Training docent budgetcursus

Klassikaal
Gemiddeld scoort Learncare Academy een 8 gebaseerd op 65 reviews in de afgelopen 12 maanden

In het kort

Studieduur
8 uur
Certificaat
PE certificaat
Prijs
€ 449,00

PE punten

KIWA 8 punten

Locaties en startdatum

Kies hieronder de gewenste locatie en startdatum.

Toon startdata voor:

12 november 2024 in Utrecht

Utrecht
Met de auto gratis parkeren voor de deur. Locatie details wanneer je naar beneden scrolt, kun je postcode invoeren wanneer…
Startdatum: 12 november 2024

Planning

 • 12-11-2024 van 09:00 tot 17:00
Sluiten
Inschrijven

Beschrijving

Deze training is er voor professionals die kennis en vaardigheden zoeken om een budgetcursus te geven. In deze training krijg je inzichten in hoe je een budgetcursus ontwikkelt, hoe je de lessen geeft en welke thema’s er aan bod komen tijdens de cursus. Verder wordt er aandacht besteed aan didactiek en aan het omgaan met een groep cursisten. Daarnaast is er aandacht voor de diverse leerstijlen. Om succesvol een budgetcursus te geven dien je te weten hoe je dit aanpakt, heb je het vertrouwen om jouw cursisten te leren budgetteren en werk je aan inzicht, bewustwording en gedragsverandering.

Afhankelijk van jouw doelgroep bepaal je leerdoelen van jouw cursus en bouw je de training op door thema’s en werkvormen te kiezen. Tijdens de training “docent budgetcursus” krijg je de handvatten om een goede opbouw te maken en een gedegen voorbereiding te hebben van jouw budgetlessen. Met het ontwikkelen van didactische vaardigheden leer je hoe je voor een groep staat en hoe je een les overbrengt. De voorbereiding en het overbrengen van de informatie zorgen voor een succesvolle budgetcursus. Hoe je dit doet, komt tijdens deze eendaagse training aan bod.

Voor wie
Ben je werkzaam als schuldhulpverlener, budgetcoach, bewindvoerder, maatschappelijk werker, sociaal juridisch medewerker, bijstandsconsulent of hulpverlener in een ander vakgebied en wil je budgetlessen verzorgen? Dan is deze training geschikt voor jou. De training is ook geschikt voor degene die niet een hele budgetcursus willen geven maar slechts een enkele les over budgetteren willen overbrengen, zoals docenten op een school of mensen die tijdens de “week van het geld” een budgetles verzorgen.

Schrijf je hier in voor de proefles

In de proefles geven wij uitleg over de training en behandelen wij een stuk van de theorie zodat je een goed beeld krijgt van de training. Schrijf je hier geheel gratis in.

Duur van de opleiding
Deze training duurt een dag en neemt 8 uur in beslag.

Lesmateriaal
Al het benodigde lesmateriaal voor deze training vind je in je eigen online leeromgeving. Je hebt één jaar toegang tot het online platform.

Certificaat
Na afloop van de training ontvang je een PE-certificaat van deelname.

Leerdoelen
Na deze training:

 • Weet je hoe je een budgetcursus opbouwt
 • Weet je leerdoelen voor een doelgroep te bepalen
 • Weet je de thema’s van een budgetcursus
 • Heb je didactische vaardigheden ontwikkelt
 • Weet je hoe les te geven aan een “budgetgroep”
 • Heb je meer inzicht in leerstijlen
Bekijk het Programma

Programma

 • Budgetteren in een budgetcursus
 • Doelgroep en leerdoelen
 • Opbouw budgetcursus
 • Didaktiek en werkvormen
 • Leerstijlen
 • Voorbereiden en het geven van een les

Kosten

Deelname kosten: € 449,-. Vrijgesteld van btw.

Weet je nog niet helemaal welke opleiding bij jou past en wil je even sparren met één van onze opleidingsmanagers. Vraag dan geheel vrijblijvend gratis online advies aan.

Wat onze klanten vertellen