Veelgestelde vragen

Meest gestelde vragen

 • Wat is het verschil tussen de opleiding budgetcoach NEN 8048 en schuldhulpverlener NEN 8048?

  De opleiding Budgetcoach NEN 8048 leidt op tot professioneel budgetbegeleider van cliënten met financiële problemen. Een Budgetcoach is een (tijdelijke) steun en toeverlaat voor mensen die het overzicht in hun financiële huishouding kwijt zijn. Als Budgetcoach begeleidt u mensen met budgetproblemen en stelt u samen met uw cliënt weer orde op zaken.

  De Opleiding Schuldhulpverlener NEN 8048 leidt op tot professioneel hulpverlener van cliënten met financiële problemen. Een schuldhulpverlener is een (tijdelijke) steun en toeverlaat voor mensen die het overzicht in hun financiële huishouding kwijt zijn. Als schuldhulpverlener houd u zich bezig met het oplossen van problematische schulden.

 • Wat is het verschil tussen de klassikale opleiding budgetcoach NEN 8048 en de E-learning budgetcoach NEN 8048?

  E-learning opleiding Budgetcoach:

  Net als de klassikale variant is deze E-learning een mix tussen de basisopleiding Budgetcoach en de examentraining SHV III. Als u deze E-learning heeft afgerond bent u voorbereid voor het examen SHV III.
  Als extra ondersteuning voor het theoretische gedeelte hebben wij webcolleges toegevoegd. In deze webcolleges geven de docenten een extra toelichting over onder andere de onderwerpen Belastingen, VTLB en gesprekstechnieken.
  Voor deze E-learning is het belangrijk dat u een MBO/HBO achtergrond heeft. Het examen SHV III is op HBO niveau.
  U kunt zelf uw indeling maken wanneer u wilt starten en hoe lang u erover wilt doen zolang het binnen 12 maanden is afgerond.
  Het voordeel is dat u geen reiskosten heeft aangezien u de opleiding thuis volgt. U krijgt een werkboek thuis gestuurd welke u als naslag werk kunt gebruiken.
  U loopt de E-learning door en maakt de opdrachten welke hieraan gekoppeld zijn. De opdrachten kunt u inleveren via het E-learning systeem en wordt nagekeken door de mentor.
  Van de mentor zult u feedback ontvangen zodat u hiermee verder kunt. Deze opleiding wordt afgerond met een praktijkdag. De praktijkdag bestaat uit het oefenen van het assessment (rollenspellen) en praktische coachingsvaardigheden.
  Voor aanvang kunt u al uw punten doorgeven die u graag wilt bespreken tijdens de praktijkdag, zodat al uw knelpunten aan bod komen en u optimaal wordt voorbereid op het examen

  Klassikale opleiding Budgetcoach NEN 8048:
  Deze opleiding wordt in zes bijeenkomsten verzorgd. U gaat één dag per week naar een bijeenkomst en moet ongeveer rekening houden met een thuis studie van 5 tot 10 uur in de week.
  Voor deze opleiding is het belangrijk dat u een HBO achtergrond heeft. De opleiding is een mix tussen de basisopleiding Budgetcoach en de examentraining SHV III, deze is helemaal geïntegreerd met elkaar.
  Oftewel met deze opleiding bereid u zich voor op het examen SHV III van de Persoonscertificering Schuldhulpverlening NEN 8048. Met het behalen van het certificaat SHV III kunt u aan de slag als Budgetcoach.
  In de markt wordt er steeds meer gevraagd naar deze Persoonscertificering. Dit omdat u uw vakbekwaamheid dient bij te houden door middel van het halen van PE Punten (Permanente Educatie).

  Register Kiwa Nederland B.V.:
  Na het behalen van de Persoonscertificering Schuldhulpverlening SHV III wordt u geregistreerd bij Kiwa Nederland B.V.
  Meer informatie over de certificering kunt u hier vinden.

  Uiteindelijk kunt u met beide opleidingen hetzelfde resultaat behalen.

 • Hoe kan ik een incompany opleiding/training aanvragen?

  Voor maatwerkonderwijs bespreekt een opleidingsmanager met u wat de doelstellingen zijn. Op basis van dit contact komt de keuze voor de didactische vorm en voor het programma tot stand. De opleidingsmanager maakt gebruik van de jarenlange ervaring en van het netwerk van docenten.
  Het is ook mogelijk een bestaande cursus incompany te geven. Voor een advies op maat nodigen wij u van harte uit op ons kantoor.

  Meer informatie hierover mailt u dan naar: info@learncare.nl

 • Welke locaties worden de opleidingen en trainingen gegeven?

  – Amsterdam
  – Eindhoven
  – Utrecht
  – Rotterdam
  – Zwolle
  Bekijk alle opleidingslocaties
  Wilt u op een andere locatie de opleiding volgen, dan kunt u een verzoek indienen via info@learncare.nl bij minimaal 6 deelnemers.

  Belangrijke informatie m.b.t. Corona Check APP op alle BCN locaties: Omdat de 1.5 meter afstand komt te vervallen zijn zij als horecabedrijf wel verplicht controle uit te voeren en een geldige QR code te scannen bij de deelnemers. Bekijk hier meer informatie.

   

 • Hoe kan ik zien of er nog een plek beschikbaar is?

  Zolang de datum van de opleiding zichtbaar is kunt u zich gerust aanmelden.

 • Kan ik alvast een plek reserveren voor een opleiding of training?

  U kunt dit verzoek sturen naar info@learncare.nl. Een optie wordt voor maximaal 2 weken gegeven. De optie is een paar dagen als de startdatum binnen 2 weken is.

 • Kan ik mijn deelname annuleren, wijzigen of verschuiven?

