Learncare Academy over de krantenkoppen na prinsjesdag

Geplaatst op

‘Pijnlijk dat mensen moeite hebben om hun rekeningen te betalen’, luidt de quote van de Koning tijdens Prinsjesdag, zo publiceert NOS afgelopen 20 september. Dit tenenkrommende bericht klinkt als mosterd na de maaltijd, wat ons betreft. We zien al maandenlang de harde waarheid van deze crisis.

Professionele sociaal financiële hulp is noodzakelijk

De verspreiding van de financiële problematieken onder alle lagen van de Nederlandse bevolking, lijkt het gevolg van de onnavolgbaarheid van een beperkt anticipatie-beleid en verouderde systemen. Er is daadwerkelijk nood aan de man, en effectieve aanpassing en hulp is nodig om de mensen naast ons financieel weer op de rit te krijgen.

Als slachtoffer neemt de stress het over en zie je door de bomen het bos niet meer. Maar ook voor de professionele sociaal financieel hulpverlener bestaat er geen verplichte informatievoorziening op dit gebied. De onwetendheid vergroot de problematiek en de problemen komen vaak te laat aan het licht, waardoor ze onoverkomelijk zijn geraakt. Dit zien we helaas nog dagelijks terug.

Welke toeslagen kun je nu nog aanvragen, en waar?

Overheidssteun aanvragen is onvermijdelijk in deze situatie en tegelijkertijd bijna onmogelijk te verkrijgen. Zo horen we dagelijks bij onze zusterorganisatie budgetcoach.nl van onze klanten dat zij bang zijn om toeslagen aan te vragen wegens de voorgevallen schandalen of niet begrijpen hoe ze dit moeten doen. De financiële problematiek van vandaag de dag vergt adequate professionele hulp, die verder gaat dan alleen de administratieve ondersteuning.

Woensdag 21 september jl. organiseerde we een webinar over de impact van de troonrede, voor alle sociaal financieel adviseurs in Nederland. Wat betekent de miljoenennota, rijksbegroting, het belastingplan en bijbehorende fiscale maatregelen voor de Nederlandse burger en jouw werk als sociaal financieel adviseur? Welke toeslagen kun je nu wel en juist niet meer aanvragen en wat wijzigt er op lokaal niveau?

Met bijna 300 actieve deelnemers werd ons weer pijnlijk duidelijk hoe onnavolgbaar dit is voor de professionals, als je tegelijkertijd ook de hulp daadwerkelijk moet en wilt verlenen.

De link naar de webinar vind je onderaan dit blog en blijft te bekijken tot eind december 2022.

Actualiseer jouw kennis en registratie als sociaal financieel adviseur

We kunnen als professional écht al heel veel doen om de financiële problematiek op te lossen. Tegelijkertijd vergt de omvang en complexiteit van de huidige financiële problemen een gedegen en specialistische kennisbasis en continu onderhoud daarvan. Deze essentiële kennis en competenties zijn leerbaar. Maar dat moet je wel kunnen doen!

Een initiatief zoals het STAP-budget maakt het in deze tijden financieel aantrekkelijker om je kennis actueel te houden, door het volgen van trainingen.

Deze mogelijkheid ondersteunt je om jouw waarde als professional te vergroten, als je het optimaal kunt benutten. Om dat makkelijker te maken kun je bij ons meerdere trainingen combineren tot één pakket. Dan kun je met het volledige budget jezelf optimaal laten opleiden. ‘Samen komen we er wel!’

Gelukkig zijn er tegenwoordig al verschillende brancheverenigingen in het leven geroepen, waarbij de sociaal financieel adviseur zich kan aansluiten en laten registreren. Dit maakt het ook voor de hulpzoekende met financiële zorgen makkelijker zoeken naar de juiste hulp. Onze opleidingen zijn dan ook door al deze brancheverenigingen geaccrediteerd.

Voornamelijk Prinsjesdag zorgt ervoor dat er vele wijzigingen zijn binnen onze trainingen, daarmee volg jij up-to-date een training in het najaar. Juist daarin zit de crux.

Registreer je gratis voor het opgenomen webinar van onze docent Bart Seegers, over de impact van Prinsjesdag 2022.

Check hier het STAP-Pakket met kant-en-klaar aanmeldingsproces.