E-learning begeleiden van ondernemers met schulden

E-learning
Gemiddeld scoort Learncare Academy een 8 gebaseerd op 63 reviews in de afgelopen 12 maanden

In het kort

Studieduur
30 uur
Certificaat
Begeleiden van ondernemers met schulden
Prijs
€ 699,00

PE punten

KIWA 12 punten
E-learning begeleiden van ondernemers met schulden

Beschrijving

In deze online opleiding leer je hoe je ondernemers of ex-ondernemers met schulden kunt helpen om hun leven weer op de rit te krijgen.

Niet iedere ondernemer beschikt over de juiste vaardigheden en competenties om het ondernemerschap tot een succes te maken. Soms raakt iemand daardoor in (ernstige) financiële problemen. Ook komt het voor dat een ondernemer weinig mogelijkheden heeft om zichzelf te ontwikkelen en te verbeteren. In dat geval is alleen het verstrekken van een krediet niet voldoende om hem uit de problemen te halen. De ondernemer zal dan moeten leren om zich effectief gedrag eigen te maken.

Hoe zorg je ervoor dat de ondernemer meer inkomen gaat genereren, waar liggen de kwaliteiten en de valkuilen van de ondernemer, of moet de onderneming beëindigd worden? Met andere woorden, hoe bevorder je de zelfredzaamheid van de ondernemer. Je leert hoe je de schulden kunt gaan regelen en waar je op moet letten als je daarmee aan de gang gaat.

Tijdens de opleiding komen al deze onderwerpen uitgebreid aan bod. Het gaat dus om veel méér dan alleen de financiën. Vooral ook de coachende rol die jij hierbij kunt spelen, om de ondernemer met schulden zo goed mogelijk te begeleiden, maakt een belangrijk deel uit van de lesstof.

Je doorloopt verschillende theoretische modules die ondersteund zijn met filmmateriaal. Handig voor jou om bepaalde praktijksituaties uitgelegd te krijgen. Daarnaast maak je een aantal opdrachten en een eindopdracht waarmee je de opleiding afrond.

Bekijk hier de proefles opleiding Begeleiden van ondernemers met schulden terug

In de proefles geven wij uitleg over de opleiding en behandelen wij een stuk van de theorie van de opleiding zodat je een goed beeld krijgt van de opleiding. Schrijf je hier geheel gratis in.

Doelgroep en vooropleiding

De opleiding is geschikt voor sociaal-financiële hulpverleners die al werkzaam zijn in dit vakgebied. Ben je werkzaam bij de gemeente en krijg je te maken met ondernemers met schulden? Dan is dit een uitstekende opleiding.

Niveau

Dit is een opleiding op hbo-niveau.

Examen

Als examen maak je een eindopdracht. Hierin komt bijna alles langs wat je in je werk moet kunnen en weten. Heb je het examen positief afgerond, dan ontvang je het certificaat ‘Begeleiden van ondernemers met schulden’.

PE-punten

Deze opleiding is ook geaccrediteerd voor diverse PE-punten.

Na deze opleiding:

  • heb je kennis van wat ondernemerschap is;
  • heb je inzicht in de fiscale behandeling van de ondernemer;
  • heb je kennis van wat een goede en overzichtelijke administratie is voor de ondernemer;
  • heb je kennis van de basiscommunicatie en coaching vaardigheden om zo de ondernemer te kunnen motiveren;
  • heb je kennis van hoe een plan van aanpak opgesteld moet worden en weet je welke opties er zijn om de financiële situatie voor de ondernemer te verbeteren;
  • heb je kennis over schuldregelingen en hoe een onderneming te beëindigen;
  • weet je welke mogelijkheden er zijn vanuit de Bijstand voor zelfstandigen (Bbz) voor ondernemers.
Bekijk het Programma

Programma

Ondernemerschap

Omdat het belangrijk is om te weten wanneer er sprake is van een onderneming en welke verplichtingen een ondernemer heeft, beginnen we in dit hoofdstuk bij het begin. In dit hoofdstuk krijg je inzicht in wat ondernemen is en aan welke verplichtingen de ondernemer moet voldoen.

Coachen van de ondernemer

Dit hoofdstuk is gericht op het coachen van de ondernemer. We leggen de basisbeginselen van communicatie uit en gaan onder andere in op de fasen van veranderingen om je meer inzicht te geven. Verder behandelen we wat ambivalentie is en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Dit zodat je meer kans hebt dat de ondernemer ook daadwerkelijk zijn gedrag zal veranderen.

Plan van aanpak

In dit hoofdstuk behandelen we hoe het plan van aanpak opgesteld moet worden en welke opties er zijn om de financiële situatie van de ondernemer te verbeteren. Moet de onderneming bijvoorbeeld beëindigd worden of kunnen de schulden geregeld worden?

Aanvraag BBZ

Dit hoofdstuk gaat over de mogelijkheden die de Bijstand voor zelfstandigen (Bbz) heeft voor ondernemers.

Kosten

Deelnamekosten: € 699,- inclusief digitaal lesmateriaal en examen.

N.B. de opleiding is vrijgesteld van btw.

Je kunt betalen via een factuur, IDEAL of in 4 termijnen.

Wil je inschrijven of heb je een andere vraag?

Weet je nog niet helemaal welke opleiding bij jou past en wil je even sparren met één van onze opleidingsmanagers. Vraag dan geheel vrijblijvend gratis online advies aan.

Wat onze klanten vertellen