E-learning Erven en Schenken

E-learning Zomerkorting 10%
Gemiddeld scoort Learncare Academy een 8 gebaseerd op 65 reviews in de afgelopen 12 maanden

In het kort

Studieduur
12 uur
Certificaat
E-learning Erven en Schenken
Prijs
€ 359,10€ 399,00

PE punten

Horus 6 PE punten
KIWA 6 PE punten
NVVBS 8 PE punten
WSNP 8 PE punten
Masterclass erven en schenken

Beschrijving

Voor een sociaal financieel hulpverlener is het belangrijk om te weten wat de gevolgen zijn voor vermogensoverdracht. Niet alleen voor een eventuele uitkering, maar ook voor de belastingen en toeslagen. Vermogensoverdracht kan op allerlei momenten in het leven plaatsvinden. In eerste instantie kun je denken aan schenkingen. Alhoewel je kunt afvragen of jouw cliënt tegen een gulle gever aanloopt. Een meer waarschijnlijk moment van vermogensoverdracht is het overlijden van een dierbare. En hoe je het ook wendt of keer, overlijden is één van de weinige zekerheden in het leven. In deze e-learning ligt de focus op de gevolgen van vermogensoverdracht bij leven en bij overlijden.

Allereerst kijken we naar de juridische kant van het overlijden. Wat gebeurt er met het vermogen van de overledene (de erflater)? Om die vraag te kunnen beantwoorden wordt er eerst een keuze voorgelegd aan de erfgenamen. Dit vindt over het algemeen plaats bij de notaris. Vervolgens kan de vraag worden gesteld of de erfgenaam de erfenis zuiver of beneficiair aanvaardt of zelfs verwerpt. Als de keuze is gemaakt om de erfenis te aanvaarden, dan is de erfgenaam mogelijk erfbelasting verschuldigd. Deze fiscale kant van het overlijden nemen we uitgebreid onder de loep. Tot slot staan we stil bij giften en schenkingen. Ook daar kun je te maken krijgen met belastingen. Sterker nog, schenkingen kunnen invloed hebben op de erfbelasting.

Bekijk hier de proefles e-learning Erven en Schenken terug

In de proefles geven wij uitleg over de opleiding en behandelen wij een stuk van de theorie van de opleiding zodat je een goed beeld krijgt van de opleiding. Schrijf je hier geheel gratis in.

Voor wie

Ben je werkzaam als sociaal financieel hulpverlener? Wil je weten wat de gevolgen zijn van erven en schenken voor het budget bij overlijden? Wil je leren welke keuzes je kunt maken om vermogen fiscaal aantrekkelijk over te dragen (zogenaamde state planning)? Dan is deze opleiding waardevol voor je.

Duur van de opleiding

Het doorlopen van deze zelfstandige e-learning neemt ongeveer 12 uur in beslag. Dit omvat het lezen van de online theorie, het bekijken van ondersteunende filmpjes en het maken van diverse quizvragen. De opleiding wordt afgerond met een korte toets.

Lesmateriaal

Al het benodigde lesmateriaal voor deze opleiding vind je in je eigen online leeromgeving. De inloggegevens ontvang je per e-mail. Je hebt één jaar toegang tot het online platform.

Certificaat

Na afloop van de opleiding ontvang je een PE certificaat van deelname.

Leerdoelen

Na deze opleiding:

 • kun je aangeven hoe vermogen wordt overgedragen
 • weet je hoe het wettelijk erfrecht werkt
 • ken je de meest voorkomende testamentvormen
 • heb je inzicht in fiscale behandeling van een erfenis en schenkingen
 • heb je een beeld bij estate planning
 • kun je jouw cliënt naar de juiste specialist doorverwijzen
Bekijk het Programma

Programma

 • Erfrecht
 • Testamenten
 • Erfbelastingen
 • Schenkingen
 • Schenkbelasting
 • Estate planning

Kosten

Deelnamekosten: € 399,- inclusief digitaal lesmateriaal.
N.B. de opleiding is vrijgesteld van btw.

Je kunt betalen via een factuur of IDEAL.

Weet je nog niet helemaal welke opleiding bij jou past en wil je even sparren met één van onze opleidingsmanagers. Vraag dan geheel vrijblijvend gratis online advies aan.

Wat onze klanten vertellen