E-learning Budget Life Planner

E-learning
Gemiddeld scoort Learncare Academy een 8.2 gebaseerd op 66 reviews in de afgelopen 12 maanden

In het kort

Studieduur
2-3 maanden
Certificaat
Budget Life Planner
Prijs
€ 1.299,00

PE punten

KIWA 12 punten
Opleiding-Budget-Life-Planner-Learncare

Beschrijving

Welke mensen doen een beroep op de Budget Life Planner? In de praktijk komen zowel jongeren, volwassenen als ouderen bloot te staan aan onverwachte gebeurtenissen, die het financiële krachtenveld aanmerkelijk kunnen veranderen. Zeker als men al eens te maken heeft gehad met Budgetcoaching of Schuldhulpverlening zal er behoefte aan inzicht en controle op langere termijn ontstaan.

Gebeurtenissen als werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, overlijden en echtscheiding zijn immers niet leeftijdsgebonden, maar hebben wel veel impact op de financiële huishouding. Het onderkennen van de behoefte is de eerste stap, tijdig inschakelen van de Budget Life Planner de volgende.

Deze opleiding leidt je in 2 tot 3 maanden op tot onafhankelijk budget life planner. Past dit niet binnen jouw tijdsbestek? Je hebt 12 maanden toegang tot al het lesmateriaal, zo studeer je altijd op je eigen manier.

Proefles van de e-learning Budget Life Planner terug kijken

Bekijk de proefles over deze opleiding terug. In de proefles geven wij uitleg over de opleiding en behandelen wij een stuk van de theorie van de opleiding zodat je een goed beeld krijgt van de opleiding. Schrijf je hier geheel gratis in.

De sleutel naar een gezond financieel leven

Als budget life planner ben je een onafhankelijke expert op financieel gebied. Je begeleidt mensen in het doolhof van informatie, voorwaarden en wet- en regelgeving. Je adviseert hen en stelt een begrijpelijk financieel plan op. Zo help je jouw cliënten hun financiële toekomst veilig te stellen.



Budget Life Planner is een veelomvattende opleiding die diep gaat en helemaal in lijn ligt met wat ik nu doe. Zo kijk ik nu veel breder dan voorheen, zoals naar de wijze waarop pensioen wordt opgebouwd, of er een uitvaartverzekering geregeld is of er studerende kinderen zijn en meer.Lees verder over haar ervaringen met de opleiding >> Student Caroline

Na het volgen van deze opleiding:

  • Heb je inzicht in de huidige en toekomstige inkomenspositie van je cliënt;
  • Ben je ruimschoots bekend met de sociale wetgeving en de gevolgen voor je cliënt;
  • Ben je op de hoogte van de voor je cliënt meest relevante regels op het gebied van de inkomstenbelasting en de schenk- en erfbelasting;
  • Kun je beoordelen of je cliënt rechten heeft op toeslagen en welke voorwaarden daarvoor gelden;
  • Ben je in staat een (consumptieve of hypothecaire) financieringsopzet van je cliënt te beoordelen;
  • Kun je de gevolgen van de verschillende life-events in kaart brengen;
  • Kun je als coach je cliënt helpen aan een gezondere financiële toekomst met een gedegen financiële planning.

Ontmoet de docent en bekijk waarom Budget Life Planner iets voor jou is!

Voor wie?

Wil jij mensen helpen een gezonder financieel leven op te bouwen, zonder hen te koppelen aan financiële producten? Wil je als expert graag volkomen onafhankelijk zijn en haal je er vooral voldoening uit om anderen te helpen? Dan is deze opleiding tot Budget Life Planner geschikt voor jou.

Vooropleiding en toelatingseisen

Voor deze opleiding moet je beschikken over hbo- werk- en/of denkniveau of een eerder gevolgde opleiding tot budgetcoach of schuldhulpverlener.

Studiebelasting

Voor het bestuderen van de theorie en het uitwerken van opdrachten dien je rekening te houden met een studiebelasting van 10 tot 15 uur per module.

Niet de juiste vooropleiding?

Heb je niet de juiste vooropleiding? Dan kun je een toelatingstest doen. Deze toelatingstest toont aan of je over de benodigde basiskennis beschikt. Dat is ook voor jouzelf belangrijk. Zo weet je immers wat je minimaal van deze opleiding kunt verwachten.
Heb je interesse in de toelatingstest of wil je er meer over weten? Stuur ons dan een e-mail.

Niveau

Dit is een opleiding op hbo-niveau.

Lesmateriaal

Al het benodigde lesmateriaal voor deze opleiding vind je in je eigen online leeromgeving. De inloggegevens ontvang je per e-mail. Voor aanvang van de opleiding vragen we je om het lesmateriaal alvast door te lezen. Je hebt één jaar toegang tot het online platform.

Opleidingsduur

De opleiding bestaat uit 7 modules welke je online aflegt.

Examen

De opleiding wordt afgerond met een online theorie-examen. Met een score van een 6 of hoger ontvang je het certificaat ‘Budget Life Planner’.

