Veelgestelde vragen

Opleidingen / trainingen

Hoe log ik in op mijn Learncare account?

Icon plus

https://account.learncare.nl: Hier vind je alles terug over je ingeschreven opleiding, facturatie en betaling.

https://leeromgeving.learncare.nl dit is de link naar de leeromgeving waarbij je de training of opleiding kunt volgen.

Wat is het verschil tussen de opleiding budgetcoach NEN 8048 en schuldhulpverlener NEN 8048?

Icon plus

De opleiding Budgetcoach NEN 8048 leidt op tot professioneel budgetbegeleider van cliënten met financiële problemen. Een Budgetcoach is een (tijdelijke) steun en toeverlaat voor mensen die het overzicht in hun financiële huishouding kwijt zijn. Als Budgetcoach begeleid je mensen met budgetproblemen en stel je samen met je cliënt weer orde op zaken.

De Opleiding Schuldhulpverlener NEN 8048 leidt op tot professioneel hulpverlener van cliënten met financiële problemen. Een schuldhulpverlener is een (tijdelijke) steun en toeverlaat voor mensen die het overzicht in hun financiële huishouding kwijt zijn. Als schuldhulpverlener houd je je zich bezig met het oplossen van problematische schulden.

Wat is het verschil tussen de klassikale opleiding budgetcoach NEN 8048 en de E-learning budgetcoach NEN 8048?

Icon plus

E-learning opleiding Budgetcoach:

Net als de klassikale variant is deze E-learning een mix tussen de basisopleiding Budgetcoach en de examentraining SHV III. Als je deze E-learning hebt afgerond ben je voorbereid voor het examen SHV III.
Als extra ondersteuning voor het theoretische gedeelte hebben wij webcolleges toegevoegd. In deze webcolleges geven de docenten een extra toelichting over onder andere de onderwerpen Belastingen, VTLB en gesprekstechnieken.
Voor deze E-learning is het belangrijk dat je een MBO/HBO achtergrond hebt. Het examen SHV III is op HBO niveau.
Je kunt zelf je indeling maken wanneer je wilt starten en hoe lang je erover wilt doen zolang de E-learning binnen 12 maanden is afgerond.
Het voordeel is dat je geen reiskosten hebt aangezien je de opleiding thuis volgt.
Je loopt de E-learning door en maakt de opdrachten welke hieraan gekoppeld zijn. De opdrachten kun je inleveren via de online leeromgeving en wordt nagekeken door de docent. Van de docent zal je feedback ontvangen zodat je hiermee verder kunt. Om je extra goed voor te bereiden op het examen SHV III kun je deelnemen aan een live webcollege en aan een online assessment training.

Klassikale opleiding Budgetcoach NEN 8048:
Deze opleiding wordt in vijf bijeenkomsten verzorgd. Je gaat één dag per week naar een bijeenkomst en moet ongeveer rekening houden met een thuisstudie van 5 tot 10 uur per  week.
Voor deze opleiding is het belangrijk dat je een HBO achtergrond hebt. De opleiding is een mix tussen de basisopleiding Budgetcoach en de examentraining SHV III, deze is helemaal geïntegreerd met elkaar.
Oftewel met deze opleiding bereid je je voor op het examen SHV III van de Persoonscertificering Schuldhulpverlening NEN 8048. Met het behalen van het certificaat SHV III kun je aan de slag als Budgetcoach.
In de markt wordt er steeds meer gevraagd naar deze Persoonscertificering. Door middel van PE-punten (Permanente Educatie) houd je je vakbekwaamheid op peil.

Register Kiwa Nederland B.V.:
Na het behalen van de Persoonscertificering Schuldhulpverlening SHV III word je geregistreerd bij Kiwa Nederland B.V.
Meer informatie over de certificering kun je hier vinden.

Uiteindelijk behaal je met beide opleidingen hetzelfde resultaat.

Op welke locaties worden de opleidingen en trainingen verzorgd?

Icon plus

Op deze pagina vind je al onze locaties terug.

Hoe kan ik zien of er nog plek beschikbaar is om te kunnen deelnemen aan een opleiding/training?

