Eindelijk! We kunnen weer het klaslokaal in

Geplaatst op

Eindelijk! We kunnen weer het klaslokaal in

Natúúrlijk hebben we ons aangepast. En natúúrlijk was iedereen, na wat gewenning, ook best wel te spreken over het geven of volgen van virtuele lessen. Toch zijn we het met elkaar eens over één ding: virtueel contact via schermen kan nooit de persoonlijke interactie tussen mensen vervangen. Daarom zijn we verheugd om te melden dat in augustus zowel in Utrecht als in Zwolle de twee eerste klassikale opleidingen tot budgetcoach weer van start gaan. Uiteraard start deze populaire opleiding ook op andere locaties, zoals bijvoorbeeld in september en oktober in Amsterdam.  Maar ook in Capelle aan den IJssel en Eindhoven. 

Veel vraag naar budgetcoaches
Het is misschien wat wrang, maar juist in deze tijd is er veel vraag naar budgetcoaches. Gemeentes, grote bedrijven, welzijnsinstellingen en woningcorporaties zoeken naar goed opgeleide professionals die snel inzetbaar zijn om mensen weer overzicht in hun financiële huishouding te geven. In deze opleiding leer je heel praktijkgericht tot in detail hoe je mensen met budgetproblemen kunt begeleiden. Van onze cursisten horen we terug hoe dankbaar, waardevol en afwisselend het werk is. Logisch ook, want elke situatie is anders. En dat is nu precies wat het zo boeiend maakt, want geen dag is hetzelfde. Daarnaast ben je nooit uitgeleerd, want er zijn altijd wel nieuwe regelingen of ontwikkelingen waar je over weten wilt. Dat maakt het ook zo mooi: je kunt je helemaal vastbijten in je vakgebied. En dat past dan weer goed bij het karakter van de gemiddelde budgetcoach, want die wil vaak tot in detail weten hoe zaken in elkaar zitten. 

Zelfstandig of in loondienst?
Met deze opleiding doe je zóveel kennis op binnen het vakgebied van budgetcoaching, dat je zowel als zelfstandig budgetcoach of als budgetcoach in loondienst aan de slag kunt. Die keuzevrijheid wordt enorm gewaardeerd door onze cursisten, omdat je daarmee aan het roer van je eigen loopbaan staat. Wat verder als voordeel wordt genoemd, is de onafhankelijke NEN 8048-certificering, waaruit de kwaliteitsnorm van deze studie blijkt. Meer informatie over deze opleiding vind je hier. Net als uitleg over het verschil tussen de vakgebieden budgetcoach, schuldhulpverlening en beschermingsbewind. Want die termen blijken lang niet altijd voor iedereen duidelijk.

16108