Vind je het volgen van een complete financiële opleiding ook wat veel van het goede?

Geplaatst op

Vind je het volgen van een complete financiële opleiding ook wat veel van het goede?

Als sociaal-financieel adviseur wil je tot in detail op de hoogte zijn van de laatste in en outs binnen jouw vakgebied. Je wilt je cliënten immers zo goed mogelijk adviseren. Aan de andere kant wil je, naast je drukke baan, ook nog een privé-leven overhouden waarin je tijd hebt om, binnen het huidige klimaat op afstand, te sporten, te niksen of gewoon lekker bij je gezin te zijn. ‘Precies dat gegeven is de reden waarom we onze complete opleiding voor Budget Life Planner, ook in losse modules aanbieden. Daarmee bereik je als cursist het beste uit twee werelden’, aldus Stephanie Hesterman, directeur bij Learncare Academy, een warm familiebedrijf dat sociaal financieel adviseurs opleidt binnen hun vakgebied. Dat doen ze heel gericht op de manier die bij de cursist past: in een klassikale omgeving, via e-learnings, masterclasses, webinars of middels online examentrainingen.

Bewust verlagen van de drempel
‘We maken regelmatig mee dat een adviseur wel interesse heeft in de complete opleiding, maar het op dit specifieke moment in zijn of haar loopbaan niet kan combineren door andere verplichtingen of bezigheden buiten het werk om. In sommige gevallen is iemand bijvoorbeeld net vader geworden of is er buiten werktijd ruimte nodig om als mantelzorger actief te zijn. En daar ontstaat wrijving, want de betrokken adviseur wil wél graag exact op de hoogte wil zijn, zodat cliënten de zorg krijgen die ze verdienen’, vervolgt Stephanie. ‘Daarom bieden we losse modules aan, die uiteraard via accreditatie met bijbehorende PE-punten, zorgen dat de kennis rondom specifiek thema’s helemaal van nu is.

Het gaat dan om onderwerpen als life events, de gevolgen van werkloosheid, ziekte en oude dag en de gevolgen van echtscheiding en overlijden. De cursist kiest het onderwerp dat op dat moment het beste bij zijn behoefte past en rond deze losse module vervolgens succesvol af. Wanneer de tijd en energie het toelaat wordt er voor een volgende module gekozen. Als mensen de smaak eenmaal te pakken hebben, rollen ze er vaak zo doorheen. We merken in praktijk dat het aanbieden van losse modules vooral drempelverlagend werkt omdat drukbezette sociaal-financieel adviseurs niet meteen aan een lange opleiding van enkele maanden vastzitten. Het geeft een gevoel van rust en controle en dat kunnen we ons heel goed voorstellen.’

Meer informatie?
Herken je jezelf in bovenstaand dilemma? Wil je graag eens vrijblijvend sparren met één van onze specialisten om te ontdekken welke cursus, opleiding of masterclass het beste bij je past? Neem dan even contact met ons op voor een duidelijk antwoord dat past bij jouw persoonlijke situatie. We kijken uit naar je bericht!