Icon plus

Zolang de startdatum van de opleiding/training zichtbaar is op onze website, dan kun je je gerust aanmelden en is er nog plek beschikbaar.

Kan ik alvast een plek reserveren voor een opleiding of training?

Icon plus

Dit is zeker mogelijk. Je kunt een verzoek sturen aan info@learncare.nl. Een optie wordt voor maximaal 2 weken gegeven. De optie is een paar dagen als de startdatum binnen 2 weken is.

Wat moet ik doen als ik een bijeenkomst niet kan bijwonen door bijzondere omstandigheden?

Icon plus

Onder bijzondere omstandigheden worden verstaan:
– Ziekte van de kandidaat;
– Overlijden van een familielid tot in de tweede graad;
– Andere door Learncare Academy te bepalen omstandigheden.

Je kunt een e-mail sturen aan info@learncare.nl.

Wij kunnen een samenvatting vragen aan de docent en deze overleggen of je kunt bij een latere startdatum van een opleiding/training de lesdag inhalen.

Wat is de studiebelasting per opleiding?

Icon plus

Dit verschilt per opleiding.
Bekijk de opleiding om de exacte studiebelasting te zien.

Zijn er extra kosten aan de opleidingen verbonden?

Icon plus

Mochten er extra kosten verbonden zijn aan een opleiding/training dan staat dit vermeld bij de opleiding en dan onder het kopje kosten.

Kan ik de opleiding/training in termijnen betalen?

Icon plus

Als je je inschrijft voor een opleiding dan kun je aan het einde van het inschrijfproces aangeven of je in termijnen wilt betalen.

Wanneer starten de opleidingen?

Icon plus

Via www.learncare.nl ga je naar opleidingen, dan naar klassikaal/virtueel. Hier zie je de eerstvolgende startdatum. Als je op een specifieke startdatum klikt, dan zie je bij de planning alle data van de bijeenkomsten.

Wat is de startdatum van de online opleiding/e-learning?

Icon plus

Voor deze opleidingsvariant is er geen vaste startdatum maar kun je starten wanneer het je uitkomt. Na betaling ontvang je de inloggegevens en kun je direct starten.

Tot wanneer heb ik toegang tot de e-learning/online leeromgeving?

Icon plus

Je logt in op de leeromgeving (https://leeromgeving.learncare.nl ) en bij Home staat de datum vermeld. Elke cursist heeft 12 maanden toegang tot de online leeromgeving. Een webinar is altijd tot en met 31 december beschikbaar.

Ik zie mijn cursus/opleiding/training/webinar niet of ik heb nog geen toegang

Icon plus

Als de betaling is voldaan dan staat je training klaar via de volgende link: https://account.learncare.nl/ log in met het e-mailadres waarmee je bent ingeschreven. Als je het wachtwoord niet meer weet, dan klik je op wachtwoord vergeten. In het dasboard zie je je training(en) staan en word je doorgezet naar de online leeromgeving.

Wanneer is de opleiding afgerond/wanneer ontvang ik het certificaat van de opleiding?

Icon plus

Je logt in op de leeromgeving (https://leeromgeving.learncare.nl ) en hier zie je bovenaan de criteria vermeld staan onder het kopje; wanneer is de opleiding afgerond en wanneer ontvang ik het certificaat.

Ik kan niet meer in mijn leeromgeving, is de toegang verlopen?

Icon plus

Elke cursist heeft 12 maanden toegang, daarna is de toegang verlopen. Verlengen is mogelijk voor 3 maanden en kost 125 euro. Voor een webinar geldt: toegang tot en met 31 december.

Kan ik mijn deelname annuleren, wijzigen of verschuiven?

Icon plus

Via de volgende link tref je onze algemene voorwaarden aan, https://www.learncare.nl/algemene-voorwaarden/. Je kunt ons ook altijd een e-mail sturen aan info@learncare.nl.

Ik heb mijn factuur nog niet ontvangen

Icon plus

Met een IDeal betaling ontvang je de factuur gelijk in je eigen account via https://account.learncare.nl/. Als je hebt gekozen voor factuur dan staat de factuur hier ook klaar.

STAP-budget

Wat is het STAP-budget?

