Begeleiden van ondernemers met schulden’ najaar van start

Geplaatst op

Begeleiden van ondernemers met schulden’ najaar van start

Er is in de media veel te doen over mensen die hun baan (gedeeltelijk) kwijt zijn geraakt als gevolg van de coronacrisis. Werkgevers in allerlei branches worden hard getroffen. Waar je minder over hoort, zijn de zzp’ers in ons land. Velen van hen blijven gelukkig hun werk houden, en dan vooral zij die wat meer praktisch diensten aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan kappers, technische vakmensen, maar ook zij die actief zijn in de zakelijke dienstverlening. Mensen moeten immers geknipt. Teksten, vormgeving en nieuwe websites blijven altijd nodig. En bouwgerelateerde (onderhouds)werkzaamheden moeten hoe dan ook worden uitgevoerd.

Geen omzet meer
Maar er is ook een grote groep freelancers die hun werk van de ene op de andere dag zag verdwijnen. Denk aan organisatieadviseurs of aan één van de vele andere beroepen waar bedrijven direct op bezuinigen in tijden van crisis. Daarom bieden we ook de opleiding ‘Begeleiden van ondernemers met schulden’ aan. Gezien de grote vraag start deze al op 3 september en 19 november, en vervolgens gedurende het het voorjaar van 2021, op meerdere locaties in ons land. 

Aangepast op corona-ontwikkelingen
De opleiding is geactualiseerd en behandeld al op dag één alle relevante coronamaatregelen van dat moment. Dat helpt jou direct om in te kunnen schatten wat de gevolgen zijn, wanneer je een beroep doet op een bepaalde maatregel voor je cliënt. Deze post hbo-opleiding geeft je daarnaast inzicht in onderwerpen als: waar liggen de kwaliteiten en valkuilen van de ondernemer? Hoe help je de ondernemer bij het genereren van meer inkomen? Of is het misschien beter om de onderneming te beëindigen? Je leert welke mogelijkheden er zijn om de zelfredzaamheid van de ondernemer te bevorderen. Ook weet je, na het volgen van deze praktijkgerichte opleiding, tot in detail hoe je de schulden kunt aanpakken en waar je op moet letten als je daarmee aan de slag gaat. 

Meer informatie vind je hier. 

16108