Diploma: Associatiediploma BKB
Studieduur: 12 uur

 

Wilt u zelfstandig een boekhouding kunnen voeren? Ga dan voor het Associatiediploma Basiskennis Boekhouden (BKB®).

Algemeen
Basiskennis boekhouding diploma BKBHoe handelt u bij veranderingen in bezittingen, schulden, kosten en opbrengsten? Op welke wijze legt u dit systematisch en geautomatiseerd vast? Met het Associatiediploma BKB® heeft u de juiste kennis in huis. U kunt boekhouden in AccountView, een van de meest gebruikte boekhoudsoftware
in het midden- en kleinbedrijf. Met het Associatiediploma BKB® kunt u in kleine organisaties zelfstandig de boekhouding voeren en eenvoudige, maar
belangrijke overzichten samenstellen.

Basiskennis Boekhouden behoort nog steeds tot een van de meest populaire cursussen. Dat komt vooral door het erkende boekhouddiploma dat u hiermee kunt behalen.
Deze cursus sluit aan op de eisen van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Dat houdt onder andere in dat het geen verplichting meer is om met een concreet boekhoudprogramma op het examen te werken.

Natuurlijk is het wel zo plezierig dat u met zo’n programma kunt werken en daarom krijgt u veel informatie over het programma Accountview.

Doelgroep en vooropleiding
BKB® is de juiste stap voor u indien u kennis wilt maken met de boekhouding van een handelsbedrijf. U hoeft nog niets van boekhouden te weten om te kunnen beginnen.

Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niveau
Vergelijkbaar met mbo 3.

Programma

Als uitgangspunt voor de samenstelling van de onderwerpen, is gebruik gemaakt van de door het Bestuur Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens opgestelde en gepubliceerde toets- en eindtermen voor het examen.

  • de theorie van het boekhouden, belastingen, sociale verzekeringswetten, ondernemingsvormen, privacywetgeving en archivering
  • het journaliseren van boekhoudkundige mutaties
  • het kunnen werken met een boekhoudsoftware pakket.

Thuisstudie
De cursus is een volledige thuisstudie. Het lesmateriaal staat in je online persoonlijke leeromgeving. Door middel van diverse opdrachten toets je de kennis van de theorie.

Persoonlijke online omgeving
Je hebt 12 maanden toegang tot de online omgeving

Studieduur
12 uur studieduur.

Examen
Bekijk hier meer informatie over het examen basiskennis boekhouden.


Kosten

Deelname kosten: € 99,95


Inschrijven

Vragen?
Wij bellen je graag terug

Naam*

Telefoonnummer*

Onderwerp*

Datum en tijdstip terugbellen

Advies nodig?

Vrijblijvend online advies van onze opleidingsmanagers

Online advies

Gratis online advies zonder reiskosten

Klik hier

Delen