Welkom, wat leuk dat je kennis met ons wilt maken

Over ons

Learncare Academy is een echt familiebedrijf en is in 2018 inmiddels overgedragen aan 3 dochters en heeft diverse familieleden in dienst. Met meer dan 15 jaar ervaring in de sociaal financiële branche en met onze uitzendorganisatie budgetcoach.nl blijven wij continue up-to-date. Doordat wij dagelijks de praktijk meemaken kunnen wij dan ook het beste van theorie en praktijk combineren. Dit maakt jouw klassikale of online training altijd praktijkgericht.

Samen met onze medewerkers en docenten zorgen wij voor een persoonlijke touch. Leren is namelijk zo veel leuker als er mensen met dezelfde passie je hierbij helpen. Onze slogan is dan ook: “ieder mens is het waard om in te investeren”

Voor onze opdrachtgevers waaronder banken, gemeenten en zorginstellingen stellen wij met de grootste zorgvuldigheid een maatwerktraining samen. Dit doen wij door goed te luisteren naar de behoeftes.

Missie

Wij helpen sociaal financiële hulpverleners door ze op te leiden tot professionals. Door onze opleidingen, (PE)trainingen en examens zorgen wij ervoor dat jij altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen.

De beste kennis in huis…Dat durven wij na 15 jaar wel te zeggen. Samen met onze partner budgetcoach.nl kijken wij hoe wij onze opleidingen en trainingen zo praktijkgericht en altijd accuraat mogelijk kunnen maken.

Wij begrijpen ook dat de drukte van alledaags niet altijd gecombineerd kan worden met een klassikale opleiding. Wij bieden dan ook online opleidingen en (PE)trainingen aan waarbij je dezelfde hoge kwaliteit kan verwachten. Door het gebruik van video en persoonlijke aandacht zorgen wij ervoor dat een opleiding altijd praktijkgericht is. Onze docenten zijn altijd online bereikbaar voor vragen en advies. Het belangrijkste vinden wij dat een opleiding of training bij jou past. Hierdoor leer jij een stuk leuker!
Heb jij een opleiding bij ons gevolgd en loop je tegen bepaalde praktijksituaties aan? Vraag het ons en wij helpen je verder of neem een kijkje in onze kenniscentrum.

Ervarend leren
Al onze online en klassikale opleidingen zijn gebaseerd op het principe ‘ervarend leren’. Dit houdt in dat je leert door te doen en te proberen. Ervarend leren betekent ook dat je je bewust bent of wordt van het effect van je gedrag. Pas na bewustwording kun je een voor jezelf onderbouwde keuze maken om je gedrag te veranderen. Bij Learncare Academy leer je vanuit je eigen mogelijkheden.

Onze trainers gaan uit van wat jij al kan en bouwen hierop samen met jou verder. De vaardigheden die je bewust of onbewust bezit, vormen het uitgangspunt.
Leren bij Learncare Academy betekent op een nuchtere wijze werken aan je professionele ontwikkeling.

Effectief leren

 • Leren met de praktijk: Tijdens onze opleidingen vinden wij het belangrijk om zo goed mogelijk aan te sluiten op de praktijk. De opleiding vindt dan ook plaats in een praktische setting met gebruik van simulaties, cases uit de realiteit, praktische opdrachten en biedt daardoor een goede oriëntatie op het werkveld.
 • Leren is persoonlijk: Tijdens onze opleidingen ben je verantwoordelijk voor je eigen leerproces en professionele ontwikkeling. Zelfstandig leren is hierbij een belangrijk gegeven. Onze trainers begeleiden je in dit proces. Het bestuderen van theorie en het maken van opdrachten tussen de trainingsdagen door, maakt hiervan onderdeel uit.
 • Leren met plezier: Tijdens onze opleidingen spelen plezier en humor een grote rol. Omdat leren met plezier in onze ogen bijdraagt aan effectief leren.

Geschiedenis

De oprichter van Learncare Academy, Mark Hesterman, kwam jaren als creatieve therapeut bij de mensen thuis. Schulden speelde een toenemende rol bij sociaal psychische problematiek. Hij begon met mensen in zijn omgeving te helpen met financiële problemen. Mark belde dan de gerechtsdeurwaarders en incassobureaus om regelingen te treffen of maakte het huishoudboekje overzichtelijk. Hij kreeg hier steeds meer vraag naar en is toen begonnen met het oprichten van een stichting. Bij deze stichting konden mensen informatie verkrijgen over schulden. Een echte goede opleiding schuldhulpverlener bestond nog niet en er was veel onrust op de markt met onbekwame en malafide hulpverleners. Hij besefte dat dit anders moest en er moest gehandeld worden vanuit de mens. De opleidingen tot schuldhulpverlener schreef hij zelf en is in Alkmaar en Amsterdam les gaan geven. De aanvragen kwamen al snel binnen en Learncare Academy ontstond.

