Nieuwe opleiding: Begeleiden van ondernemers met schulden

Geplaatst op

Nieuwe opleiding: Begeleiden van ondernemers met schulden

In deze opleiding leer je hoe je ondernemers of ex-ondernemers kunt helpen met hun financiële situatie.

Hoe zorg je ervoor dat de ondernemer meer inkomen gaat genereren, waar liggen de kwaliteiten en de valkuilen van de ondernemer, of moet de onderneming beëindigd worden? Met andere woorden, hoe bevorder je de zelfredzaamheid van de ondernemer. Je leert hoe je de schulden kunt gaan regelen en waar je op moet letten als je daarmee aan de gang gaat.

Competenties van de ondernemer
Er bestaat geen objectief criterium voor het vaststellen van de levensvatbaarheid van een onderneming die in de financiële moeilijkheden is gekomen. Gemeenten en diensten hanteren daarom verschillende criteria om de levensvatbaarheid te toetsen.
De levensvatbaarheid van een onderneming hangt niet alleen af van de vakbekwaamheid, financiële positie en concurrentie van de ondernemer. Ook de competenties van de ondernemer zelf zijn van belang.

Niet alle ondernemers beschikken over de juiste tools om het ondernemerschap tot een succes te maken. De financiële problemen zijn grotendeels terug te voeren op hun eigen doen en laten. Ook hebben zij weinig mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen en te verbeteren. Alleen het verstrekken van een krediet is dan niet voldoende. De ondernemer zal moeten leren effectief gedrag eigen te maken. Elke ondernemer moet zichzelf regelmatig afvragen of hun bedrijf toekomst heeft.

Welke ondernemerscompetenties heeft de ondernemer nodig, in het algemeen en voor zijn werkveld? Bezit hij de competenties of heeft hij het vermogen ze te ontwikkelen?

Kortom niet alleen de financiën komen aan bod maar ook zeker de coachende rol om de ondernemer met schulden te kunnen begeleiden.
Bekijk de opleiding hier.