Icon plus

Op 1 januari 2022 is de regeling STAP-budget geïntroduceerd. STAP staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie en vervangt de huidige belastingaftrek voor studiekosten. Om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt, is het belangrijk dat je je blijft ontwikkelen. Met het STAP-budget kun jij zelf de regie nemen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren.

Hoe vraag ik STAP-budget aan voor een opleiding bij Learncare Academy?

Icon plus

Om het STAP-budget aan te vragen schrijf je je eerst in voor een opleiding, training of cursus bij een door STAP-erkend opleidingsbureau, zoals Learncare. Bekijk hier ons aanbod. Onze masterclasses en webinars komen niet in aanmerking.

Weet je al welke Learncare opleiding je wilt volgen? Dan is het mogelijk om je alvast in te schrijven. Dit kan je gemakkelijk aangeven tijdens het inschrijven. Wij sturen je dan binnen 2 werkdagen het aanmeldbewijs toe.

Nadat je een opleiding hebt gekozen doe je een vooraanmelding. Je schrijft je in voor de opleiding en geeft hierbij aan dat je gebruik wilt maken van het STAP-budget. Learncare verwerkt deze vooraanmelding en stuurt je per e-mail een aanmeldbewijs (pdf-bestand). Met dit aanmeldbewijs vraag je bij het UWV het STAP-budget aan. Houd er rekening mee dat wij geen invloed hebben of het STAP-budget zal worden toegekend.

Om het STAP-budget te kunnen ontvangen mag de opleiding niet eerder dan 4 weken na je aanvraag starten en niet later dan 3 maanden na het aanvraagtijdvak.

Het aanmeldbewijs stuur je naar het UWV via hun online STAP-loket.

Het UWV reageert op je aanvraag en laat je weten of het STAP-budget is toegekend. Het UWV informeert ons ook wanneer je aanvraag is goedgekeurd. Nu wordt je vooraanmelding omgezet naar een definitieve aanmelding.

Je kunt nu de opleiding van jouw keuze volgen mét STAP-subsidie. Veel plezier!

Mijn STAP-budget is afgewezen, wat nu?

Icon plus

Wanneer het UWV je STAP-aanvraag niet goedkeurt, wordt de opleiding of training kosteloos geannuleerd. Of in samenspraak met jou, ontvang je alsnog zelf de factuur.

Tot die tijd staat je aanvraag als optie bij ons geregistreerd. Bekijk goed in welk tijdvak je de aanvraag doet.

Hoe verloopt de betaling?

Icon plus

Wanneer het UWV je STAP-aanvraag goedkeurt, wordt de opleiding direct door het UWV betaalt. Jij hoeft dus geen kosten voor te schieten. Alleen wanneer het subsidiebedrag lager is dan de opleidingskosten ontvang je een factuur voor de openstaande kosten.

Wat zijn de STAP aanvraagtijdvakken?

Icon plus

Het STAP-budget is het hele jaar beschikbaar. Om te voorkomen dat het volledige bedrag direct opgaat is het verdeeld in tijdvakken. De startdatum van de opleiding van jouw keuze bepaalt in welk tijdvak jij de aanvraag moet doen. Zoals we hierboven al vermeldden, de opleiding mag niet eerder dan 4 weken na je aanvraag starten en niet later dan 3 maanden na het aanvraagtijdvak.

Dit zijn de STAP-aanvraagtijdvakken voor 2023

Aanvragen STAP budget vanafAanvragen STAP budget tot en metEerst mogelijke startdatum van je training of opleiding(4 weken na aanvraag)Uiterste startdatum van je training of opleiding(binnen 3 maanden na einddatum tijdvak)
2 januari 2023 (geen doorgang)28 februari30 januari
30 mei 2023

1 maart 202330 april
29 maart
31 juli 2023
1 mei 2023
2 juli
29 mei
30 september 2023
3 juli 2023
3 september
31 juli
30 november 2023
4 september 2023
31 oktober
2 oktober
31 januari 2024
1 november 2023
31 december29 november
31 maart 2024

Welke partijen zijn betrokken bij het STAP-budget?

