Gratis webinar met alle wijzigingen op een rij

Geplaatst op

Gratis webinar met alle wijzigingen op een rij

Een nieuwsbrief leent zich niet direct tot het lenen van alle wijzigingen die op Prinsjesdag gepresenteerd zijn. Bovendien behoeven de nieuwe regels, kaders en aanpassingen, vaak extra uitleg om het juiste beeld te schetsen. Daarom delen we graag een gratis webinar met je, waarin je niet alleen duidelijke stof gepresenteerd krijgt, maar dit ook nog eens na kunt lezen als er zich een bepaalde casus voordoet in je praktijk. In de volgende alinea delen we alvast de highlights. 

Bescherming kwetsbare consument

Verder wordt de geplande verlaging van belastingtarieven gehandhaafd, evenals de heffingsdruk. Ook is er aandacht voor mensen met een lager inkomen die een woning huren; het kabinet wil dat je, wanneer je aan bepaalde eisen voldoet, een huurverlaging bij je woningcoöperatie aan kunt vragen. Daarnaast is er nog meer aandacht voor het begeleiden van mensen naar werk, daar waar mogelijk. En er wordt ingezet op betere bereikbaarheid van de overheid: daar was immers veel kritiek op, omdat het zo moeilijk is voor burgers om via website of telefoon de juiste informatie te achterhalen. Tot slot is er het, vooralsnog tijdelijke, renteplafond van 10% op achteraf-betaal-constructies die verzendhuizen hanteren ingevoerd. Ook is de betaalpauze (voor mensen met een hypotheek) fiscaal inmiddels goed ingeregeld en is het urencriterium voor ondernemers die minder hebben kunnen werken als gevolg van de coronacrisis, versoepeld.’

Weet hoe het zit: bekijk het webinar

Wil je meer weten over de belangrijkste veranderingen voor jouw dagelijkse adviespraktijk? Kijk dan het gratis webinar terug dat onze docent Bart Seegers eerder gaf over de besluiten die gepresenteerd zijn op Prinsjesdag.