Weet jij welke opleiding het beste bij je past? Wij helpen je met het maken van de juiste keuze

Geplaatst op

Je wilt je kennis bijspijkeren of op peil houden. Als je via Google zoekt kom je allerlei leuke opleidingen tegen. Maar welke past het beste bij jou? En hoe kies je nu dé opleider die bij je past? Want naast inhoud van de lesstof, gaat het ook over de manier waarop je je thuis voelt bij een opleidingsinstituut. En de verhalen op de website zijn natuurlijk allemaal even mooi beschreven. Maar hoe de werkelijkheid is? 

Tip 1 Bepaal je vakgebied

Natuurlijk, het is allemáál leuk. Maar welk onderdeel van je vakgebied wil je specifiek bijspijkeren? Stel je voor: je bent sociaal-financieel adviseur en je bent actief in de hoek van budgetcoaching en schuldhulpverlening. Maak dan een keuze: welk onderdeel van dit vakgebied spreekt je het meeste aan? Ben je graag die helper die vooral naast de cliënt wil staan om hem weer financieel fit te krijgen? Of houd je liever wat afstand en treed je bij voorkeur op als mediator tussen jouw cliënt en de partijen waar schulden zijn. In het eerste geval past de opleiding Budgetcoach NEN 8048 waarschijnlijk het beste bij je, terwijl de tweede situatie meer de dagelijkse praktijk van een schulphulpverlener beschrijft. In dat geval kies je beter voor de opleiding tot Schuldhulpverlener NEN 8048. 

Tip 2 Kijk naar de balans werk/privé

Heb je een gezin met drie jonge kinderen? Of woon je alleen? Ga je graag op pad of vind je het prima om in de weekenden in de boeken te zitten? Je persoonlijke situatie is belangrijk in het maken van de juiste keuze. Bepaal daarom of je een klassikale opleiding wil of liever voor een praktische e-learning gaat. Denk ook na over welk opleidingsniveau je ambieert, hoe lang deze opleiding mag duren en wanneer je starten wilt. Maar, en dat is misschien nog wel het belangrijkste, stel vooral vast wat je met de opleiding wilt bereiken. Want die motivatie gaat je verder helpen op de momenten dat het even tegenzit. 

Tip 3 Groot en bekend of kleinschalig en persoonlijk? 

Er zijn tal van opleiders in ons land: van groot en bekend tot kleinschaliger en daardoor vaak persoonlijker. Het één is niet per se beter dan het ander. Het gaat er vooral om wat bij jou past. Wil je snel kunnen schakelen, bijvoorbeeld met een opleidingscoördinator die je al vaker gesproken hebt? En hecht je aan nauw contact met je docent, die je ook op een later tijdstip nog vragen kunt stellen? Wil je dat lesstof bij wijzigingen, zoals nu rondom de VTLB-calculator razendsnel aangepast wordt? Dan zou Learncare Academy zomaar eens jouw opleider kunnen zijn…

We nodigen je van harte uit om onze opleidingsbrochure te bekijken of naar de demo-omgeving te gaan zodat je kunt ervaren hoe studeren via ons instituut in zijn werk kan gaan. Liever ervaringen van anderen lezen? Kijk dan even hier. En wil je even overleggen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 085 273 58 69.