E-learning budgetcoach NEN 8048 Kiwa

E-learning Start op elk moment
Een 8.6 gebaseerd op 77 reviews

In het kort

Studieduur
2-3 maanden
Certificaat
Budgetcoach NEN 8048
Prijs
€ 749,00
E-learning budgetcoach NEN 8048, e-learning met praktijkdag, opleiding budgetcoach ncoi , LOI, Hoffelijk, ISBW,

Beschrijving

Veel mensen vinden het moeilijk om de juiste balans te vinden tussen inkomsten en uitgaven. Ze raken het overzicht kwijt en verliezen langzaam maar zeker de grip op hun geld. Vaak gaat het van kwaad tot erger. Brieven belanden ongeopend op de stapel en betalingen worden keer op keer uitgesteld. Inmiddels heeft maar liefst één op de vijf huishoudens in Nederland een problematische schuld of loopt ernstig risico hierin verzeild te raken. Een erkend budgetcoach met NEN 8048 en/of Kiwa-certificering kan mensen helpen hun financiën weer op orde te krijgen. Door mensen tijdig te begeleiden, kunnen grotere financiële problemen worden voorkomen.

Deze online opleiding leidt je in 2 tot 3 maanden op tot professioneel budgetcoach met het erkende Kiwa-vakbekwaamheidscertificaat NEN 8048, als je dat wilt met Kiwa-keur.

Jouw werk als budgetcoach

Als gecertificeerd budgetcoach begeleid je mensen met budgetproblemen en stel je samen met je cliënt weer orde op zaken. Je zet onder meer de inkomsten en uitgaven op een rij, stelt een budgetplan op en geeft je cliënt geldbesparende tips. Ook leer je je cliënt hoe hij zijn budget blijvend in balans kan houden. Kortom, als erkend budgetcoach ben je de (tijdelijke) steun en toeverlaat voor jouw cliënt. Niet alleen een boeiende taak, maar vooral ook erg dankbaar!

Optimaal voorbereid op de praktijk

Sinds 2006 bieden wij met veel succes de klassikale opleiding tot gecertificeerd budgetcoach. Vanuit deze jarenlange ervaring hebben we deze online opleiding tot budgetcoach NEN 8048 ontwikkeld. De opleiding bevat niet alleen tal van praktijkvoorbeelden, ook een gratis praktijkdag is inbegrepen. Zo ben je straks optimaal voorbereid op de dagelijkse praktijk!

Alle voordelen van deze online opleiding op ‘n rij:

 • Leer waar en wanneer je maar wilt. De online modules zijn overal en altijd beschikbaar;
 • De E-learning bevat volop filmmateriaal. Zo oefen je direct met voorbeelden uit de praktijk;
 • Keuze uit diverse webcolleges, waarbij docenten uitleg geven over de theorie met voorbeelden uit de praktijk;
 • Je opdrachten worden nagekeken door professionele budgetcoaches;
 • Gratis praktijkdag;
 • Inclusief online studiemateriaal met wetteksten;
 • Inclusief examentraining voor het examen SHV III;
 • Inclusief handige memotrainer om dagelijks te oefenen met vragen.

Welke beroepsmogelijkheden zijn er?

Na het afronden van deze opleiding kun je als budgetcoach NEN 8048  bij diverse instellingen en organisaties aan de slag. Bijvoorbeeld in de schuldhulpverlening, bij een welzijnsinstelling of een budgetwinkel. Ook gemeenten, woningbouwcorporaties en energiebedrijven hebben vaak werk voor budgetcoaches. Daarnaast kun je ook als zelfstandig budgetcoach gaan werken.

Vooropleiding en toelatingseisen

Voor deze budgetcoach opleiding heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Wel gaan we ervan uit dat je beschikt over mbo+ of hbo-werk- en denkniveau.

Liever klassikaal? Dat kan!

Lijkt deze e-learning je helemaal passend, maar vind je juist de interactie met andere studenten zo prettig? Kies van voor de klassikale variant van de opleiding tot Budgetcoach NEN 8048. Als het je qua tijd of budget even niet past om voor de uitgebreide variant te gaan, dan is deze e-learning ook een goed alternatief.

Voor wie?

Deze opleiding is bestemd voor iedereen die als persoonlijk gecertificeerd budgetcoach NEN 8048 mensen wil coachen en begeleiden om financiële problemen te voorkomen.
De erkende opleiding tot budgetcoach is bijvoorbeeld zeer geschikt voor:

 • Thuiszorg-/Alfahulpen;
 • Jongerenwerkers;
 • Buurtopbouwwerkers;
 • Verhuurmedewerkers;
 • Maatschappelijk werkers;
 • Medewerkers debiteurenbeheer;
 • Zelfstandig ondernemers;
 • Re-integratiemedewerkers;
 • Medewerkers bij de gemeente;
 • Bankmedewerkers

Studieduur

Deze online opleiding budgetcoach volg je helemaal in je eigen tempo. Als je rekening houdt met minimaal 15 uur studiebelasting per week, heb je je diploma binnen 2 maanden op zak. Maar je kunt er desgewenst ook langer over doen. Je hebt maximaal 1 jaar toegang tot onze online leeromgeving.

Certificaat Learncare

In de E-learning tref je een online examen aan over de modules budgetbegeleiding, belastingen/toeslagen en communicatie. Heb je het online examen succesvol afgerond, met minimaal het cijfer 6, dan ontvang je het certificaat van Learncare. Ons certificaat heeft zijn waarde de afgelopen jaren ruimschoots bewezen.

