Verhalen van de ervaringsdeskundigen – Behaal 4 PE-punten, ontmoet belangrijke mensen uit het vak

Geplaatst op

In ons vorige blog waarin ook docent Robert Westphal aan het woord kwam (tip!) hebben we je hopelijk gerustgesteld: het is niet per se nodig om 2 hele dagen aanwezig te zijn bij ons congres om tóch zinvol deel te kunnen nemen. Wanneer je namelijk 4 uur ingelogd bent (op een sessie van jouw keuze), dan ontvang je gewoon je 4 PE-punten. Je hoeft niet dus niet aan álle sessies deel te nemen, maar je kiest voor degenen die je interesseren vanuit je vak, je type cliënt óf vanuit je persoonlijke interesse. 

Pak carrièrekansen door deelname aan congres

Er is nog een ander belangrijk voordeel aan deelnemen aan het congres. Een voordeel dat je helpt met ontwikkelen, een voorsprong op anderen geeft en bovendien nieuwe energie geeft om lekker met je vak bezig te zijn. Tijdens de inspiratiesessies ontmoet je immers toonaangevende professionals uit de sociaal financiële wereld en alles wat daarmee samenhangt. Deze mensen kun je later in je loopbaan weer tegenkomen. Zo staat Clairette van der Lans, vanuit het ministerie van Financiën, op 29 maart op het speciaal ingerichte standhoudersplein. Voor jou als deelnemer is het mogelijk om te switchen naar een breakoutroom, zodat je met haar in gesprek kunt over de zaken die je bezighouden binnen je vak. Zo ook de manager van budgetcoach.nl, René Oosterveer, die zelf ook een sessie verzorgt over loonbeslag. Inmiddels zijn wij bij budgetcoach.nl op zoek naar budgetcoaches in diverse regio’s, Interessant dus om aan te haken bij de break-out room van René om 12:00 uur. Om 13:00 uur start zijn sessie over loonbeslag.
 

Samen pakken we geldzorgen aan – verhalen van de ervaringsdeskundigen

Inmiddels is er ook een 2e ervaringsdeskundige bijgekomen: Jan-Willem Adams is gemeenteraadslid op Terschelling. Hij weet uit ervaring hoe zwaar het is om schulden te hebben. Hij weet ook dat je er weer bovenop kunt komen. Als gemeenteraadslid zet hij zich in voor armoedebestrijding. Het doorbreken van de schaamte hierover is zijn missie.

Jan-Willem zal samen met Judith van SAM& voor alle kinderen de sessie geven op 29 maart om 10:00 uur. En dat geldt ook voor de andere professionals die inspiratiesessies verzorgen. Denk bijvoorbeeld aan gecertificeerd budgetcoach Nienke Oostra, die haar ervaringen uit het veld deelt samen met ervaringsdeskundige Giovanna di Stefano, inmiddels al tijdenlang weer financieel op de rit.  Ze is bekend van de  NPO-serie ‘Waar doen ze het van?’

Ontvang bij deelname aan het congres 4 PE-punten van:

  • KIWA
  • WSNP
  • NVVBS
  • NBPB
  • HORUS (in aanvraag)

Praat met onze ervaren docenten 

Of praat met docent Bart Seegers, die vertelt over de mogelijke financiële gevolgen van life events. Of ontmoet docent Robert Westphal, die in zijn workshop stilstaat bij de relatie tussen schulden en psychologische factoren

Belastingdienst en gratis webinar 22 maart

Ellen Baas van de Belastingdienst is één van onze sprekers op het congres. Als tip ontvingen we alvast deze:
Interessant voor sociaal-financieel adviseurs:
Webinar herstart invordering Toeslagen – 22 maart 10:00 uur.  
Lees meer waarom de belastingdienst dit webinar organiseert en hoe je je kunt aanmelden.

Op zoek naar budgetcoaches

Tot slot nog even dit: we spreken regelmatig zelfstandige budgetcoaches, en horen dan vaak terug dat zij niet altijd goed weten hoe en waar aan structureel werk te komen. Dat geldt ook voor sociaal financieel hulpverleners. Pak deze kans om met door de wol geverfde specialisten uit het vak te sparren over de mogelijkheden. Je weet immers nooit hoe een koe een haas vangt… En wist je bijvoorbeeld al dat wij vanuit ons zusterbedrijf Budgetcoach.nl op zoek zijn naar budgetcoaches in de regio Amsterdam? Heb je interesse, stuur dan een bericht met motivatie via onze contactpagina.

Congres_2022_programma
Programma congres 2022

Behaal 4 PE-punten én weet precies wat er speelt als sociaal financieel adviseur

‘Ik wil wel deelnemen aan het congres, maar vind twee hele dagen wel wat veel.’ Het zou zomaar kunnen zijn dat dit je gedachte is bij de berichten over het congres op 29 en 31 maart die je vanuit onze academy voorbij ziet komen. Maar tegelijkertijd heb je ook wel zin in het vangen van twee vliegen in één klap: ons congres is immers geaccrediteerd voor 4 PE-punten KIWA, NPBP, WSNP en diverse accreditaties zoals Horus zijn nog in aanvraag.

4 PE-punten met 4 uur inloggen

We kunnen je geruststellen: om deze punten te behalen hoef je niet bij alle sessies aanwezig te zijn. We kunnen ons namelijk voorstellen dat dit in jouw drukke agenda iets teveel van het goede kan zijn. Wanneer je een totaal van 4 uur ingelogd bent, dan ontvang je je PE-punten. Dit ingelogd zijn kan zowel live als later via een terugkijklink. Dit betekent dat jij de sessie kunt kiezen die jou het meeste aanspreekt. Misschien ben je een enorme fan van Annemarie van Gaal en wil je je graag laten inspireren door haar workshop over het thema ‘Dreigende schuldenlast: ‘houden we ons hoofd nog boven water? Of je wilt precies weten hoe een en ander in elkaar steekt op het gebied van loonbeslag bijvoorbeeld. Helaas een erg actueel onderwerp, kijkend naar de wereld waarin we leven die, ook op financieel vlak, steeds nieuwe uitdagingen meebrengt.

Goed om te weten: per aangekocht ticket € 10 naar goed doel

Sam&voorallekinderen

Door deelname aan ons event steun je de prachtige organisatie Samen voor alle kinderen. Per aangekocht ticket doneren wij een bedrag van € 10,-  aan deze stichting. Sam& is er voor alle ruim 315.000 kinderen en jongeren van 0 tot 21 jaar die opgroeien in arme gezinnen. Ouders met weinig geld kunnen bij hen terecht zodat ook hun kind(eren) mee kunnen doen met activiteiten zoals sport of het vieren van een verjaardag.

Kortom: genoeg te beleven

Je ziet het: er is genoeg te beleven binnen onze academy. We hebben veel zin in dit voorjaar. Sámen met jou. Door een deelname aan het congres, het volgen van een mooie opleiding of door gewoon eens rond te kijken op onze website. Je vindt er veel ervaringsverhalen, tips, interessante nieuwsartikelen en meer om het voorjaar stralend te beginnen. Laat maar komen die lentezon, wij zijn er klaar voor! Jij ook?