Geslaagd congres samen staan we sterker 27-03-2019

Geplaatst op

Geslaagd congres samen staan we sterker 27-03-2019

Gisteren vond in een goedgevuld AZ-stadion het congres ‘Samen staan we sterker’ plaats. Centraal staat de vraag hoe het hele speelveld met partijen in het sociaal financieel vakgebied beter kan samenwerken en elkaar kan vinden, om de schuldenproblematiek te verminderen.

De wethouder Paul Verbruggen van de gemeente Alkmaar opende het congres en besprak hoe de gemeente Alkmaar inhaakt op het preventieve beleid en ervoor zorgt dat de burgers op tijd en met begeleiding de financiële zaken op de rit krijgen.

In de Week van het Geld trapte Olaf Simonse van het Ministerie van Financiën het congres af. De problematiek werd geduid. In de workshopsrondes belichtten diverse instanties vervolgens de problematiek vanuit hun expertise en rol in de keten waar soms stevig op de inhoud gediscussieerd werd.

Workshops
De gemeente Venray besprak een succesvolle benadering voor vroegsignalering. De Belastingdienst presenteerde haar intermediaire beleid voor een financieel gezond Nederland. Sociaal.nl ging in op de verschillen tussen het minnelijke en wettelijke traject. De gevolgen van een financieel (on) gezonde werknemers stond centraal in de workshop van het Ministerie van Financiën.

ABN AMRO besprak haar Preventieprogramma Zorgeloos Wonen & Verantwoord Lenen in relatie tot producten als consumptief en hypothecair krediet. Gemeente Den Helder en Hollands Kroon werken al samen en bespraken de mogelijkheden van bijzondere bijstand. Het CJIB behandelde verantwoord incasseren, terwijl de British School in the Netherlands samen met Budgetcoach.nl keek naar de financiën van expats en buitenlandse werknemers.

Uiteraard verzorgden docenten van Learncare zelf ook een aantal workshops. Schuldenproblematiek belicht vanuit diverse invalshoeken: schulden in relatie tot psychologische factoren, het begeleiden van ondernemers van schulden, een reis door de belevingswereld van schuldeiser, schuldenaar en bewindvoerder en het hebben van schulden en financiële gevolgen van een echtscheiding.

Samenwerken
‘Samenwerken, verbinding opzoeken, elkaar begrijpen, relaties onderhouden, open staan voor de ander en succesvol worden’.  Daar draaide het congres om. Jos Burgers verwoorde het prachtig en herkenbaar met aansprekende metaforen in zijn betoog. Direct toepasbaar in de thuissituatie, én noodzakelijk in het verminderen van de schulden in Nederland.

Een zeer geslaagde dag en voor herhaling vatbaar. Daarin vonden alle partijen elkaar gelukkig al.

Rondleiding
Voor alle standhouders was er een prachtige rondleiding door het AZ-stadion. Ook op het voetbalveld draait het immers om samenwerken, oplossingen vinden, succesvol zijn en winnen.

Als verrassing werden de directieleden van Learncare Academy en budgetcoach.nl tijdens de afsluiting verrast door hun medewerkers met een prachtige bos bloemen. Wat hebben wij genoten van dit congres met zijn allen.

Reacties
Wij hebben veel enthousiaste reacties mogen ontvangen. Hieronder een paar uitgelicht:

Wat een leerzame dag en met een spetterende afsluiter. Ook de smoothy viel goed, evenals de tas met leuke attenties, kortom super georganiseerd, dank hiervoor!

Samen sta je inderdaad sterker, die vibe was duidelijk voelbaar vandaag! Dank voor de uitstekende verzorging en tot een volgend keer!

Bedankt voor de boeiende, leerzame en goed verzorgde dag! Top!

Het was zeker geslaagd!! Het harde werken is beloond.

Het was een meer dan geslaagde dag! Louter positieve geluiden mogen horen van sprekers, deelnemers en collega standhouders.

Wij gaan met zijn allen nog heel lang nagenieten van deze prachtige dag.

Iedereen hartelijk bedankt voor de bijdrage aan deze succesvolle dag!