NEN 8048 SHV III-certificaat

Wil je je vakbekwaamheid als budgetcoach NEN 8048 borgen? Dan kun je deelnemen aan het officiële examen NEN 8048 SHV III. Deze opleiding biedt je de optimale voorbereiding op dit examen. Wanneer je slaagt voor dit examen, word je ingeschreven in het register van de Kiwa. Hiermee onderscheid je jezelf in de markt en voldoe je aan de groeiende vraag naar budgetcoaches die in het bezit zijn van een erkend kwaliteitscertificaat.

Vakbekwaamheid op peil houden

Ben je eenmaal aan de slag als budgetcoach, dan moet je jezelf vaak jaarlijks blijven ontwikkelen. Je vakbekwaamheid als budgetcoach kun je bij de Learncare Academy op peil houden door het volgen van diverse masterclasses en online trainingen. Lees hier hoe je je P.E. punten kunt behalen.

Wat onze klanten vertellen

Programma

 • Module 1: Adviseren en begeleiden

  In module 1 krijg je inzicht in gedrag en verschillende methoden van gedragsverandering. Je leert hoe je je cliënt kunt begeleiden om tot een gedragsverandering te komen en je krijgt handvatten om effectief met je cliënt te communiceren. En omdat veranderen niet voor iedereen even makkelijk is, doe je in deze module ook kennis op van oorzaken en uitingsvormen van weerstand. Ook leer je hoe je hier in de praktijk zo goed mogelijk mee kunt omgaan.

 • Module 2: Belasting

  Alles draait in deze module om het fiscale aspect. Je doet kennis op van het boxenstelsel, het begrip partnerregeling en de persoonsgebonden aftrek. Ook de eigenwoningregeling wordt in deze les behandeld.

 • Module 3: Werken met cliënten

  In deze module krijg je inzicht in het proces dat je als budgetcoach doorloopt en de stappen die je daarin samen zet met je cliënt. Ook geven we je handvatten voor het uitvoeren van dit werkproces. Daarnaast krijg je inzicht in de betekenis van deze werkwijze voor de beroepshouding van de budgetcoach. Ten slotte is er in deze module aandacht voor de gedragscode voor budgetcoaches.

 • Module 4: Budgetteren

  In deze module staat het onderwerp budgetteren centraal. Je krijgt inzicht in de techniek van budgetteren, doet kennis op van verschillende geldstromen en we geven je handvatten voor het maken van een sluitend maandoverzicht. Ook leer je in deze module hoe de schuldhulpverlening in Nederland is geregeld. Ten slotte brengen we diverse geldbesparende maatregelen in kaart.

 • Module 5: Persoonscertificering schuldhulpverlening (SHV III)

  Deze laatste module behandelt een aantal hooflijnen in de wetten die omschreven zijn in het certificatieschema voor Persoonscertificering Schuldhulpverlening. Ook komt een aantal termen en definities aan bod zoals omschreven in de NEN 8048. Daarnaast is er in deze module aandacht voor communicatie en coaching binnen de schuldhulpverlening conform de eind- en toetstermen van module SHV III uit het certificatieschema voor Persoonscertificering Schuldhulpverlening.

 • Praktijkdag

  Ook bij onze online opleidingen sta jij er niet alleen voor! Regelmatig organiseren wij een praktijkdag voor onze cursisten. Tijdens deze bijeenkomst krijg je extra uitleg en is er volop gelegenheid om vragen te stellen aan de docent. Van tevoren kun je al je punten doorgeven die je graag wilt bespreken. Je bepaalt zelf wanneer je een praktijkdag bezoekt. Alle data tref je aan in de E-learning.

 • Programma aangepast vanaf 2023

  Vanaf 2023 zal het programma van de opleiding aangepast worden. De KIWA certificering zullen uit de opleiding worden gehaald en als losse modules worden aangeboden. Daarnaast gaan we nog meer actualiteiten toepassen binnen de opleiding. Je beslist na de opleiding zelf of je de online examentrainingen voor de KIWA certificering aflegt.

Examentraining

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je examen, maakt een examentraining deel uit van de opleiding. De examentraining is gebaseerd op alle eindtermen en bestaat uit een mix van de volgende onderwerpen:

 • Inkomenscomponenten;
 • Coachingstechnieken;
 • Communicatieve vaardigheden en communicatietheorieën;
 • Het maken van een plan van aanpak;
 • Het opstellen van een budgetplan (huishoudbegroting);
 • Maken van de sociale kaart;
 • Persoonscertificering schuldhulpverlening (SHV III).

Kosten

Kosten

Deelnamekosten: € 749,- inclusief digitaal lesmateriaal*

*Ontvang je het lesmateriaal liever op papier? Ook dat is mogelijk. De extra kosten hiervoor bedragen € 89,95. De opdrachten vind je terug in de online leeromgeving.

N.B. de opleiding is vrijgesteld van btw.

Je kunt betalen via een factuur, IDEAL of in 4 termijnen. Na betaling staat de E-learning klaar in de leeromgeving.

Aanvullende kosten

 • Persoonscertificering examen SHV III theorie + assessment: €633,-. Bekijk hier meer informatie.
 • Aanvragen VOG: € 33,85
 • De kosten voor het document NEN 8048-1:2013 bedragen € 44,69. Je bestelt dit document via de website van de NEN.

Wil je inschrijven of heb je een andere vraag?

Weet je nog niet helemaal welke opleiding bij jou past en wil je even sparren met één van onze opleidingsmanagers. Vraag dan geheel vrijblijvend gratis online advies aan.