‘De reviews van Learncare Academy stemden me direct al positief’

Geplaatst op

Babette Pels begon haar carrière dertig jaar geleden in de financiële wereld. Werken met cijfers en het helpen van mensen, dat is nog steeds waar Babettes hart sneller van gaat kloppen, maar inmiddels zou ze daar graag een iets socialere invulling aan geven. Tijdens haar zoektocht naar een geschikte opleiding kwam ze in aanraking met de opleidingen van Learncare Academy. In deze blog vertelt Babette wat de opleiding tot schuldhulpverlener haar brengt en waarin Learncare Academy zich onderscheidt.

Werken met cijfertjes en mensen helpen

Mijn carrière heeft zich tot nu toe vooral in het bankwezen afgespeeld. Dat heb ik altijd erg leuk gevonden, maar op een gegeven moment ambieerde ik een iets socialere rol. Werken met cijfertjes en mensen helpen, dat vind ik nog steeds fantastisch, maar de financiële wereld is wel heel zakelijk. Om eerst eens wat ervaring op te doen, ben ik bij Humanitas Thuisadministratie als vrijwilliger aan de slag gegaan. Daar heb ik een persoon begeleid om haar financiële administratie weer op orde te brengen. Dat gaf me heel veel energie.

Groot is niet altijd beter

Als je in die hoek betaald werk wilt vinden, moet je wel iets meer meebrengen dan alleen bancaire kennis. De zoektocht naar een opleiding tot schuldhulpverlener was begonnen. In eerste instantie kom je dan bij de grote opleiders terecht, zoals NTI, LOI en NCOI. Dat groot niet altijd beter is, bleek wel uit de reviews. Bovendien stond het me een beetje tegen dat al die grote opleidingsinstituten eigendom zijn van dezelfde onderwijsgigant, de NCOI-groep.

Flexibel

Via KiwaPersoonscertificering kwam ik op het spoor van Learncare Academy. Het eerste wat ik deed, was de reviews checken van de e-learning schuldhulpverlener. Dat helpt me altijd om een goed beeld te vormen van de kwaliteit van een organisatie. Wat ik las, stemde me al direct positief. Ik heb telefonisch contact opgenomen en toen was ik helemaal om. Ze zijn heel flexibel en denken echt met je mee. Als je iets niet redt binnen de daarvoor vastgestelde tijd, kun je de termijn gewoon verlengen tegen een geringe vergoeding. Learncare Academy is een bedrijf en natuurlijk moet elk bedrijf omzet draaien, maar je hebt als cursist niet het gevoel dat dat nou per se voorop staat. De docenten doen er echt alles aan om je te helpen de opleiding met een positief resultaat af te ronden.

Even sparren

Als ik een vraag stel in de leeromgeving van Learncare Academy, krijg ik altijd heel snel een motiverend antwoord. Zo’n e-learning is op zich natuurlijk best een eenzaam gebeuren. Het is prettig als je dan even – telefonisch of via mail – met iemand kunt sparren. Zeker als je, zoals ik, nieuw bent in het vakgebied en je nog niet bekend bent met alle terminologie.

Op zoek naar een baan in de schuldhulpverlening

De examens voor SHV I en III heb ik inmiddels behaald, nu nog SHV II en het assessment afleggen. Ik denk dat ik nu ongeveer op de helft ben. Er moet nog wel het een en ander gebeuren, maar ik ben lekker op weg. Ik ben niet meer de allerjongste en heb nog niet veel werkervaring opgedaan in de schuldhulpverlening. Ik ben nog steeds werkzaam in de bancaire sector, wellicht is er een mogelijkheid om daar mijn kennis in te zetten. Maar eerst maar eens mijn opleiding afronden, dan komt de rest vast wel goed.

Meer weten?

Ben je ook op zoek naar een opleiding tot budgetcoach, schuldhulpverlener, beschermingsbewind of een andere training in de sociaal-financiële hulpverlening, online, klassikaal of virtueel? Check dan ons aanbod.