Inclusief deelname certificaat
1 bijeenkomst van 13.00 uur tot 17.00 uurWorkshop 3D printen

Maak kennis met de toekomst en volg een workshop 3D printen

Algemeen
De technologische industrie verandert in een snel tempo. Nieuwe technologieën zoals 3D printen bieden grote kansen, maar stellen ook eisen aan medewerkers en ondernemingen. Duizenden banen zullen in de komende jaren verdwijnen. De winnaars van straks zijn de mensen en ondernemingen die er nu in slagen om technologische kennis te integreren in het dagelijkse bestaan. Leren en continu blijven aanpassen aan de veranderingen in de markt is daarom een belangrijk gegeven.
Onderzoekers van McKinsey schatten in dat ongeveer de helft van de huidige betaalde werkzaamheden geautomatiseerd kan worden (Harnessing automation for a future that works, McKinsey Global Institute, January 2017)

Technologie voor iedereen
Wij willen iedereen laten ervaren hoe boeiend nieuwe technologie is. Met enthousiasme en door gebruik te maken van de laatste technieken, inspireren wij mensen om op een andere manier naar technologie te kijken.

Technologiecentrum
Ons technologiecentrum in Alkmaar is een broedplaats voor technologie en maatschappelijke ontwikkeling. Hier brengen wij technologie dichter bij de mensen. Bijvoorbeeld door hen zelf met een 3D printer te laten werken en, maar ook door het bouwen en programmeren van een robot. In het centrum worden ook diverse robots door ons beschikbaar gesteld.

Basis workshop 3D printen
Een van de snelle ontwikkelingen is 3D printen.
3D printen wordt steeds vaker ingezet, bijvoorbeeld in de vliegtuigindustrie en in de medisch wereld. Denk aan het printen van vliegtuigonderdelen en medische protheses.
Ook in de kunst en mode wordt 3D printen al veel toegepast. Hier worden producten zoals meubels, kleding en schoenen geprint.

Doelgroep en vooropleiding
Namens stichting Learncare organiseren wij inspirerende en creatieve workshops waaraan iedereen, ongeacht achtergrond of opleiding, kan deelnemen. ‘Leren door doen’ is ons uitgangspunt. Op deze wijze willen wij mensen helpen richting te geven aan hun arbeidstoekomst.

Open dagen technologiecampus

In de komende jaren willen wij ons richten op technologische uitdagingen die iedereen te wachten staan. Daarom hebben wij in samenwerking met Stichting Learncare een technologiecampus opgericht. De campus is voor iedereen vrij toegankelijk en elke werkdag geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Programma

Wat is 3D printen en hoe werkt het?
Verschillende printtechnieken komen in deze workshop aan bod, zoals:
FDM
SLA
SLS

Software
Welke ontwerp- en printsoftware wordt veel gebruikt? U leert bij ons werken met:
Ontwerpsoftware Tinkercad
Printsoftware Cura en Simplify 3D

3D printer
Om goed te leren werken met een 3D printer besteden we in deze workshop aandacht aan:
Het verschil tussen filamenten, o.a. PLA (Poly Lactic Acid, melkzuur), een biologisch afbreekbare plastic gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en een van de meest populaire materialen voor 3D printing, en andere kunststoffen.
Leren printen van een bestand.

3D print
Iedereen krijgt een 3D print mee naar huis.

Aantal deelnemers
Minimaal 6 tot maximaal 12 deelnemers.

Tijd
Van 13.00 uur tot 17.00 uur

Certificaat
Alle deelnemers ontvangen van Learncare Academy een certificaat van deelname.

Incompany
Voor bedrijven is het mogelijk dat wij de workshop incompany verzorgen, wij nemen dan een 3D printer mee. Prijs op aanvraag.


Kosten en data

Deelname kosten: € 99,50

Inschrijven


Vragen?
Wij bellen je graag terug

Naam*

Telefoonnummer*

Onderwerp*

Datum en tijdstip terugbellen

Advies nodig?

Vrijblijvend online advies van onze opleidingsmanagers

Online advies

Gratis online advies zonder reiskosten

Klik hier

Delen