  – Dit kan kosteloos tot 2 maanden voor de start. Binnen deze 2 maanden worden er kosten in rekening gebracht.
  – Annuleren tot 2 maanden voor
  aanvang 10% van de overeengekomen prijs onder
  aftrek van nog niet
  ontvangen studiemateriaal
  – Annuleren tussen 2 maanden en 1 maand voor aanvang
  20% van de overeengekomen prijs onder aftrek van nog niet
  ontvangen studiemateriaal
  – Annuleren tussen 1 maand en 2
  weken voor aanvang 50% van de
  overeengekomen prijs onder
  aftrek van nog niet
  ontvangen studiemateriaal
  – Annuleren minder dan 2 weken voor aanvang 100% van de
  overeengekomen prijs onder
  aftrek van nog niet ontvangen studiemateriaal

 • Wat moet ik doen als ik een bijeenkomst niet kan bijwonen door bijzondere omstandigheden?

  Onder bijzondere omstandigheden worden verstaan:
  – Ziekte van de kandidaat;
  – Overlijden van een familielid tot in de tweede graad;
  – Andere door Learncare Academy te bepalen omstandigheden.

  U kunt een e-mail sturen naar info@learncare.nl.

  Wij kunnen een samenvatting vragen aan de docent en deze overleggen aan u of u kunt op een latere opleiding/training instromen.

 • Wanneer ontvang ik de uitnodiging en het werkboek?

  Deze ontvangt u 1 tot 2 weken vóór de start en na ontvangst van de betaling.

 • Wat is de studiebijeenkomst per opleiding?

  Dit verschilt per opleiding.
  Bekijk de opleiding om de exacte studiebelasting te bekijken.

 • Wanneer ontvang ik het deelname certificaat?

  Het deelname certificaat ontvang je over 2 weken per e-mail.

 • Wat zijn de kosten voor het herexamen (instituut examen)?

  De kosten voor een herexamen zijn € 150,00.

 • Wanneer kan ik mij inschrijven voor een herexamen van het instituut diploma?

  Als u bij één of meerdere onderdelen lager heeft gescoord dan een 6, dan kunt u een herexamen aanvragen. Een herexamen dient binnen 12 maanden te worden afgenomen. U kunt u herexamen éénmalig kosteloos verzetten. Daarna worden er administratie kosten van € 50,00 in rekening gebracht.
  Let wel, de termijn van 12 maanden blijft hierbij ook gelden. Vraagt u uw herexamen na de termijn van 12 maanden aan? Dan dient u de opleiding opnieuw te volgen. Dit geldt ook als u 2x een herexamen niet heeft behaald.

 • Ik ben mijn Instituut certificaat kwijt wat nu?

  Via info@learncare.nl kunt u een nieuw certificaat aanvragen. Kosten hiervoor zijn €35,00. Voor deze kosten zult u een factuur ontvangen. Zodra de betaling is ontvangen sturen wij u binnen 1 week het nieuwe certificaat toe.

 • Zijn er extra kosten aan de opleidingen verbonden?

  Extra kosten opleiding budgetcoach NEN 8048:

  – De kosten voor het examen SHV III is € 548,00 (theorie examen + praktijk-assessment).;
  – De kosten voor het aanvragen van de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is € 33,85. Belangrijk te weten is dat het aanvraagformulier voor de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) naar u wordt gestuurd na betaling van het examen. Het duurt ongeveer 3 tot 4 weken voordat u deze weer retour ontvangt van uw gemeente.
  – De kosten voor het document NEN 8048-1:2013 is € 44,69.  Via www.kiwapersoonscertificering.nl, kunt u het Certificatieschema van de KIWA downloaden. In het certificatieschema wordt verwezen naar de NEN 8048-1:2013. Aangezien dit niet een openbaar document is, dient u dit document aan te schaffen voor deze opleiding. Dit kunt u doen via de website: www.nen8048.nl

  Verder is het belangrijk te weten dat dit document voor toepassing is voor alle 3 de modules. Deze hoeft dus maar éénmalig aangeschaft te worden.

  Extra kosten opleiding Schuldhulpverlener NEN 8048:

  – De kosten voor de theorie examens zijn:
  SHV I: € 299,00
  SHV II:€ 299,00
  SHV III: € 299,00
  Assessment: €249,-
  inclusief afdracht Kiwa.
  – De kosten voor het aanvragen van de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is € 33,85.
  – De kosten voor het document NEN 8048-1:2013 is € 44,69. Het Certificatieschema Persoonscertificering Schuldhulpverlener is officieel vastgesteld. Via www.kiwapersoonscertificering.nl, kunt u dit Certificatieschema downloaden. Dit certificatieschema treft u ook aan in het werkboek. In het definitieve certificatieschema wordt verwezen naar de NEN 8048-1:2013. Aangezien dit niet een openbaar document is, dient u dit document aan te schaffen voor deze opleiding. Dit kunt u doen via de website: www.nen8048.nl

  Verder is het belangrijk te weten dat dit document voor toepassing is voor alle 3 de modules. Deze hoeft dus maar éénmalig aangeschaft te worden.

 • Kan ik de opleiding/training in termijnen betalen?

  Als u in termijnen wilt betalen dan kunt u een verzoek indienen via info@learncare.nl. Belangrijk te weten is dat het volledige bedrag altijd voldaan dient te zijn vóór de start.

 • Hoe kan ik een offerte aanvragen?

  U kunt een e-mail toesturen naar info@learncare.nl. In deze e-mail geeft u aan om welke opleiding, masterclass, webinar of examen het gaat. En ook of u bijvoorbeeld de examenkosten en/of het werkboek opgenomen wilt hebben in de offerte.

vroegboekkorting

Ook geldig i.c.m. €1000,- STAP-budget subsidie

16108