Scheidingscoach

E-learning
Gemiddeld scoort Learncare Academy een 8 gebaseerd op 63 reviews in de afgelopen 12 maanden

In het kort

Studieduur
3 maanden
Certificaat
Scheidingscoach
Prijs
€ 749,00

PE punten

KIWA 12 punten
E-learning-scheidingscoach Learncare Academy

Beschrijving

De afgelopen jaren strandde bijna 40 procent van alle huwelijken. Een echtscheiding is vaak een langdurig en kostbaar proces. Bovendien gaat een scheiding veelal gepaard met emoties. En zeker als echtparen met ruzie uit elkaar gaan, komt dit de onderlinge verhouding niet ten goede. Dit kan grote gevolgen hebben voor de (financiële) toekomst van de beide partners en hun eventuele kinderen. Een scheidingscoach kan alle partijen veel ellende besparen.

Deze online opleiding leidt je in 3 maanden op tot scheidingscoach.

Ingrijpende beslissing met verregaande gevolgen

Wanneer mensen besluiten te scheiden, is het van groot belang dat zij weten welke financiële consequenties dit heeft. Helaas is dat in veel gevallen niet zo. Dat kan nu én in de toekomst leiden tot onaangename verassingen. Zo kan een scheiding ingrijpende gevolgen hebben voor het inkomen en de daaruit voortvloeiende financiële situatie van de betrokkenen. Een goede coaching en juist handelen kan veel narigheid voorkomen.

FISO-methode

In deze opleiding ligt de nadruk op de financiële gevolgen van de echtscheiding. De opleiding maakt gebruik van de FISO-methode: een door Learncare Academy ontwikkeld individueel, financieel en sociaal stappenplan. Deze methode stelt beide partners in staat om op een aanvaardbare en respectvolle wijze uit elkaar te gaan.

Proefles van de e-learning Scheidingscoach terug kijken

Bekijk de proefles over deze opleiding terug. In de proefles geven wij uitleg over de opleiding en behandelen wij een stuk van de theorie van de opleiding zodat je een goed beeld krijgt van de opleiding. Schrijf je hier geheel gratis in.

Ontmoet de docent en bekijk waarom scheidingscoach iets voor jou is!

Kennis van financiële en juridische zaken

Als scheidingscoach hanteer je een ‘gidsende benadering’: koppels krijgen diverse mogelijkheden aangereikt die recht doen aan hun behoeften en mogelijkheden. Om je werk goed te kunnen uitvoeren, moet je kennis hebben van onder meer de financiële en juridische zaken die bij een scheiding komen kijken. Daarnaast begeleid je je cliënten op het gebied van ouderschapsplannen, convenanten en omgangsregelingen. Daar waar nodig roep je deskundige hulp in.

Voor specialistische werkzaamheden, zoals alimentatieberekeningen, het wijzigen van de hypotheek of het indienen van een verzoek tot scheiding bij de rechtbank, werk je als scheidingscoach samen met daartoe gemachtigde partijen. En omdat scheiden vaak gepaard gaat met (soms heftige) emoties, moet je in staat zijn om hier op gepaste wijze mee om te gaan. Ook dien je ervoor te waken dat de emoties van je cliënten het nemen van evenwichtige beslissingen niet in de weg staan.

In deze opleiding komen alle aspecten aan bod om je taken als scheidingscoach optimaal te kunnen uitvoeren. De FISO-methode borgt alle genoemde expertisegebieden en brengt ze samen. Hiermee voorziet de FISO-methode jou als scheidingscoach van een onderscheidend profiel in een groeiende markt naar deskundig advies.

Vooropleiding en toelatingseisen

Een intensieve, praktijkgerichte opleiding voor iedereen die mensen in moeilijke omstandigheden van dienst wil zijn. Heb jij affiniteit met financiën, sociale wetgeving en juridische zaken en ben je daarnaast sociaal en communicatief vaardig? Ga jij het nemen van verantwoordelijkheid niet uit de weg? Dan is de opleiding scheidingscoach geschikt voor jou.

Vooropleiding

Voor deze opleiding heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Wel gaan we ervan uit dat je beschikt over minimaal hbo werk- en denkniveau.

