Certificaat: Post HBO Scheidingscoach
Online studeren
Inclusief 2 praktijkdagen
PE punten KIWA: 6 kennis- en 6 vaardigheidspunten


E-learning opleiding tot scheidingscoach inclusief 2 praktijkdagen

Vanuit huis in je eigen tijd de opleiding e-learning Scheidingscoach volgen;
12 maanden toegang tot de e-learning;
Door het gebruik van filmmateriaal in de e-learning oefen je met voorbeelden uit de praktijk;
Diverse webcolleges waarbij docenten uitleg geven over de theorie met voorbeelden uit de praktijk;
Ten alle tijden een professionele docent beschikbaar waarbij je terecht kunt met vragen;
2 gratis praktijkdagen;
Inclusief online studiemateriaal;
Inclusief handige memo trainer waarmee je elke dag met vragen kunt oefenen.

Algemeen
Aantal echtscheidingen terug op hoog niveau
Dat de belofte om eeuwig bij elkaar te blijven moeilijk is na te komen, bleek uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistieken (CBS):

 • Jaarlijks worden er circa 70.000 huwelijken gesloten en ongeveer 10.000 geregistreerde partnerschappen
 • Jaarlijks zijn er cira 32.000 echtscheidingen
 • 1 op de 3 huwelijken eindigt door scheiding

Een echtscheiding is vaak een langdurig, emotioneel en kostbaar proces. Scheidende echtparen laten zich helaas (wel begrijpelijk) leiden door hun emoties, waardoor de verstoorde verhouding nog verstoorder kan worden. Dit kan grote gevolgen hebben voor de (financiële)toekomst van de partners en hun kinderen.

Methode Learncare Academy
De opleiding Scheidingscoach maakt gebruik van door Learncare Academy ontwikkeld individueel financieel en sociaal stappenplan de FISO (financieel/sociaal) methode. Een methode waarbij beide echtparen op een aanvaardbare en respect volle wijze uit elkaar kunnen gaan.

Intensieve opleiding tot Scheidingscoach

Als scheidingscoach adviseer je en begeleid je mensen tijdens hun scheiding uit huwelijk, geregistreerd partnerschap of een samenwoonrelatie. En breng je de financiële gevolgen van de scheiding in kaart.

Studiebelasting
Afhankelijk van de opleidingsachtergrond dien je rekening te houden met 10 tot 15 uur studiebelasting per week, exclusief de tijd van de bijeenkomsten.

Doelgroep en vooropleiding
Er is geen specifieke vooropleiding nodig. Wel gaan we er vanuit dat je beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau.

Voor wie
Een intensieve praktijkgerichte opleiding voor iedereen die mensen in moeilijke omstandigheden van dienst willen zijn. Heb jij affiniteit met financiën, sociale wetgeving en juridische zaken en ben je daarnaast sociaal en communicatief vaardig? Ga jij het nemen van verantwoordelijkheid niet uit de weg? Dan is de opleiding scheidingscoach geschikt voor jou.

Niveau
HBO niveau

Beroepsmogelijkheden

Cliënten begeleiden bij hun zoektocht naar financiële oplossingen en hen aan de andere kant ondersteunen als deze financiële oplossingen door omstandigheden minder positief uitpakken. Want daar gaat het uiteindelijk om. Je cliënt zo goed mogelijk bijstaan. Niet alleen in goede tijden, maar ook in minder goede tijden. Docent B. Seegers

  Programma

  De Opleiding Scheidingscoach leidt op tot professioneel dienstverlener als coach om partners zorgvuldig de weg te wijzen met betrekking tot de financiële, juridische en sociale consequenties van hun scheiding. De coach helpt hen door de scheidingsprocedure heen. Onder begeleiding van de scheidingscoach worden koppels in staat gesteld om op een aanvaardbare en respectvolle wijze uit elkaar te gaan.

  Een echtscheiding is vaak een langdurig, emotioneel en kostbaar proces. Scheidende echtparen laten zich helaas (maar wel begrijpelijk) leiden door hun emoties, waardoor de verstoorde verhouding nog slechter kan worden. Dit kan grote gevolgen hebben voor de (financiële) toekomst van de partners en hun kinderen.

  Werkwijze
  In de opleiding wordt gewerkt met de methodiek van ‘ervarend leren’. De opleiding vindt plaats in een praktische setting met gebruik van simulaties, cases uit de realiteit en oriëntatie op het werkveld. Het uitvoeren van verschillende opdrachten maakt deel uit van de opleiding.

  Zelfstandig leren is een belangrijk gegeven. Wij verwachten dat je de lessen zelfstandig door kunt nemen en dat je nadenkt over de vraag hoe je de aangereikte leerstof praktisch kunt inzetten. Het is van belang je eigen voortgang in de gaten te houden en jezelf te blijven motiveren. Voor deze opzet is bewust gekozen omdat dit vakgebied vraagt om zelfstandige en communicatieve probleemoplossers.

  • Het huwelijk, geregistreerd partnerschap en samenwonen.
  Deze module staat in het teken van Personen en Familierecht, en het Huwelijksvermogensrecht. Het aangaan van een huwelijk of een geregistreerd partnerschap is aan vormvereisten verbonden, bovendien brengen deze verbintenissen veel consequenties met zich mee. Deze module gaan we dus vooral de juridische kant van het huwelijk en geregistreerd partnerschap bekijken en wordt een begin gemaakt met het behandelen van de financiële gevolgen van de echtscheiding zoals bijvoorbeeld de alimentatie.
  • De Scheidingscoach in relatie tot zijn cliënt en derden
  Deze module staat geheel in het teken van de communicatie waarbij het volledige hoofdstuk Communicatie aan de orde komt. Tijdens deze module worden vanuit de FISO-methode de Intake- en Afstemmingsgesprekken behandeld. Naast de theorie van deze gesprekssoorten besteden we aandacht aan de verschillende gesprekstechnieken- en vaardigheden zoals beschreven in het hoofdstuk Communicatie. Communicatie komt aan bod in de diverse webcolleges en tijdens de praktijkdagen.
  • De financiële gevolgen van een echtscheiding
  Tijdens deze module gaan we de theoretische kant van de financiële gevolgen van een echtscheiding onder de loep nemen. Aan de orde komen bijvoorbeeld fiscaliteiten, de eigen woning, hypotheek en pensioenvoorzieningen


  Voorbereiding en studiebelasting
  Afhankelijk van de opleidingsachtergrond dien je rekening te houden met 10 tot 15 uur studiebelasting per week..

  Examen

  Het examen bestaat uit een theorie examen met multiple choice en open vragen. Het praktijkexamen is een assessment met een rollenspel.

  Certificaat
  Na slagen van het examen ontvang je het Post HBO certificaat.


  Kosten en data

  Deelname kosten inclusief examen: € 1049,-
  Keuze uit betalen met factuur, IDEAL of betalen in 4 termijnen

  • Studiemateriaal thuis ontvangen €59,95.


  Inschrijven

  Vragen?
  Wij bellen je graag terug

  Naam*

  Telefoonnummer*

  Onderwerp*

  Datum en tijdstip terugbellen

  Advies nodig?

  Vrijblijvend online advies van onze opleidingsmanagers

  Online advies

  Gratis online advies zonder reiskosten

  Klik hier

  Delen