Het einde van het jaar nadert; de decembermaand

Geplaatst op

Hoe ziet de decembermaand voor een bewindvoerder eruit? Zijn er alleen geldaanvragen vanwege de extra dure maand of komt er meer bij kijken?

Het is bijna december. Veel bewindvoerders weten wat dat betekent, tenminste ik wel. December is de maand van de vele feestjes: Sinterklaas, het kerstfeest en als klap op de vuurpijl oud & nieuw. Veel klanten willen dan ook extra geld ontvangen in de maand december. Want tja, de kinderen willen ook cadeaus van Sinterklaas. En met Kerst moet er voor de hele familie gekookt worden. En wat is Oud & Nieuw nu zonder vuurwerk, oliebollen en nieuwe kleren?

Eind van dit jaar; waar moet op gelet worden?

Maar voor een bewindvoerder is december meer dan dat. December is de maand waarin alle nieuwe zorgpolissen binnenkomen en er moet worden gekeken of een klant nog juist verzekerd is. Moet de tandartsverzekering worden verhoogd of juist worden verlaagd? Worden er voldoende fysiobehandelingen vergoed? Kan een klant dit jaar eindelijk weer aanvullend verzekerd worden? Hoe zit het met de orthodontie behandelingen? Is de collectieve zorgverzekering bij de gemeente een optie? Kan het eigen risico maandelijks vooruit worden betaald? Dit is een greep uit de vragen waar ik aan het eind van jaar tegenaan loop.

Aanvragen bijzondere bijstand

Wat we ook niet moeten vergeten zijn de vele aanvragen voor bijzondere bijstand waarmee de kosten van bewindvoering worden betaald. Vaak loopt de bijzondere bijstand door tot eind december. In deze maand zal dan ook een nieuwe aanvraag moeten worden ingediend bij de gemeente. De uiterste ontvangstdatum van deze aanvraag kan per gemeente verschillend zijn. Maar wat is nou vervelender dan een bijzondere bijstand die ineens niet meer wordt uitbetaald? En nu denk je misschien, verstuur deze aanvraag dan al rond oktober. Maar helaas, deze aanvraag komt dan netjes retour onder het mom van; je bent te vroeg.

Kortom; december, wat een mooie maand is dat toch. Graag wens ik alle lezers een prettige decembermaand, fijne feestdagen, een goed uiteinde en een stralend nieuw jaar toe.