Mensen met schulden vooruithelpen? Dat vraagt om een sociale en menselijke benadering

Geplaatst op

Mensen met schulden vooruithelpen? Dat vraagt om een sociale en menselijke benadering

Mensen met ernstige schulden hebben het niet makkelijk. Vaak zijn ze niet in staat het heft weer in eigen handen te nemen. En als de schulden daardoor steeds verder oplopen, zijn de problemen al helemaal niet meer te overzien. Met alle gevolgen van dien. Niet alleen voor de persoon zelf, maar ook voor eventuele kinderen in het gezin. Een schuldhulpverlener kan dan helpen.

Andere manier van begeleiden
De afgelopen jaren is duidelijk gebleken dat het in de schuldhulpverlening zinloos is om uitsluitend een strakke regelgeving aan te houden. Cliënten zijn vaak veel beter gebaat bij richtinggevende adviezen en handvatten. Want die bieden de cliënt toekomstperspectief en zorgen dat hij minder snel terugvalt in zijn oude patronen. Kortom, een socialere en menselijkere benadering. Dit vraagt van schuldhulpverleners ook om een andere manier van begeleiden.

In 3 maanden professioneel schuldhulpverlener
De online opleiding schuldhulpverlener van Learncare Academy biedt je hiervoor alle benodigde handvatten. De opleiding leidt je in drie maanden tijd op tot professioneel schuldhulpverlener met het erkende Kiwa-vakbekwaamheidscertificaat NEN 8048. Naast de essentiële theorie maak je als cursist ook kennis met tal van praktijkvoorbeelden. Daarnaast is ook een gratis praktijkdag inbegrepen. Zo ben je straks optimaal voorbereid op de dagelijkse praktijk!

De voordelen van onze e-learning opleidingen op een rij:

  • Leer waar en wanneer jij wilt
  • Altijd les van docenten met praktijkervaring
  • Diverse webcolleges, met uitleg van over de theorie en voorbeelden uit de praktijk
  • Ook na de opleiding kun je met vragen bij ons terecht
  • Gratis praktijkdag

Wil jij leren hoe je mensen met ernstige schulden vooruithelpt? Schrijf je dan nu in voor deze e-learing opleiding!