Opleiding tot schuldhulpverlener: help jij de ruim 726.000 Nederlandse huishoudens met schulden?

Geplaatst op

Op vrijdag 06 september gaat er weer een opleiding tot schuldhulpverlener van start bij Learncare Academy. Een mooi moment om meer te delen over wat je precies mag verwachten als je deze opleiding volgt. In 3 maanden tijd word je opgeleid tot een volwaardige schuldhulpverlener en kun je mensen helpen om weer schuldenvrij en zorgeloos te leven. Door een recordaantal Nederlandse huishoudens met schulden is jouw hulp hard nodig.

Volgens de laatste cijfers zijn er ruim 726.000 Nederlandse huishoudens met schulden: een recordaantal. Dit aantal blijft maar stijgen. In 2021 was er nog sprake van 620.000 huishoudens met betalingsachterstanden. Het is kwalijk dat dit cijfer oploopt, want als iemand eenmaal in de schulden zit, is het hier lastig uit te komen.

Het aantal openstaande vacatures voor schuldhulpverleners bij vacaturebanken bevestigt dit beeld: de nood is hoog. Er is simpelweg te weinig personeel beschikbaar om Nederlanders met schulden optimaal te kunnen begeleiden.

Wil je een bijdrage leveren aan het oplossen van dit probleem? De opleiding Schuldhulpverlener bij Learncare Academy stelt je in staat om over 3 maanden aan de slag te gaan.

We vertellen graag meer over deze opleiding. Natuurlijk wordt er een solide theoretische basis gelegd, maar ‘leren door te doen’ is een belangrijk component in deze opleiding. Schuldhulpverlening is immers een vak dat je vooral leert in de praktijk. 

Daarom wordt er gebruikgemaakt van simulaties, praktijkcases, opdrachten en oriëntatie op het werkveld. Je zal zien dat de 3 maanden hierdoor voorbij vliegen én dat je zelfverzekerd aan de slag kan na het afronden van de opleiding.

De opleiding schuldhulpverlener bestaat uit 5 bijeenkomsten waar het volgende programma gehanteerd wordt:

  • Bijeenkomst 1: Inleiding schuldhulpverlening en achtergronden
  • Bijeenkomst 2: Manieren om schulden op te lossen en gedragsverandering
  • Bijeenkomst 3: Traject schuldhulpverlener, Vrij Te Laten Bedrag en Vroegsignalering
  • Bijeenkomst 4: De schuldhulpverlener in relatie tot zijn cliënt en derden
  • Bijeenkomst 5: Belastingen en stappenplan

Naast de bijeenkomsten heb je toegang tot webcolleges, online lesmateriaal (12 maanden lang) en een handige memotrainer om dagelijks te oefenen met examenvragen. Bovendien staat de docent altijd voor je vragen klaar. Niet alleen tijdens de les, maar ook daarbuiten. 

Deze opleiding onderscheidt zich van andere opleidingen tot schuldhulpverlener, omdat je bij Learncare Academy leert om je eigen handelen ter discussie te stellen en kritisch naar je eigen functioneren te kijken. Zo realiseren we schuldhulpverlening die de cliënt daadwerkelijk helpt. Bij een door Learncare opgeleide schuldhulpverlener staat het welzijn van de cliënt altijd voorop.

Learncare Academy wordt namelijk gerund met een missie: Nederland schuldenvrij maken. Ons opleidingsinstituut is geheel opgericht met de doelstelling om financiële hulpverleners op te leiden. Hier is bij grote opleidingsinstituten die wel honderden opleidingen in hun aanbod hebben geen sprake van. Lees hier meer over de voordelen van een specialistisch opleidingsinstituut

De missie van Learncare Academy is ook merkbaar bij de docenten. Deze zijn kundig, reageren snel op vragen en hebben veel ervaring en kennis op dit specifieke gebied. In ervaringsverhalen lees je dan ook regelmatig hoeveel cursisten dit waarderen. 

In een eerdere blog vertelden we al meer over de precieze taken van een schuldhulpverlener en wat hierbij passende vaardigheden en eigenschappen zouden zijn. Ook deelden we informatie over het salaris, de baankans en de beroepsmogelijkheden. Op de pagina van de opleiding Schuldhulpverlener vind je nog meer informatie over de inhoud van de opleiding. 

Toch nog benieuwd naar wat je van de opleiding kunt verwachten? In de proefles geven wij uitleg over de opleiding en behandelen wij een stuk van de theorie van de opleiding zodat je een goed beeld krijgt. Schrijf je hier geheel gratis en vrijblijvend in en bekijk de proefles terug. 

De eerstvolgende opleiding tot schuldhulpverlener bij Learncare Academy gaat van start op 06 september in Utrecht. Schrijf je hier in. Grijp nu je kans als je wilt beginnen met een verschil maken. 

Is Utrecht qua afstand niet haalbaar? Kijk dan eens naar alle startdata en locaties. Goed om te weten: we bieden ook een e-learning tot schuldhulpverlener aan. Deze volg je bijvoorbeeld vanuit huis en hierbij kies je zelf wanneer je van start gaat.