Opleidingen / trainingen
Hoe log ik in op mijn Learncare account?
https://account.learncare.nl: Hier vind je alles terug over je ingeschreven opleiding, facturatie en betaling.
https://leeromgeving.learncare.nl dit is de link naar de leeromgeving waarbij je de training of opleiding kunt volgen.
Wat is het verschil tussen de opleiding budgetcoach NEN 8048 en schuldhulpverlener NEN 8048?
De opleiding Budgetcoach NEN 8048 leidt op tot professioneel budgetbegeleider van cliënten met financiële problemen. Een Budgetcoach is een (tijdelijke) steun en toeverlaat voor mensen die het overzicht in hun financiële huishouding kwijt zijn. Als Budgetcoach begeleid je mensen met budgetproblemen en stel je samen met je cliënt weer orde op zaken.
De Opleiding Schuldhulpverlener NEN 8048 leidt op tot professioneel hulpverlener van cliënten met financiële problemen. Een schuldhulpverlener is een (tijdelijke) steun en toeverlaat voor mensen die het overzicht in hun financiële huishouding kwijt zijn. Als schuldhulpverlener houd je je zich bezig met het oplossen van problematische schulden.
Wat is het verschil tussen de klassikale opleiding budgetcoach NEN 8048 en de E-learning budgetcoach NEN 8048?
E-learning opleiding Budgetcoach:
Net als de klassikale variant is deze E-learning een mix tussen de basisopleiding Budgetcoach en de examentraining SHV III. Als je deze E-learning hebt afgerond ben je voorbereid voor het examen SHV III.
Als extra ondersteuning voor het theoretische gedeelte hebben wij webcolleges toegevoegd. In deze webcolleges geven de docenten een extra toelichting over onder andere de onderwerpen Belastingen, VTLB en gesprekstechnieken.
Voor deze E-learning is het belangrijk dat je een MBO/HBO achtergrond hebt. Het examen SHV III is op HBO niveau.
Je kunt zelf je indeling maken wanneer je wilt starten en hoe lang je erover wilt doen zolang de E-learning binnen 12 maanden is afgerond.
Het voordeel is dat je geen reiskosten hebt aangezien je de opleiding thuis volgt.
Je loopt de E-learning door en maakt de opdrachten welke hieraan gekoppeld zijn. De opdrachten kun je inleveren via de online leeromgeving en wordt nagekeken door de docent. Van de docent zal je feedback ontvangen zodat je hiermee verder kunt. Om je extra goed voor te bereiden op het examen SHV III kun je deelnemen aan een live webcollege en aan een online assessment training.
Klassikale opleiding Budgetcoach NEN 8048:
Deze opleiding wordt in vijf bijeenkomsten verzorgd. Je gaat één dag per week naar een bijeenkomst en moet ongeveer rekening houden met een thuisstudie van 5 tot 10 uur per week.
Voor deze opleiding is het belangrijk dat je een HBO achtergrond hebt. De opleiding is een mix tussen de basisopleiding Budgetcoach en de examentraining SHV III, deze is helemaal geïntegreerd met elkaar.
Oftewel met deze opleiding bereid je je voor op het examen SHV III van de Persoonscertificering Schuldhulpverlening NEN 8048. Met het behalen van het certificaat SHV III kun je aan de slag als Budgetcoach.
In de markt wordt er steeds meer gevraagd naar deze Persoonscertificering. Door middel van PE-punten (Permanente Educatie) houd je je vakbekwaamheid op peil.
Register Kiwa Nederland B.V.:
Na het behalen van de Persoonscertificering Schuldhulpverlening SHV III word je geregistreerd bij Kiwa Nederland B.V.
Meer informatie over de certificering kun je hier vinden.
Uiteindelijk behaal je met beide opleidingen hetzelfde resultaat.
Op welke locaties worden de opleidingen en trainingen verzorgd?
Op deze pagina vind je al onze locaties terug.
Hoe kan ik zien of er nog plek beschikbaar is om te kunnen deelnemen aan een opleiding/training?
Kan ik alvast een plek reserveren voor een opleiding of training?
Wat moet ik doen als ik een bijeenkomst niet kan bijwonen door bijzondere omstandigheden?
Onder bijzondere omstandigheden worden verstaan:
– Ziekte van de kandidaat;
– Overlijden van een familielid tot in de tweede graad;
– Andere door Learncare Academy te bepalen omstandigheden.
Je kunt een e-mail sturen aan info@learncare.nl.
Wij kunnen een samenvatting vragen aan de docent en deze overleggen of je kunt bij een latere startdatum van een opleiding/training de lesdag inhalen.
Wat is de studiebelasting per opleiding?
Dit verschilt per opleiding.
Bekijk de opleiding om de exacte studiebelasting te zien.
Zijn er extra kosten aan de opleidingen verbonden?
Kan ik de opleiding/training in termijnen betalen?
Als je je inschrijft voor een opleiding dan kun je aan het einde van het inschrijfproces aangeven of je in termijnen wilt betalen.
Wanneer starten de opleidingen?
Via www.learncare.nl ga je naar opleidingen, dan naar klassikaal/virtueel. Hier zie je de eerstvolgende startdatum. Als je op een specifieke startdatum klikt, dan zie je bij de planning alle data van de bijeenkomsten.
Wat is de startdatum van de online opleiding/e-learning?
Voor deze opleidingsvariant is er geen vaste startdatum maar kun je starten wanneer het je uitkomt. Na betaling ontvang je de inloggegevens en kun je direct starten.
Tot wanneer heb ik toegang tot de e-learning/online leeromgeving?
