Jij helpt iedereen, wie helpt jou?

Geplaatst op

De decembermaand drukt je met je neus op de feiten. In het sociaal financieel domein is dit de drukste periode. Lees over de grootste valkuilen van de sociaal financieel adviseur én de oplossing krijg je kado deze kerst.

Jouw toegevoegde waarde is duidelijk, maar jouw to-do lijst wordt alleen maar groter. En dát, terwijl je eigenlijk met frisse energie en nieuwe plannen het volgende jaar wilt starten. Het is jouw werk om weer rust te creëren voor jouw cliënten. Maar hoe creëer jij de nodige rust voor jezelf? Op naar een gezond en gelukkig 2023!

December drukt(e)

De laatste maanden van het jaar gaan over afronding, vieren en vooruitkijken. Zo is niet alleen ons menselijk systeem ingericht, maar ook bedrijvend Nederland werkt op deze manier. De feestdagen vragen om budget en de koude maanden zorgen voor flinke nota’s. Dit gegeven zorgt voor een toenemend aantal aanvragen bij de sociaal financieel hulpverlener en tekort aan tijd om de kwaliteit te blijven waarborgen.

We merken helaas nog steeds vaak genoeg dat gebrek aan kennis van de professional, leidt tot grotere financiële problemen. En dat is dus ook niet gek, gezien het voorstaande. Daarom helpen wij sociaal financieel adviseurs om in zichzelf te investeren. Ondanks de onzekerheid van het mogelijk aantal aanvragen, kun jij je -als sociaal financieel adviseur- wél voorbereiden op deze chaotisch drukke tijd.

Wat jouw rol als sociaal financieel adviseur jou laat zien

Het probleem is hier niet zo zeer de planning, maar het gebrek aan ondersteuning. Jij helpt iedereen, maar wie biedt jou partnerschap? We kunnen niet goed zijn in alles, en we kunnen het allemaal niet alleen. Dat is het bestaansrecht van jouw rol als sociaal financieel adviseur. Soms hebben we ondersteuning nodig van een ander, om zelf verder te komen.

Verplaats augustus naar februari: de stok achter de deur

In augustus leek het jaar nog zeeën aan tijd te bieden, om alle organisatorische aspecten op orde te brengen en tijd te investeren in jouw eigen ontwikkeling en groei. Je start fris aan de tweede helft van het jaar, nadat je tijdens de zomervakantie geïnspireerd raakte. Helaas lukt dat vaak niet, omdat je juist deze tijd met je neus in de boter valt.

Juist dan gaat alles ‘weer’ draaien en stroomt de mailbox vol. Goede voornemens worden overruled door de waan van de dag, waar je jouw aandacht met hart en ziel aan geeft. Het gevolg is echter dat je achter de feiten aanloopt en jezelf opjaagt om ook ‘nog even’ de nodige training te doen. Doe je dat niet, verlies je wellicht jouw certificering of mis je de kennis die je nodig hebt om volgend jaar door te gaan.

Verplaats dus deze todo van augustus naar februari én nog belangrijker, laat je hierbij gratis adviseren. Het voordeel hiervan is dat je op een rustiger moment in één klik jou hele jaarplan maakt. Dan kun je die ‘todo’ vast afvinken.

Jouw eigen opleidingsplan

Je krijgt alle informatie en herinneringen automatisch toegestuurd en verschijnt op de geplande momenten op locatie, of achter jouw laptop. Vraag jij je af hoeveel PE-punten jij nog te behalen hebt dit jaar? Geen zorgen, wij houden je hierover automatisch op de hoogte. Wij zijn fan van jou om wat jij doet, vanuit jouw hart. Daarom helpen wij jou om anderen te kunnen helpen.

Ken je onze PE voordeel al? Blijf het hele jaar voordelig én gemakkelijk op de hoogte van de marktontwikkelingen, met deze webinars. Meld je wél in januari even aan, zodat je alle informatie en nieuwe ontwikkelingen kunt volgen.

Zo blijf je gekwalificeerd werken en loop je jezelf niet voorbij. Wij wensen jou alvast een heel gezond en gelukkig 2023 toe!