“Ik leer niet makkelijk uit boeken, maar bij Learncare Academy zag ik direct -dit zit goed.”

Geplaatst op

Karin van der Meijs leerde op jonge leeftijd al te dealen met een beperkt budget. Ook in haar volwassen leven stond zij voor financiële uitdagingen, terwijl ze verantwoordelijkheid had voor haar zorgbehoevende zoon. “Toen mijn zoon uit huis ging, moest ik iets voor mezelf gaan doen.”, vertelt Karin. Zij besloot haar ervaring en zorghart in te zetten als budgetcoach voor het gerechtsdeurwaarderskantoor waar zij werkt.

Anno 2022 is Karin al jarenlang cursist bij Learncare Academy en ontwikkelt zij, naast de persoonlijke budget-coaching, ook verschillende trainingen voor scholen en bedrijven. “Ik leer niet makkelijk uit boeken, maar bij Learncare Academy zag ik direct -dit zit goed.”- aldus Karin van der Meijs, inmiddels zelfstandig werkend budgetcoach.

Een opleiding geeft bepaalde zekerheid

“Toen mijn werkgever mij vroeg om als budgetcoach aan de slag te gaan, zei ik direct ‘Ja’.”, vertelt Karin. “Ik had veel kennis vanuit mijn eigen ervaring en door het werken bij een gerechtsdeurwaarderskantoor. Toen ik besloot om ook als zelfstandig budgetcoach verder te gaan, wilde ik wel gericht geschoold zijn. Achter elke schuld schuilt een verhaal. Dat vergt een luisterend oor en communicatieve vaardigheden, maar ook vakkennis.” vervolgt ze.

“Ik ben nu KIWA-gecertificeerd, zodat ik de nodige kennis blijf vasthouden. Dat blijft gewoon belangrijk in dit vak. Om mijn PE-punten te halen, volgde ik bijvoorbeeld recent een opfris-training van Bart Seegers, docent bij Learncare Academy. Hij legde het belastingstelsel en de nieuwe ontwikkelingen uit, alsof het peanuts is. Na zijn uitleg dacht ik ‘Ooh, dus zo kun je het zien.” Karin vertelt dat ze beter kan beoordelen welk vangnet beschikbaar is voor haar cliënten, doordat ze de complexe wet- en regelgeving nu beter verstaat.

Theorie uit de praktijk

“Een gedegen opleiding betekent diepgang. Je wordt rijker in kennis, maar ook in vaardigheden. Ik zocht online naar een opleiding en vond de opleiding tot budgetcoach bij Learncare Academy. Zij zijn zo toegankelijk, waardoor het voor mij direct goed zat.”

“Ik begon de opleiding tot budgetcoach met docent Robert Westphal. Hij reageerde snel op mijn huiswerk en vragen, zodat ik door kon. Ze zijn ontzettend sterk op inhoud. Ook als je vragen stelt die niet direct met de lesstof te maken hebben, helpen ze.”

“De leraren komen zelf uit de praktijk. Dat merk je! Zij begrijpen de casuïstiek en weten precies wat er op dat moment speelt in de markt.”

Duidelijke taal is belangrijk

“Ik leer niet makkelijk uit boeken, ook al pas ik de theorie dagelijks toe. De opleiding tot budgetcoach vond ik best een pittige opleiding, maar tóch ben ik er goed doorheen gekomen. Dat is echt te danken aan de leraren, die ervoor zorgen dat ik het snap.”

“Tijdens de opleiding kun je meedoen aan MEMO-trainingen, die je helemaal zelf kunt instellen. Je kiest zelf hoe vaak en hoeveel toets-vragen je krijgt aangeboden. Dat werkte echt heel goed. Je krijgt de leerstof steeds opnieuw in kleine stukjes voor ogen en dan neem je het vanzelf op.”

PE-punten moeten iets zinvols opleveren

Karin heeft niet veel tijd naast het werk en wil dus gericht leren, vertelt ze. “Bij LearnCare Academy kun je makkelijk kiezen uit heel veel verschillende webinars of klassikale trainingen, om je PE-punten te halen. Vorig jaar, tijdens de corona-pandemie, kocht ik een webinar-pakket voor PE-punten. Daarmee haal je alle PE-punten op jouw eigen moment, terwijl je alleen webinars bekijkt, die voor jou relevant zijn.”

“Ik ben nu eenmaal budgetcoach, dus ik kijk ook naar de prijs. Dit soort pakketten schelen best heel veel geld.”

Ben jij benieuwd naar onze webinars en trainingen? Bekijk hier hoe je zo slim mogelijk jouw PE-punten of certificering behaalt.