Icon plus

UWV verzorgt het aanvraag- en afhandelingsproces van het STAP-budget. DUO is verantwoordelijk voor de registratie en het inzichtelijk maken van de voor STAP-budget erkende scholingsactiviteiten. Daarnaast is de inzet en medewerking van ons als opleider noodzakelijk: zonder scholingsactiviteiten is er geen STAP-budget. Bekijk hier ons aanbod.

PE punten (permanente educatie punten)

Voor welke brancheverenigingen bieden wij trainingen aan?

Icon plus

WSNP: Elke WSNP bewindvoerder moet zijn kennis op peil houden door periodiek bijscholing te volgen. Learncare Academy is sinds 2019 erkend als opleidingsinstelling door het Wsnp. Een WSNP bewindvoerder dient driejaarlijks 36 PE punten te behalen.

Kiwa Nederland BV (persoonscertificering Schuldhulpverlening NEN 8048: Vanaf 2013 dienen schuldhulpverleners Permanente Educatie punten (PE-punten) te behalen. Het jaarlijks behalen van PE-punten is een verplichting om het persoonscertificaat geldig te houden. Per kalenderjaar dient er 12 PE punten behaald te worden.

NBPB: De NBPB conformeert zich aan de eisen van het Landelijk Kwaliteitsbureau. Het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM toetst uitsluitend of er relevante bijscholing (voor alle hoedanigheden) is gevolgd. Deze bijscholing wordt niet getoetst aan een minimum aantal studiepunten.

Horus: Nederlandse Branchevereniging Wettelijke vertegenwoordigers. Leden van Horus moeten in het kader van PE punten ieder jaar minimaal 8 uur aan geaccrediteerde bijscholingsactiviteiten volgen.

NVVBS: Als lid van de Nederlandse Vereniging van Budgetcoaches Schuldhulpverleners dienen Budgetcoaches en Schuldhulpverleners PE-punten te behalen.

Hoe kan ik zien welke training geaccrediteerd is voor een bepaalde branchevereniging?

Icon plus

Via de volgende link, https://www.learncare.nl/aanbod/pe-punten/, kom je bij het aanbod voor de PE punten. Bij het kopje PE – Punten trainingen, masterclasses en webinars kan je filteren op zoeken branchevereniging. Als je de juiste branchevereniging hebt geselecteerd, dan krijg je alleen de trainingen te zien welke zijn geaccrediteerd door de branchevereniging.

Incompany

Hoe kan ik een incompany opleiding/training aanvragen?

Icon plus

Voor een maatwerk opleiding/training bespreekt een opleidingsmanager samen met jou wat de doelstellingen zijn. Op basis van dit contact komt de keuze voor de didactische vorm en voor het programma tot stand. De opleidingsmanager maakt gebruik van de jarenlange ervaring en van het netwerk van docenten.
Het is ook mogelijk een bestaande cursus incompany te geven.

Via deze link kun je een incompany opleiding/training aanvragen, https://www.learncare.nl/incompany/

Kan de incompany ook intern op locatie worden gegeven?

Icon plus

Het voordeel van een incompany opleiding/training is dat de opleiding/training op een eigen locatie verzorgd kan worden.

Kiwa examens

Ik wil graag het examen van de Kiwa wijzigen/annuleren

Icon plus

Wij zijn het examenbureau voor de Schuldhulpverlening en Budgetcoaching. Mocht je een wijziging of annulering in het examen willen doorvoeren, dan kan dit tot 8 dagen voor de examendatum. In de bevestiging mail zie je hoe je dit kunt doen.

Aanvragen VOG voor het examen Kiwa (budgetcoaching en schuldhulpverlening)

Icon plus

Als je voor het eerst examen doet (en later bij de hercertificering na 5 jaar) dient er een VOG niet ouder dan 6 maanden overlegd te worden. De VOG moet getoetst zijn op punt 95 financiële dienstverlening. Je kunt een e-mail sturen naar vogaanvraag@kiwa.nl en daar kan de VOG aangevraagd worden. Kiwa is de certificerende instelling welke de VOG vereist en dat is dan ook de reden dat de VOG via de Kiwa aangevraagd moet worden. 

Inzage in het examen Kiwa (budgetcoaching en schuldhulpverlening)

Icon plus

Je mag een e-mail sturen aan educatie@kiwa.nl. De Kiwa zal dan contact met jou opnemen.