Belangrijk nieuws voor de vtlb-berekeningen van 1 tot half juli

Geplaatst op

Bericht van Bureau WSNP: Elk half jaar verschijnt er een nieuwe versie van de vtlb-calculator, omdat de normbedragen wijzigen. Normaal gesproken verschijnt de calculator half juli en half januari tot die tijd kunt u de calculator van de vorige periode gebruiken.

Dit keer zal dit eenmalig anders zijn. De wettelijke normbedragen die gelden per 1 juli worden vanaf 1 juli direct toegepast in de berekening van de beslagvrije voet. Die beslagvrije voet maakt, zoals u weet, deel uit van de vtlb-calculator. De nieuwe vtlb-calculator is op 1 juli nog niet gereed, omdat ook normbedragen in het nominaal bedrag wijzigen en die zijn nog niet allemaal bekend. Ook moet er nog getest worden als die bedragen er wel zijn.
In de rekentool van de beslagvrije voet is het nu nog niet mogelijk om het tijdvak te kiezen waarover de beslagvrije voet berekend moet worden. Deze mogelijkheid wordt per half juli toegevoegd in de rekentool beslagvrije voet en kan dan ook in de vtlb-calculator ingebouwd worden.
 

Wat betekent dit?

Vtlb-berekeningen die vanaf 1 juli gemaakt worden, gebruiken kortdurend de nieuwe normen van de beslagvrije voet, maar de oude normen van het nominaal bedrag. Het vtlb is daarmee niet helemaal correct. Zodra de nieuwe vtlb-calculator gereed is, naar verwachting in de week van 5 tot 9 juli, kan met de juiste normbedragen gewerkt worden. We adviseren u hiermee rekening te houden bij het maken van de vtlb-berekeningen, vooral met het versturen van voorstellen of contacten met de rechtbank. Gebruik bij voorkeur extern geen berekeningen die u maakt tussen 1 en circa 9 juli.

Lees meer informatie op de website van bureau WSNP

Wat betekent dit voor de VTLB opdrachten in de leeromgeving?

In de leeromgeving zijn de VTLB opdrachten op basis van de calculator van mei 2021. Dit betekent dat er een onontkoombaar verschil zal zijn vanaf 01 juli 2021 in de uitkomst van de opdrachten.

Aanpassingen VTLB KIWA examens per 01 september

Per 01 september hanteert de KIWA de VTLB calculator van juli 2021.

Wanneer gaat Learncare de VTLB opdrachten aanpassen?

Medio augustus 2021 zullen wij de opdrachten aanpassen naar de VTLB calculator van juli 2021, zodat de aanpassingen in lijn lopen met de KIWA examens.

Vragen?

Voor vragen kun je altijd contact opnemen met de docent van de opleiding.