“Goedemorgen, Learncare Academy met Diana Schellekens”. Als je telefonisch in contact wilt komen met Learncare Academy heb je een grote kans dat je direct opleidingscoördinator Diana Schellekens aan de telefoon krijgt. Diana heeft tot een paar jaar geleden gewerkt voor een deurwaarderskantoor. In deze blog vertelt Diana over haar werk bij Learncare Academy
Ik wilde graag voor mijzelf beginnen in het sociaal financieel vakgebied en kwam om die reden bij de opleiding Schuldhulpverlening terecht. Die opleiding heb ik in 2016 afgerond. Ik ben echter niet voor mijzelf begonnen maar heb een paar jaar voor mijn zoon gewerkt. Via via werd ik attent gemaakt op de vacature voor opleidingscoördinator bij Learncare Academy. Tijdens mijn sollicitatie ben ik direct aangenomen; het klikte wederzijds. Als medewerker mogen we op alle fronten meedenken en ideeën naar voren brengen. Het voelt als familie en een beetje als eigen bedrijf.
Ik doe de gehele cursistenadministratie. Van het moment van inschrijving tot het opsturen van de certificaten. Daarnaast beantwoord ik telefonisch, via de mail of chat vragen over de verschillende opleidingen. Dat zijn vragen over de inhoud van de opleidingen, het verschil tussen de opleidingen en wat de mogelijkheden zijn als de opleiding is afgerond. Meestal zijn dat vragen over de opleiding Schuldhulpverlening of Budgetcoach. Cursisten kunnen na hun opleiding als zzp-er aan de slag maar ook bijvoorbeeld bij gemeenten of banken.
In mijn tijd als incassomedewerkster zag ik dat mensen vaak in de problemen waren gekomen doordat zij allerlei wetten en regels niet snapten. In de praktijk zag ik ook dat de mensen die hen moesten helpen hun werk niet goed uitvoerden. Niet omdat zij dat bewust deden maar omdat zij niet de juiste kennis hadden. Dat vind ik heel erg. Wat dat betreft zouden alle schuldhulpverleners en budgetcoaches jaarlijks verplicht een certificaat moeten halen. Daardoor blijf je op de hoogte van de nieuwste wet- en regelgeving.
Vorige week hebben we na Prinsjesdag kunnen horen dat de politiek verdeeld is als het gaat over het oplossen van de schuldenproblematiek van veel burgers. Ouderen worden gekort op hun pensioen. Studenten hebben moeite met het terugbetalen van hun studieschuld. En gezinnen kunnen de huur of hypotheek van hun huis amper betalen. Schuld is voor hen zeker niet altijd te voorkomen. Voor hen die in de schulden komen is het goed als zij worden begeleid door een budgetcoach, een schuldhulpverlener of in een uiterste geval door een bewindsvoerder. Dat zijn best pittige opleidingen die vaak worden gevolgd om de huidige kennis van de cursist te verdiepen of te verbreden.
Door het geven van opleidingen op het sociaal financieel vakgebied maken wij ons hard voor het aanpakken van de schuldenproblematiek. In mijn ogen is het ook nodig om dit met behulp van professionele hulpverleners op te lossen. Ook al doen vrijwilligers het zeker niet altijd slecht. Ze zijn gedreven en sociaal, maar niet altijd op de hoogte over de meest actuele wetten en regels.
Bekijk hier alle opleidingen