Hoe bewust ben jij met preventie bezig?

Geplaatst op

Hoe bewust ben jij met preventie bezig?

Zoals je inmiddels vast wel weet, heeft Learncare Academy een zusterbedrijf, Budgetcoach.nl. Met dit bedrijf richten we ons op werkgevers die hun medewerkers met financiële problemen graag een hand toesteken. Door inzet van één van onze Budgetcoaches, jobcoaches, scheidingscoaches of een van de andere professionals, is de werkgever samen met ons in staat om het betrokken personeelslid weer snel financieel fit te maken.

Kies voor preventie
We kunnen ons voorstellen dat het gedurende je opleiding, en later wanneer je als sociaal financieel adviseur aan de slag gaat in het veld, interessant is om van deze pagina met preventiemaatregelen voor werkgevers te weten. Je leest er niet alleen over het taboe dat werkgevers soms ervaren met mensen te praten over hun financiële gesteldheid, maar ook concreet de preventieve maatregelen zijn toe kunnen passen. Zie deze informatie als een verbreding van je kennisgebied. Want hoe beter je de hele cyclus begrijpt, hoe beter je uiteindelijk kunt helpen.

Voorbeelden van maatregelen
Een van de eenvoudigste, maar tegelijkertijd misschien wel belangrijkste preventiemaatregel, is het op tijd herkennen van de signalen. Want als er loonbeslag gelegd wordt, is de situatie vaak al heel ernstig. Zaken die werkgevers concreet kunnen doen is het volgen van een cursus waardoor ze financiële problemen bij hun medewerkers eerder herkennen. Daarnaast is het opnemen van budgetcoaching in de secundaire arbeidsvoorwaarden een mooi voorbeeld van goed werkgeverschap. Maar ook het aanbieden van kennismakingsgesprekken met een budgetcoach, het bieden van vrije inloopspreekuur op locatie of het door laten rekenen van de financiële gevolgen wanneer een medewerker gaat werken, zijn voorbeelden van preventie. Meer informatie over dit aan je opleiding verwante onderwerp vind je op deze speciaal daarvoor ingerichte pagina.

16108