Je logt in op de leeromgeving (https://leeromgeving.learncare.nl ) en bij Home staat de datum vermeld. Elke cursist heeft 12 maanden toegang tot de online leeromgeving. Een webinar is altijd tot en met 31 december beschikbaar.
Ik zie mijn cursus/opleiding/training/webinar niet of ik heb nog geen toegang
Als de betaling is voldaan dan staat je training klaar via de volgende link: https://account.learncare.nl/ log in met het e-mailadres waarmee je bent ingeschreven. Als je het wachtwoord niet meer weet, dan klik je op wachtwoord vergeten. In het dasboard zie je je training(en) staan en word je doorgezet naar de online leeromgeving.
Wanneer is de opleiding afgerond/wanneer ontvang ik het certificaat van de opleiding?
Je logt in op de leeromgeving (https://leeromgeving.learncare.nl ) en hier zie je bovenaan de criteria vermeld staan onder het kopje; wanneer is de opleiding afgerond en wanneer ontvang ik het certificaat.
Ik kan niet meer in mijn leeromgeving, is de toegang verlopen?
Elke cursist heeft 12 maanden toegang, daarna is de toegang verlopen. Verlengen is mogelijk voor 3 maanden en kost 125 euro. Voor een webinar geldt: toegang tot en met 31 december.
Kan ik mijn deelname annuleren, wijzigen of verschuiven?
Via de volgende link tref je onze algemene voorwaarden aan, https://www.learncare.nl/algemene-voorwaarden/. Je kunt ons ook altijd een e-mail sturen aan info@learncare.nl.
Ik heb mijn factuur nog niet ontvangen
Met een IDeal betaling ontvang je de factuur gelijk in je eigen account via https://account.learncare.nl/. Als je hebt gekozen voor factuur dan staat de factuur hier ook klaar.
STAP-budget (helaas per september 2023 afgeschaft door de overheid)
PE punten (permanente educatie punten)
Voor welke brancheverenigingen bieden wij trainingen aan?
WSNP: Elke WSNP bewindvoerder moet zijn kennis op peil houden door periodiek bijscholing te volgen. Learncare Academy is sinds 2019 erkend als opleidingsinstelling door het Wsnp. Een WSNP bewindvoerder dient driejaarlijks 36 PE punten te behalen.
Kiwa Nederland BV (persoonscertificering Schuldhulpverlening NEN 8048: Vanaf 2013 dienen schuldhulpverleners Permanente Educatie punten (PE-punten) te behalen. Het jaarlijks behalen van PE-punten is een verplichting om het persoonscertificaat geldig te houden. Per kalenderjaar dient er 12 PE punten behaald te worden.
NBPB: De NBPB conformeert zich aan de eisen van het Landelijk Kwaliteitsbureau. Het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM toetst uitsluitend of er relevante bijscholing (voor alle hoedanigheden) is gevolgd. Deze bijscholing wordt niet getoetst aan een minimum aantal studiepunten.
Horus: Nederlandse Branchevereniging Wettelijke vertegenwoordigers. Leden van Horus moeten in het kader van PE punten ieder jaar minimaal 8 uur aan geaccrediteerde bijscholingsactiviteiten volgen.
NVVBS: Als lid van de Nederlandse Vereniging van Budgetcoaches Schuldhulpverleners dienen Budgetcoaches en Schuldhulpverleners PE-punten te behalen.
Hoe kan ik zien welke training geaccrediteerd is voor een bepaalde branchevereniging?
Via de volgende link, https://www.learncare.nl/aanbod/pe-punten/, kom je bij het aanbod voor de PE punten. Bij het kopje PE – Punten trainingen, masterclasses en webinars kan je filteren op zoeken branchevereniging. Als je de juiste branchevereniging hebt geselecteerd, dan krijg je alleen de trainingen te zien welke zijn geaccrediteerd door de branchevereniging.
Incompany
Hoe kan ik een incompany opleiding/training aanvragen?
Voor een maatwerk opleiding/training bespreekt een opleidingsmanager samen met jou wat de doelstellingen zijn. Op basis van dit contact komt de keuze voor de didactische vorm en voor het programma tot stand. De opleidingsmanager maakt gebruik van de jarenlange ervaring en van het netwerk van docenten.
Het is ook mogelijk een bestaande cursus incompany te geven.
Via deze link kun je een incompany opleiding/training aanvragen, https://www.learncare.nl/incompany/
Kan de incompany ook intern op locatie worden gegeven?
Het voordeel van een incompany opleiding/training is dat de opleiding/training op een eigen locatie verzorgd kan worden.
Kiwa examens
Ik wil graag het examen van de Kiwa wijzigen/annuleren
Wij zijn het examenbureau voor de Schuldhulpverlening en Budgetcoaching. Mocht je een wijziging of annulering in het examen willen doorvoeren, dan kan dit tot 8 dagen voor de examendatum. In de bevestiging mail zie je hoe je dit kunt doen.
Aanvragen VOG voor het examen Kiwa (budgetcoaching en schuldhulpverlening)
Als je voor het eerst examen doet (en later bij de hercertificering na 5 jaar) dient er een VOG niet ouder dan 6 maanden overlegd te worden. De VOG moet getoetst zijn op punt 95 financiële dienstverlening. Je kunt een e-mail sturen naar vogaanvraag@kiwa.nl en daar kan de VOG aangevraagd worden. Kiwa is de certificerende instelling welke de VOG vereist en dat is dan ook de reden dat de VOG via de Kiwa aangevraagd moet worden.
Inzage in het examen Kiwa (budgetcoaching en schuldhulpverlening)
Je mag een e-mail sturen aan educatie@kiwa.nl. De Kiwa zal dan contact met jou opnemen.