Bekijk het Programma

Programma

  • Module 1: Belastingen, toeslagen en inkomen:

    Het betalen van belasting is altijd een beladen onderwerp. Juist in deze tijd, waar Nederland zijn financiën niet op orde heeft worden er weer veel wijzigingen op het gebied van fiscaliteiten doorgevoerd, met name op het gebied van de inkomstenbelasting. Bijvoorbeeld de fiscale behandeling van de eigen woning is zo complex geworden dat dit voor de Nederlander niet meer te volgen is. Ook het stelsel van de toeslagen ligt onder het vergrootglas. Tijdens de eerste module gaan we na een uitgebreide introductie aan de slag met de verschillende inkomsten, zoals loon, winst uit onderneming en pensioen en de wijze waarop deze inkomsten belast worden.

  • Module 2: Sociale zekerheid:

    Nederland kent volks en werknemersverzekeringen. Veel van deze wetten zijn of worden gewijzigd. Bijvoorbeeld de AOW! Je gaat niet meer op je 65e van de AOW-uitkering genieten, maar in de meeste gevallen zal dat pas op je 67e of zelfs later zijn. De belangrijkste sociale wetten worden tijdens deze module gedetailleerd behandeld. Ook zoomen we in op het Nederlandse zorgstelsel.

  • Module 3: Personen- en familierecht:

    Het personen- en familierecht maakt deel uit van het Burgerlijk Wetboek. Hierin vinden we onder andere de regels over de verschillende samenlevingsvormen, zoals het huwelijk en het geregistreerd partnerschap. Ook het ouderschap is een belangrijk onderdeel van dit wetboek. Tijdens de derde module komen de samenlevingsvormen ter sprake en kijken we vooral naar de gevolgen van de scheiding, één van de meest voorkomende oorzaken van financiële problemen.

  • Module 4: Erven en schenken:

    Bij overlijden vindt er vermogensoverdracht plaats. Het is van belang om deze overdracht zo goed mogelijk te plannen zodat de wensen van de overledene zo goed mogelijk worden uitgevoerd. Dat lijkt misschien simpel maar is het zeker niet. Op voorhand de financiële gevolgen van overlijden goed regelen is belangrijk, en kan er voor zorg dragen dat er geen onnodig hoge belastingdruk over de nalatenschap hoeft te worden betaald. De meest relevante onderdelen van het erven en schenken worden tijdens deze module behandeld.

  • Module 5: Financiële dienstverlening:

    Als je op zoek bent naar een financieel product, dan ga je op zoek naar een financiële dienstverlener. Of het nu gaat om een eenvoudige verzekering, of een complexe hypotheek, een financieel specialist heeft een belangrijke rol bij het informeren, adviseren en ontzorgen van de klant. Het is voor de Budget Life Planner niet alleen belangrijk om te weten wat er allemaal te halen is bij de financiële dienstverleners, maar ook hoe de dienstverlener tot zijn advies is gekomen. Tijdens deze module komen de verschillende financiële producten aan de orde en nemen we de rekenmachine ter hand. Zodat je uiteindelijk kunt berekenen hoeveel iemand bijvoorbeeld kan lenen.

  • Module 6: Life events, de gevolgen van werkloosheid, ziekte en oudedag:

    Wat zijn belangrijke life events? Wat kunnen de (financiële) gevolgen zijn van werkloosheid en ziekte? En hoe zorg je voor een goede oudedagsvoorziening? Na afloop van deze zesde module kun je daar een deskundig antwoord op geven.

  • Module 7: Life events, de gevolgen van echtscheiding en overlijden

    Tijdens deze module worden nog twee andere belangrijke life events uitgelicht: echtscheiding en overlijden. Aan het eind van de dag heb je uitgebreid kennis opgedaan over de financiële maatregelen die je in verband hiermee kunt treffen.

In deze brede en praktijkgerichte opleiding komen uiteenlopende onderwerpen aan bod. Om je cliënten zo goed mogelijk te adviseren, heb je immers kennis nodig op zowel financieel als fiscaal vlak. De opleiding besteedt aan beide aspecten dan ook uitgebreid aandacht. Je krijgt bijvoorbeeld inzicht in de sociale en fiscale wetgeving en je doet kennis op over de pensioenwetgeving in Nederland. Daarnaast raak je bekend met het personen- en familierecht en het erf-en schenkrecht. Uiteraard staan we ook stil bij diverse praktijkscenario’s. Zo krijg je een goed beeld van je toekomstige werkveld als budget life planner.

Deze online opleiding is inclusief:

  • Webcolleges ter ondersteuning van het lesmateriaal;
  • Een handige memotrainer om dagelijks te oefenen met examenvragen;
  • 12 maanden toegang tot het online platform;
  • Virtueel contact met de docent;
  • Online lesmateriaal
  • Studeren op je eigen tempo

Kosten

Kosten

Deelnamekosten: € 1.299,- inclusief digitaal lesmateriaal en online examen.
N.B. de opleiding is vrijgesteld van btw.

Je kunt betalen via een factuur, IDEAL of in 4 termijnen.

 

Wil je inschrijven of heb je een andere vraag?

Weet je nog niet helemaal welke opleiding bij jou past en wil je even sparren met één van onze opleidingsmanagers. Vraag dan geheel vrijblijvend gratis online advies aan.

Wat onze klanten vertellen