Waarom incompany opleidingen of trainingen zo interessant zijn voor jouw organisatie

Geplaatst op

Naast het individuele opleidingsaanbod biedt Learncare Academy ook incompany opleidingen aan. Deze maatwerk-opleidingen en trainingen zijn speciaal ontwikkeld rondom de specifieke wensen van organisaties over de meest actuele onderwerpen. We vertellen graag meer over de mogelijkheden die er zijn en voor welke organisaties dit interessant is. 

In de praktijk geven we veel incompany opleidingen aan gemeenten. Zo leiden we bijvoorbeeld budgetcoaches en schuldhulpverleners op, geven we opfriscursussen voor medewerkers van gemeenten en geven we trainingen specifiek over de ontwikkelingen in de schuldhulpverlening. Die zijn er immers genoeg: van het Besluit gemeentelijke schuldhulpverlening tot de geplande wijzigingen van de Participatiewet

Gemeente Súdwest-Fryslân kiest bijvoorbeeld al sinds 2013 voor de opleidingen van Learncare Academy. Lees hier meer over de ervaring van één van hun medewerkers.

Naast gemeenten geven we ook incompany trainingen aan energiemaatschappijen en andere organisaties die te maken hebben met klanten met betalingsproblemen. Benieuwd of we iets voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op met Learncare Academy. We denken graag mee over incompany opleidingen of trainingen die aansluiten bij jouw organisatie. 

De mogelijkheden zijn eindeloos. De trainingen die we aanbieden voor organisaties maken we op maat en zijn hierdoor altijd afgestemd op de organisatie. Ook wanneer een organisatie een keuze maakt uit ons al bestaande opleidingsaanbod, geldt dat we aangeleverde casussen uit de praktijk gebruiken in de incompany lessen. 

Ons opleidingsaanbod bevat uiteenlopende onderwerpen als preventie en vroegsignalering en belastingen. Maar het is ook mogelijk om met collega’s te sparren over communicatie en klanten, door bijvoorbeeld een interessante masterclass te volgen over stresshantering bij mensen met schulden of psychologisch budgetgedrag. Een ander voorbeeld van een belangrijk onderwerp zijn life-events, waarvan je niet alleen voor je cliënten wat opsteekt, maar ook voor jezelf.

Dit zijn echter slechts enkele voorbeelden, bekijk ons volledige PE-aanbod voor meer inspiratie. Samen met je collega’s kun je de onderwerpen selecteren die voor jullie belangrijk zijn.

Doordat de opleidingen en trainingen gemaakt of aangepast worden op de specifieke wensen van een organisatie, maakt het enorm leerzaam, relevant en waardevol voor medewerkers. We merken hierdoor dat de onderlinge betrokkenheid nog hoger is. Als organisatie ben je er bovendien van verzekerd dat de opgedane kennis daadwerkelijk toepasbaar is in de praktijk. 

Naast het maatwerk worden reguliere opleidingen tot budgetcoach en schuldhulpverlener eveneens regelmatig incompany gegeven. Het biedt organisaties namelijk de mogelijkheid om meerdere medewerkers op hetzelfde moment op te leiden. Dat is niet alleen efficiënt wanneer de nood hoog is, maar geeft de organisatie ook een prijsvoordeel. Voor de deelnemers biedt een incompany opleiding het voordeel dat de opleiding op locatie (of virtueel) wordt gegeven. Dat betekent geen extra reistijd (en reiskosten). 

Als de Sociaal Financiële Opleider van Nederland zijn we altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in onze sector. Je kunt ervan op aan dat onze (incompany) opleidingen altijd up-to-date zijn. We geven ook specifieke trainingen en webinars waarin de impact van de laatste ontwikkelingen wordt uitgelegd.

Zo geven we op 3 juli bijvoorbeeld een live webinar over de impact en gevolgen van de wijziging van de Wsnp en de Participatiewet, waarmee 2 PE-punten zijn te behalen (hier vind je meer informatie). Doordat de trainingen van Learncare Academy erkend zijn, is het dus niet alleen mogelijk om incompany trainingen af te nemen om je medewerkers kennis op te laten doen. Tegelijkertijd kunnen ze ook de benodigde PE-punten behalen om te kunnen aantonen dat hun kennis op peil is. PE-punten voor de verschillende brancheverenigingen kunnen worden aangevraagd voor de incompany trainingen, zoals voor KIWA, Horus, NVVBS en WSNP.

Op de pagina over incompany maatwerk opleidingen vind je meer informatie. Neem bij interesse vooral contact met ons op via info@learncare.nl of 085 273 5869 voor het inplannen van een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek. Hier wordt gekeken naar wat jullie wensen en doelstellingen zijn. Op basis daarvan wordt een programma tot stand gebracht en een passende docent gekozen. 

Samen met onze zusterorganisatie Budgetcoach.nl, waarmee we budgetcoaching aanbieden, hebben we de missie om mensen te helpen bij het oplossen van hun financiële problemen. Bij Learncare Academy geven we daarom met passie en gedrevenheid opleidingen die bijdragen aan het schuldenvrij maken van Nederland. 

Door deze missie denken we graag mee over wat we voor je kunnen betekenen met onze organisaties. Naast incompany opleidingen kan dit namelijk ook onze budgetcoaching-diensten zijn, wanneer je niet alleen kennis, maar ook handen te kort komt om budgetcoaching in te zetten. In het geval van gemeenten kan dit ingezet worden bij inwoners met geldzorgen of schulden. Budgetcoaching is daarbij een goede methode om een inventarisatie te doen voordat de schuldhulpverlening plaatsvindt. Dit kan het schuldhulptraject versnellen, omdat alle financiële zaken al zijn geïnventariseerd. We bespreken de mogelijkheden graag met je.

16108