Snelle actie in schuldhulp dankzij voortraject door Budgetcoach.nl

Geplaatst op

Wanneer een cliënt in een schuldhulpverleningstraject terechtkomt, dan is het meestal zaak om snel te handelen. De achterstanden zijn vaak al flink opgelopen, en langer wachten kan grote gevolgen hebben, zoals bijvoorbeeld de executieverkoop van een woning of het leggen van een loonbeslag. Voor betrokken instanties is het dan prettig als er al behoorlijk wat voorwerk is gedaan in het traject. Denk dan aan het in kaart brengen van  álle schulden: van huurachterstand tot creditcardschuld en van postkrediet tot achterstallige premie van de zorgverzekering. Maar ook aan zoiets pragmatisch als het openen van enveloppen, het in kaart brengen van eventueel vermogen en het boven water halen van alle papieren hoort daarbij. 
Een budgetcoach of schuldhulpverlener kan daar uitstekend bij helpen. Het zijn niet voor niets populaire opleidingen binnen Learncare Academy

Zusterorganisatie Budgetcoach.nl

Budgetcoach.nl, ons andere bedrijf, is grondlegger en bedenker van budgetcoaching, en dat met een landelijke dekking met zo’n 40 coaches die verspreid over Nederland actief zijn. Sommige levensgebeurtenissen kun je niet voorkomen, terwijl ze wel financiële consequenties hebben. Het is dan zaak om grip te krijgen op de situatie zodat financiële problemen kunnen worden voorkomen of worden opgelost. Daarom zijn we ook zo gelukkig met de keuze die we hebben gemaakt met de combinatie van onze beide bedrijven.

Bij Learncare Academy leiden we sociaal financieel adviseurs op en bij Budgetcoach.nl kunnen we concreet (budget)coaching, schuldhulpverlening of training hieromtrent aanbieden. Daarnaast zijn we al meer dan 15 jaar dé kennispartner en op het gebied van onder meer loonbeslagen en geldzorgen, voor tal van hr-managers die, net als wij, ieder mens de moeite waard vinden om in te investeren.

Snel een coach aan huis

Wanneer de nood aan de man is, dan regelen wij vanuit Budgetcoach.nl zo snel mogelijk (maar áltijd binnen 5 werkdagen) een coach aan huis, online of op de werkvloer. Werkgevers zijn vaak bereid om het traject te betalen, omdat de medewerker hierdoor weer snel duurzaam inzetbaar wordt. En naast het feit dat de werkgever dan niet bij alle ins en outs voor de schuld betrokken hoeft te worden, is het ook een teken van goed werkgeverschap. Het levert, ook in de toekomst, loyale medewerkers op.

Verstandig is in elk geval om niet te wachten tot het écht de verkeerde kant op gaat. Ik denk dat bijna elke hr-collega in ons land weleens verrast is door een ogenschijnlijk plotseling loonbeslag van een medewerker. Niet zelden zijn er al veel signalen aan vooraf gegaan…  Ken je iemand in jouw omgeving die gebukt lijkt te gaan onder financiële stress? Maak het bespreekbaar. Want er is altijd een oplossing. En hoe eerder deze oplossing komt, hoe beter het is. 

Kijk hier voor meer informatie over Budgetcoach.nl 

16108