Mogelijkheden tot financieren van een opleiding

Geplaatst op

Het STAP-budget is inmiddels niet meer beschikbaar. Gelukkig zijn er nog andere mogelijkheden om je studie of opleiding te financieren. We hebben er inmiddels diverse blogs over geschreven en zetten graag alles nog even op een rijtje voor je!

Via het UWV

Wij zijn als opleidingsinstituut (opnieuw) gecontracteerd door UWV voor het Inkoopkader Scholingsdiensten. Dat houdt in dat wij één van de opleidingsinstituten in Nederland zijn die scholingen mogen verzorgen om mensen te helpen bij hun terugkeer in het arbeidsproces.  We vertellen je hier graag meer over.

Via je werkgever

Een onderwerp dat voor velen van ons behoorlijk spannend kan zijn – hoe je je werkgever kunt overtuigen om jouw opleiding te vergoeden. Je hebt misschien een geweldige kans gezien om je vaardigheden uit te breiden, maar het geld ontbreekt. Nou, maak je geen zorgen, want we hebben hier wat tips om je te helpen die “ja” te krijgen.

Gemeenten, vrijwilligersorganisaties, fondsen en/of zorginstellingen

Regelmatig zien wij cursisten die zich inschrijven met een toegekend budget vanuit bovengenoemde organisaties. Een opleiding of studie volgen op sociaal-financieel vakgebied biedt kansen voor deze organisaties en zijn daarom ook vaak bereidt om mee te denken.

Scholingsvouchers voor uitzendkrachten

De Scholingsvoucher is een vergoeding (tot een maximum van €500 excl. btw.) voor uitzendkrachten voor het volgen van een training, cursus of opleiding.

De Scholingsvoucher is echt voor de uitzendkracht! Met de Scholingsvoucher volgt de uitzendkracht een training, cursus of opleiding naar eigen keuze. Deze bepaalt dus zelf welke opleiding of training gevolgd gaat worden. Er moet wel een relatie zijn met het huidige of toekomstige werk. Bekijk meer informatie op de website van Doorzaam.

Betalen in termijnen

Wist je dat er bij ons de mogelijkheid bestaat om te betalen in termijnen? Het is fijn om het bedrag te verdelen in een aantal maanden. Op deze manier betaal je niet alle kosten in één keer maar kan je al wel snel van start gaan met je opleiding! Vraag ons naar de mogelijkheden of kies bij de inschrijving voor de optie ‘betalen in termijnen’

Geen tijd, maar wel opleidingsbudget?

Regelmatig komt het voor dat er nog opleidingsbudget over is aan het eind van het jaar, maar je hebt absoluut geen tijd om aan een opleiding te beginnen. Laat deze mooie kans niet aan je voorbij gaan en bekijk alvast in ons aanbod welke klassikale of e-learning opleiding je volgend jaar wilt gaan volgen en laat ons weten dat we de factuur dit jaar naar je werkgever kunnen sturen. Zo benut je nog steeds het opleidingsbudget van dit jaar.

Keuze opleiding

Nu je waarschijnlijk meer duidelijk hebt hoe je je opleiding kunt financieren, is de volgende stap om op zoek te gaan naar de juiste opleiding. Om alvast een voorproefje te krijgen van bepaalde opleidingen of online trainingen bieden we gratis proeflessen aan. Je kunt je daarvoor vrijblijvend voor inschrijven en bekijken of de opleiding iets is voor jou. Zou je graag advies op maat willen? Vraag dan een gratis online adviesgesprek aan. We helpen je graag verder!