Beroepsmogelijkheden

Na het afronden van de opleiding kun je als scheidingscoach verschillende kanten op. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als zelfstandig scheidingscoach. Ook kun je – na gebleken geschiktheid – gaan werken voor Budgetcoach.nl. Daarnaast kun je terecht in de bancaire sector of bij financieel dienstverlenende bedrijven.

Niveau

Dit is een opleiding op HBO niveau.


Cliënten begeleiden bij hun zoektocht naar financiële oplossingen en hen aan de andere kant ondersteunen als deze financiële oplossingen door omstandigheden minder positief uitpakken. Want daar gaat het uiteindelijk om. Je cliënt zo goed mogelijk bijstaan. Niet alleen in goede tijden, maar ook in minder goede tijden. Docent B. Seegers

Opleidingsduur en studiebelasting

Je kunt de E-learning scheidingscoach binnen 3 maanden afronden. Houd daarbij rekening met 10 uur studiebelasting per week. Wil je langer doen over de opleiding? Geen probleem. Je hebt maximaal 1 jaar toegang tot de online leeromgeving.

Examen

Het examen bestaat uit één onderdeel: het theorie examen.

Certificaat

Heb je het examen met goed gevolg afgelegd, dan ontvang je het certificaat scheidingscoach.

Bekijk het Programma

Programma

  • Het huwelijk, geregistreerd partnerschap en samenwonen

    De opleiding start met de juridische kant van het huwelijk en geregistreerd partnerschap. Deze eerste module staat dan ook vooral in teken van het personen- en familierecht en het huwelijksvermogensrecht. Je leert aan welke vormvereisten het huwelijk en geregistreerd partnerschap zijn verbonden en welke consequenties deze verbintenissen met zich meebrengen. Verder maken we een begin met het behandelen van de financiële gevolgen van een echtscheiding, waaronder alimentatie.

  • De scheidingscoach in relatie tot zijn cliënt en derden

    Deze module staat geheel in het teken van communicatie. Vanuit de FISO-methode worden de intake- en afstemmingsgesprekken behandeld. Naast de theorie van deze gesprekssoorten besteden we aandacht aan verschillende gesprekstechnieken en -vaardigheden.

  • De financiële gevolgen van een echtscheiding

    Een echtscheiding heeft vaak ingrijpende financiële gevolgen. In deze module doe je theoretische kennis hierover op. Aan de orde komen bijvoorbeeld fiscaliteiten, de eigen woning, hypotheek en pensioenvoorzieningen.

De opleiding scheidingscoach leidt je op tot professioneel dienstverlener. Als coach wijs je partners zorgvuldig de weg bij de financiële, juridische en sociale consequenties van hun scheiding. Zo help je hen door de scheidingsprocedure heen. Onder jouw begeleiding worden koppels in staat gesteld om op een aanvaardbare en respectvolle wijze uit elkaar te gaan.

Werkwijze

In de opleiding wordt gewerkt met de methodiek van ‘ervarend leren’. De opleiding vindt plaats in een praktische setting met gebruik van simulaties, cases uit de realiteit en oriëntatie op het werkveld. Het uitvoeren van verschillende opdrachten maakt deel uit van de opleiding. Zo word je optimaal voorbereid op het werk in de praktijk.

Zelfstandig leren

Als scheidingscoach dien je zelfstandig en communicatief vaardig te zijn. Ook moet je in staat zijn om praktische oplossingen voor soms complexe vraagstukken te ontwikkelen. Zelfstandig leren is dan ook een belangrijk aspect van de opleiding. Het is de bedoeling dat je de lessen zelfstandig doorneemt en dat je erover nadenkt hoe je de aangereikte leerstof praktisch kunt inzetten. Het is van belang je eigen voortgang in de gaten te houden en jezelf te blijven motiveren.

Kosten

Kosten

Deelnamekosten: € 749,- inclusief digitaal lesmateriaal en examen.

N.B. de opleiding is vrijgesteld van btw.

Je kunt betalen via een factuur, IDEAL of in 4 termijnen.
Na ontvangst van je betaling staat de E-learning voor je klaar in de leeromgeving.

 

 

Wil je inschrijven of heb je een andere vraag?

Weet je nog niet helemaal welke opleiding bij jou past en wil je even sparren met één van onze opleidingsmanagers. Vraag dan geheel vrijblijvend gratis online advies aan.

Wat onze klanten vertellen