Laat tijd geen belemmering zijn

Geplaatst op

Laat tijd geen belemmering zijn

Het einde van het jaar 2017 nadert. Je hoort het vast wel om je heen: “De tijd vliegt” of “Waar is de tijd gebleven?”. Zoveel wat je nog had willen doen en je denkt bij jezelf: dit ga ik volgend jaar anders doen! Waar heb jij het afgelopen jaar geen tijd voor gehad?

Tijd is een beladen begrip. Er wordt vanuit verschillende perspectieven naar gekeken. Het begrip timemanagement wekt de suggestie dat tijd zelf te managen is. Niets is minder waar; de tijd trekt zich van niets en niemand iets aan en de klok tikt onverstoorbaar verder. Wat wel gemanaged kan worden is hoe wij zelf met tijd om gaan, hoe we de tijd indelen en beheren.

Timemanagement gaat niet om sneller en vlugger werken. Wel om slimmer en bewuster. Het gaat om kiezen wat belangrijk is en op welke wijze je dat met de minste belemmeringen kunt realiseren. Daarvoor onderscheiden wij drie ankers binnen timemanagement:

1. Effectiviteit (doe ik wat ik moet doen).
2. Efficiency (doe ik wat ik moet doen op een goede manier).
3. Attitude (welk eigen gedrag belemmert/ondersteunt mij daarbij).

Voor het verbeteren van de effectiviteit en efficiency van je tijdbeheer heb je kennis en inzicht nodig. Om de verkregen kennis en inzichten in de praktijk toe te passen zul je een beroep moeten doen op je motivatie om hier en daar je gedrag te veranderen. Dit aspect maakt dat timemanagement een van de lastigste cursussen is; het gaat om meer dan alleen kennis vergaren.

Wil jij het volgend jaar anders aanpakken en je tijd efficiënter en effectiever indelen?
Schrijf je dan in voor de timemanagement masterclass.

16108