‘Ik heb Learncare Academy ervaren als een professionele organisatie’

Geplaatst op

Marleen Verkade werkte, na haar universitaire opleiding tot accountant, jaren in het bedrijfsleven als controller. Omdat ze die kennis graag wilde inzetten om mensen te helpen, maakte ze de stap naar het sociaal-financiële domein. Ze volgde de opleiding tot bewindvoerder – bij Learncare Academy natuurlijk – en startte haar eigen bedrijf als zelfstandig professioneel beschermingsbewindvoerder. Nu is het tijd voor de volgende stap en gaat Marleen doceren aan Learncare Academy. In deze blog stelt Marleen zich voor en vertelt ze waarom haar keuze op Learncare is gevallen.

Van controller naar professioneel Civiele Bewindvoerder

Na jaren carrière te hebben gemaakt in het bedrijfsleven, voelde ik de behoefte om de stap te maken naar het sociaal-financiële domein. Daarom koos ik zeven jaar geleden voor de opleiding tot professioneel Civiele Bewindvoerder en de module Schuldenbewind bij Learncare Academy. Met die opleiding, een stageperiode bij een ervaren bewindvoerder én mijn kennis en ervaring in de financiële wereld, ben ik aan de slag gegaan als zelfstandig professioneel beschermingsbewindvoerder.

Volgende stap

Nu ben ik klaar voor de volgende stap. Als je iets zeven jaar gedaan hebt, begint het te kriebelen. Ik heb het altijd al leuk gevonden om mijn kennis te delen. Vroeger deed ik dat altijd al met veel plezier op de werkvloer, met stagiairs en collega’s. Tijdens mijn opleiding had ik aangegeven dat ik wel openstond voor een rol als docent. Toen Charles Sonneveldt, de docent waar ik mijn opleiding van heb gekregen bij Learncare Academy, met pensioen ging, werd ik benaderd. Het leek me een enorm leuke uitdaging, dus die ben ik graag aangegaan.

Learncare Academy is een professionele organisatie

Het lesgeven zelf is een nieuwe uitdaging, maar mijn enthousiasme voor het vak en mijn actuele praktijkkennis en -ervaring is een pre. Daar houden ze bij Learncare Academy van: docenten met de spreekwoordelijke poten in de klei. Voor mij is hiermee de cirkel weer rond. Ik heb hier zelf mijn opleiding tot bewindvoerder gedaan en heb Learncare Academy ervaren als een professionele organisatie, waar je als student heel fijn les krijgt.

Waarom een opleiding tot bewindvoerder?

De opleiding tot bewindvoerder is interessant voor een aantal groepen. Natuurlijk voor mensen met een financiële vooropleiding die meer de sociale kant op willen, zoals ik destijds. Maar de opleiding is ook heel interessant voor mensen met een sociale opleiding die affiniteit hebben met de financiële wereld. In de praktijk ziet Learncare Academy ook dat uit beide hoeken de aanmeldingen komen: mensen met een financiële vooropleiding en mensen die ervaring hebben met de doelgroep.

Theorie moet aansluiten bij de praktijk

Begin 2023 ben ik gestart. Ik ben al begonnen met nakijkwerk voor de e-learning en ben volop bezig met de voorbereidingen voor de klassikale opleiding. De afgelopen maanden ben ik druk geweest om me het lesmateriaal eigen te maken en te updaten. Dat voortdurend updaten is belangrijk, want het werkveld van bewindvoering is enorm dynamisch. Tijdens de opleiding willen we dat de theorie steeds zo goed mogelijk aansluit bij de praktijk. In mei begint de eerste klassikale opleiding en dat voelt best spannend. Ik ben heel benieuwd naar de feedback die ik ga krijgen.

Actief persoon

Ook als ik niet aan het werk ben, ben ik een echt mensenmens. Ik breng graag tijd door met mijn gezin en met familie en vrienden. Lekker buiten sporten, wandelen, actief bezig zijn, daar hou ik van, maar ik lees ook graag een boek. Zelfhulpboeken zijn wel een beetje mijn guilty pleasure. Het laatste boek dat ik las ging over geweldloze communicatie. Die kennis kun je zowel in je privéleven als in dit werk goed toepassen. Maar nu eerst focussen op het starten van de opleiding. Ik heb er zin in!

Meer weten?

De eerstvolgende klassikale opleiding beschermingsbewind begint 15 mei, in Utrecht. Meer informatie lees je hier. Benieuwd naar onze andere praktijkgerichte opleidingen – online, klassikaal of virtueel – die van jou als sociaal financiële hulpverlener een echte expert maken? Check ons overzicht.

Webinar nieuwe belastingwijzigingen

Het jaar is van start gegaan en dat betekent nieuwe belastingwijzigingen. Tijdens deze webinar word jij geheel gratis binnen een uur weer op de hoogte gebracht van alle relevante wijzigingen door expert Bart Seegers. Schrijf je nu geheel gratis in! Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.