Van schuldhulpverlening naar de naam en opleiding budgetcoach
Vanuit de ervaring met schuldhulpverlening is de naam budgetcoach.nl in 2004 vastgelegd. Mensen die niet in een problematische schuldensituatie verkeerde, maar wel de behoefte of de noodzaak hebben aan budgetbegeleiding bestond nog niet. De eerste opleiding tot budgetcoach starten in 2006 met slechts een klein aantal deelnemers. In de loop van de jaren is mede door deze opleiding het beroep budgetcoach uitgegroeid tot een professioneel vakgebied en is Mark Hesterman grondlegger van budgetcoaching.

Leren met zorg

Leren met zorg, Learncare is ontstaan uit de behoeftes om mensen met financiële problemen te helpen en te handelen vanuit de menselijke maat. Al onze opleidingen zijn gericht om jouw op te leiden als expert met de beste kennis, zodat jou kennis het beste uit mensen kan halen. Onze slogan ieder mens is het waard om in te investeren blijft dan ook onze kern.

Mark Hesterman, oprichter Learncare Academy en budgetcoach.nl

Het team

Diana Schellekens

 • Opleidingscoördinator

Daniel van der Meulen

 • Grafisch ontwerper

Tanisha Meyer

 • Cursistenadministratie

Leonie Meyer – Hesterman

 • Financieel directeur

Stephanie Hesterman

 • Commercieel directeur

Robert Westphal

 • Docent

Fokke van der Meulen

 • Docent

Frits Cohen

 • Docent/Assessor

Ilona Schouten

 • Docent

Anita de Nie

 • Assessor

Charles Sonneveldt

 • Docent

Bart Seegers

 • Docent

Theo Sengers

 • Assessor

Kees van Dijk

 • Docent

Jurjen Snater

 • Docent

Claudia Klokkemeijer

 • Docent

Gideon Schrijver

 • Docent

Erkenningen

NRTO

Learncare Academy bezit het NRTO-keurmerk. Dit keurmerk is de erkenning voor kwaliteit en professionaliteit in de private opleidingsbranche. Door het NRTO-keurmerk kunnen klanten ervan uitgaan dat wij voldoen aan hoge kwaliteitseisen op het gebied van transparantie over producten en diensten, adequate dienstverlening, professionele omgang met klanten en deskundigheid van het personeel.

Een onafhankelijke, externe certificerende instelling toetst of een aanbieder aan de kwaliteitseisen voldoet. Het NRTO-keurmerk wordt afgegeven door de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO), de branchevereniging voor private opleiders. Zie voor meer informatie www.nrto.nl/keurmerk

CRKBO
Opleidingen vrij van BTW

Learncare Academy is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs. Daardoor betaal je voor onze opleidingen géén btw. Dat scheelt maar liefst 21%! Wij staan in het Register Instellingen onderwijsinstellingen daardoor voldoen wij aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Erkend examenbureau persoonscertificering KIWA

EPCS, onderdeel van Learncare Academy neemt examens af namens de KIWA voor de Persoonscertificering Schuldhulpverlener en budgetcoaching.

Erkend WFT examenbureau

Learncare academy is geaccrediteerd door het CDFD voor het afnemen van Wft (PE ) examens.

Erkend opleidingsinstelling Wsnp

Opleidingsinstelling Learncare Academy B.V. voldoet aan de eisen voor aanwijzing opleidingsinstelling Wsnp zoals bepaald in het Besluit aanwijzing opleidingsinstelling Wsnp.
Erkende opleiders hoeven hun cursussen niet te laten controleren; zij mogen zelf – conform het beleid – punten toekennen aan hun PE-activiteiten. Alleen opleidingsinstellingen die voldoen aan de voorwaarden, worden door Bureau Wsnp aangewezen als erkende opleidingsinstelling.
Learncare Academy is hiermee één van de weinige opleiders die erkend is als opleidingsinstelling door de Wsnp.