Studieduur: 12 uur
Online studeren waar en wanneer jij wilt

PE punten

KIWA 6 kennis- en 6 vaardigheidspunten


agressie

De hedendaagse psychologie is een enorm breed vakgebied. Binnen de psychologie bestaan veel disciplines die zich specifiek richten op bepaalde aspecten. De sociale psychologie is daar één van. Sociale psychologie is een bijzondere interessante en
boeiende specialisatie. Simpel gezegd houdt deze tak zich bezig met de vraag hoe wij als mens worden beïnvloed door anderen. Dit kan zowel door fysieke als mentale aanwezigheid zijn.

De reden waarom juist deze specialisatie voor velen zo boeiend is, is omdat veel van de kennis uit de sociale psychologie in het dagelijkse leven toepasbaar en herkenbaar is. Ook voor het bedrijfsleven is sociale psychologie een niet meer weg te denken specialisatie.

Inhoud

We zijn als mens allemaal een individu, maar we worden in grote mate beïnvloed door onze omgeving en dan met name door anderen om ons heen.
De sociale psychologie bestudeert allerlei aspecten van deze sociale beïnvloeding. In deze cursus zullen we kennis maken met een aantal vooraanstaande en belangrijke theorieën en studies uit de sociale psychologie.

Daarbij wordt de theorie zoveel mogelijk gekoppeld aan praktische relevantie, zodat de kennis in de praktijk kan worden toegepast.

Algemene informatie over sociale psychologie
Sociale cognitie en heuristieken
Sociale cognitie en attributie
Wie ben jij? The self
Attitudes en overtuiging
Liefde en vriendschap
Helpen en haten

Thuisstudie
De cursus is een volledige thuisstudie. Het lesmateriaal staat in je online persoonlijke leeromgeving. Door middel van diverse opdrachten toets je de kennis van de theorie.

Persoonlijke online omgeving
Je hebt 12 maanden toegang tot de online omgeving

Studieduur
12 uur studieduur.

PE Certificaat
Na het voltooien van de cursus ontvang je een PE certificaat. Als de cursus 100% is afgerond, dan is de cursus helemaal voltooid. Een toets afronden en daarmee een certificaat ontvangen staat los van de PE vereiste. De toets is voor de eigen kennis en een extra controle voor jezelf. Na 100% voltooien ontvang je het PE certificaat binnen één week per e-mail en vermelden wij de deelname aan de Kiwa


Kosten

Deelname kosten: € 299,-

Inschrijven


Vragen?
Wij bellen je graag terug

Naam*

Telefoonnummer*

Onderwerp*

Datum en tijdstip terugbellen

Advies nodig?

Vrijblijvend online advies van onze opleidingsmanagers

Online advies

Gratis online advies zonder reiskosten

Klik hier

Delen