxima: uit het eerdergenoemde rapport bleek onder meer dat “elke geïnvesteerde euro in financiële hulpverlening de maatschappij tot 2 euro oplevert”. Ook kwam uit het onderzoek naar voren dat hulpvragers willen dat er meer geld wordt gestoken in de effectiviteit van financiële hulpverlening, van preventie tot nazorg. Dat laatste is belangrijk, zo hoorde de koningin, omdat mensen vaak te maken hebben met een terugval tijdens de schuldsanering. (bron: ANP)

Meld je nog snel even aan voor de gratis online bijeenkomst over STAP om 13.00 uur vandaag

Heb jij je STAP-budget al benut? Aanmelden kan weer vanaf 2 mei aanstaande. Wees er snel bij, het vorige budget was binnen enkele dagen vergeven! Meer informatie, ook over onze speciale online bijeenkomst vind je hier. Of lees het blog dat volledig aan uitleg en praktijkvragen gewijd is. 

Ga nét dat stapje verder

Wanneer je, bijvoorbeeld vanuit je rol als budgetcoach nét dat stapje verder wilt zetten, dan is de opleiding tot Budget Life Planner waarschijnlijk heel geschikt voor jou. Tenminste, als je het leuk vindt om de verdiepingsslag naar plezier te maken met mensen. Zo sta je naast alle inhoudelijke, soms complexe zaken, bijvoorbeeld ook stil bij de mogelijkheden die er ontstaan wanneer iemand financieel ruimte krijgt voor dat mooie reisje dat al zó lang vooruitgeschoven wordt of voor die ene outfit die wat extra zelfvertrouwen geeft. Of, en dat gebeurt helaas ook, voor het eindelijk wél vieren van de verjaardag voor het kind dat al zoveel heeft moeten missen…

In onderstaande video vertelt onze ervaren docent Bart Seegers je alles over deze belangrijke opleiding die zicht geeft op een mooi, preventief beroep waarbij je vérder kijkt dan de lange termijn. Je brengt het plezier terug in het leven van mensen. Van sociaal financieel hulpverleners horen we terug hoe fijn het is om dit perspectief te kunnen bieden, omdat er verder wordt gekeken dan de primaire oplossing. Bovendien werkt dit, naast dat je de cliënt helpt, ook motiverend voor het eigen vakgebied omdat je het gevoel hebt ‘er toe te doen’ en ‘met iets wezenlijks bezig te zijn’, aldus onze cursisten. 

Direct naar de opleiding tot Budget Life Planner, start: 12 mei in Utrecht