Mede door coronacrisis veel vraag uit de markt naar budgetcoaches en schuldhulpverleners

Geplaatst op

Dat de coronacrisis veel impact heeft op de financiële situatie van veel mensen, zowel voor hen in loondienst als voor zelfstandigen, is duidelijk. Wat je misschien niet in direct in beeld hebt is dat de vraag uit de markt naar gecertificeerde budgetcoaches, schuldhulpverleners en bewindvoerders als gevolg daarvan enorm toegenomen is. En dat betekent een toename in de vraag naar opleidingen op dit gebied. 

Om je een beeld van de mogelijkheden te geven, zetten we een aantal voorbeelden van opleidingen voor je op een rij. Zo start vandaag de populaire opleiding schuldhulpverlener alweer in klassikale vorm. De opleiding budgetcoach, die een week later op 9 september van start gaat, heeft nog enkele plaatsen vrij. Mocht je nog in willen schrijven dan is dit het moment. Datzelfde geldt voor de opleiding beschermingsbewind die eveneens start op 9 september. Bovendien bieden de opleidingen schuldhulpverlener en budgetcoach je de NEN 8048-certificering. 

Budgetcoaching: dankbare taak

Hoewel de aanleiding voor deze toegenomen vraag naar jouw vakgebied triest is, geeft het ook weer kansen. Het geeft je de mogelijkheid om je dankbare beroep in volle breedte uit te oefenen. Hoe mooi is het dat je mensen weer op de rit kunt helpen in voor hen financieel moeilijke tijden. Het oplossen van financiële problemen doe je samen met de cliënt, net als het leggen van een goede basis, bijvoorbeeld door het brengen van rust en overzicht. De collega’s in je vak geven stuk voor stuk aan hoe mooi het is om een klein deel van de oplossing te mogen zijn. Misschien vind je het leuk om ervaringen van andere budgetcoaches, bewindvoerders of schuldhulpverleners te lezen. Kijk dan even hier op onze nieuwspagina. Je vindt er het verhaal van budgetcoach Melenie Payant terug die als financieel coach van studenten veel indrukwekkende verhalen voorbij ziet komen. Maar ook het verhaal van budgetcoach Helena Lopes is bijzonder.

Maar ook de verhalen vanuit de andere kant, zij die in de schulden terechtkwamen, maken indruk. Zo zegt Giovanna Di Stefano het volgende: ‘Ik was hard aan het werk, lette goed op en deed geen gekke dingen met mijn geld. En toen moest ik plotseling veel belastinggeld terug betalen. Dat was het punt waarop het moeilijk werd’. Giovanna is er mede dankzij begeleiding vanuit budgetcoach.nl weer bovenop gekomen: ze is weer helemaal schuldenvrij. Haar indrukwekkende verhaal lees je hier

Alleen ga je sneller, samen kom je verder

We nodigen je overigens van harte uit om je eigen ervaringsverhaal als sociaal-financieel adviseur te delen. Je helpt er anderen mee die twijfelen over de juiste opleiding of, in bredere zin, precieze beroepskeuze. En mochten wij je vanuit onze kant kunnen helpen met een bepaalde casus, opleidingskeuze of andere vraag. Neem dan vooral contact met ons op.

16108