E-learning assistent beschermingsbewind

E-learning
Gemiddeld scoort Learncare Academy een 8 gebaseerd op 65 reviews in de afgelopen 12 maanden

In het kort

Studieduur
2 maanden
Certificaat
Assistent beschermingsbewind
Prijs
€ 799,00
E-learning-assistent-beschermingsbewind, Learncare Academy, opleiding tot bewindvoerder

Beschrijving

Als iemand niet meer in staat is om zelf zijn financiën te regelen, dan kan een bewindvoerder de financiële administratie overnemen. De assistent-bewindvoerder ondersteunt de bewindvoerder bij het goed uitvoeren van de bewindvoerderstaken.

Wat is beschermingsbewind?

Onderbewindstelling van goederen is bedoeld voor mensen die door hun lichamelijke of geestelijke toestand niet (meer) in staat zijn om hun financiële belangen te behartigen. Met een onderbewindstelling wordt (een deel van) het vermogen van de betrokkene beschermd, met als doel overzicht te scheppen in de financiële situatie. Een bewindvoerder wordt aangesteld door de rechtbank.

Jouw werk als assistent-bewindvoerder

Als assistent-bewindvoerder kun je aan de slag bij verschillende organisaties. Bijvoorbeeld in de juridische dienstverlening, in de algemeen maatschappelijke dienstverlening, bij een welzijnsorganisatie of bij de overheid.

Kortom, als assistent-bewindvoerder heb je een veelzijdige functie. Het uitvoeren van al die verschillende activiteiten in het proces vergt een gedegen kennis van onder andere wet- en regelgeving, procedures en diverse financiële aspecten. Daarnaast dien je over uiteenlopende vaardigheden te beschikken. Zo moetje communicatief vaardig zijn, goed kunnen plannen en nauwkeurig werken. In deze opleiding krijg je daarvoor alle benodigde tools aangereikt.

Vooropleiding en toelatingseisen

Om deze opleiding te kunnen volgen dien je al benoemd te zijn als (assistent) bewindvoerder. Deze opleiding is bedoelt voor professionele (assistent) bewindvoerders die hun kennis willen uitbreiden. Deze e-learning wordt gezien als een bijscholingscursus en niet als aanvullende cursus. Wil je als professioneel bewindvoerder aan de slag en ben je nog niet benoemd, bekijk dan zeker onze klassikale of virtuele opleiding tot Beschermingsbewind.

Niveau

Dit is een opleiding op mbo-niveau.

Studieduur

Deze online opleiding volg je waar en wanneer jíj dat wilt, helemaal in je eigen tempo! Als je rekening houdt met minimaal 15 uur studiebelasting per week, heb je je diploma binnen 2 maanden op zak. Maar je kunt er desgewenst ook langer over doen. Je hebt maximaal 1 jaar toegang tot onze online leeromgeving.

Examen

Als examen maak je zelfstandig een eindopdracht. Hierin komen bijna alle aspecten aan bod waar je in je toekomstige werk als assistent-bewindvoerder mee te maken krijgt.

Bekijk het Programma

Programma

 • Module 1: Bewindvoering en formulieren

  Aan de orde komen vragen als: Wat is bewind? Wie kan bewind aanvragen? Hoe vraag je bewind aan? Daarnaast krijg je uitleg over de diverse formulieren waar je als assistent-bewindvoerder mee te maken kunt krijgen.

 • Module 2: Budgetplan opstellen en de beslagvrije voet

  Als assistent-bewindvoerder ondersteun je de bewindvoerder onder meer bij het opstellen van een budgetplan. In deze module leer je hoe je dit doet. Ook doe je kennis op over de beslagvrije voet. Dit is het deel van het inkomen waarop de Belastingdienst geen beslag mag leggen.

 • Module 3: Communicatie en timemanagement

  Communicatieve vaardigheden en plannen zijn twee belangrijke vaardigheden die je nodig hebt als assistent-bewindvoerder. In deze module zoomen we uitgebreid in op de theorie.

Je ondersteunt de bewindvoerder bij uiteenlopende werkzaamheden. Een greep uit je takenpakket:

 • Afhandelen van post en e-mail;
 • Toezicht houden op betalingen;
 • Accorderen van betalingen;
 • Telefonisch en per mail contact onderhouden met klanten;
 • Opstellen van verzoekschriften voor beschermingsbewind en verzamelen van bijlagen;
 • Opstarten en invoeren van een nieuw dossier;
 • De bewindvoerder ondersteunen bij het opstellen en controleren van het budgetplan;
 • Het ondernemen van de benodigde acties om het budgetplan kloppend te maken;
 • Inventariseren en invoeren van bewijsstukken van schulden;
 • Onderhouden van contacten met hulpverleningsinstanties, schuldeisers e.d.;
 • Informatie verstrekken over regelingen en voorzieningen en het aanvragen van benodigde voorzieningen;
 • Ondersteunen van de bewindvoerder bij het uitbrengen van de reguliere verslagleggingen aan de rechtbank;
 • Verzorgen van de benodigde belastingaangifte voor de klant.

Kosten

Kosten

Deelnamekosten: € 799,- inclusief digitaal lesmateriaal en examen.

(N.B. de opleiding is vrijgesteld van btw.)

Je kunt betalen via een factuur, IDEAL of in 4 termijnen. Na betaling staat de E-learning klaar in de leeromgeving.

 

Weet je nog niet helemaal welke opleiding bij jou past en wil je even sparren met één van onze opleidingsmanagers. Vraag dan geheel vrijblijvend gratis online advies aan.

Wat onze klanten vertellen