Werkgevers, bereid je voor: nieuwe schuldengolf onder je medewerkers op komst

Geplaatst op

Werkgevers, bereid je voor: nieuwe schuldengolf onder je medewerkers op komst

We hebben in onze nieuwsbrieven al vaker over ons andere bedrijf budgetcoach.nl gesproken. Via dit financieel adviesbureau bieden wij al meer dan 15 jaar diensten op het gebied van budgetcoaching, jobcoaching en scheidingscoaching aan. Die combinatie komt zeker nu goed van pas, want in de tweede coronagolf die in het najaar op ons af lijkt te komen, gaan er ook meer mensen financiële problemen ondervinden.  En daar zitten ongetwijfeld ook jouw medewerkers tussen. 

Van taboe naar bespreekbaar.
Het blijkt voor mensen met financiële problemen vaak lastig om juist met hun werkgever in gesprek te gaan hierover. Ze ervaren immers veel schaamte en zijn bang om hun baan te verliezen. En het verliezen van hun inkomstenbron is nu juist hetgeen ze helemáál niet kunnen gebruiken. Ook hr-managers of -medewerkers blijken het bespreken van het financiën-thema niet altijd even gemakkelijk te vinden. En dat is heel begrijpelijk, want het is een onderwerp dat dat nogal binnen de privésfeer van de betreffende collega valt. Maar tegelijkertijd blijkt uit onderzoek van het NIBUD dat werknemers die het financieel moeilijk hebben, vaker ziek thuis blijven waardoor ze de werkgever veel meer geld kosten dan het bedrag dat een werkgever kwijt zou zijn aan het inschakelen van een professionele hulpverlener.

Duurzaam inzetbaar
Mocht je het idee hebben dat er collega’s in je bedrijf zijn die stress ervaren als gevolg van financiële onrust? Wil je graag vrijblijvend overleggen over een mogelijke aanpak? Neem dan contact met ons op, dan bespreken we samen de opties om één van onze ervaren, gecertificeerde budgetcoaches in te zetten voor de medewerkers uit jouw organisatie. Direct bellen met 072 540 91 75 kan ook, of stuur een e-mail naar info@budgetcoach.nl. Het is via deze kanalen ook mogelijk om flyers op te vragen die mensen ongezien mee kunnen nemen, bijvoorbeeld uit de bedrijfskantine of andere gezamenlijke ontmoetingsplaats.

16108