Mensen met schulden helpen, iets voor jou?

Geplaatst op

Mensen met schulden helpen, iets voor jou?

De coronacrisis beheerst nog altijd ons dagelijks leven. Duidelijk is dat de pandemie enorme gevolgen heeft, maar hoe die precies op lange termijn gaan uitpakken weet niemand nog. Zeker is inmiddels wel dat de werkloosheid zal oplopen. Ook tal van ondernemers zullen het helaas niet redden, ondanks de vele steunmaatregelen van de overheid. Daardoor dreigen veel mensen in financiële nood te komen, zeker als de problemen zich verder opstapelen. Als schuldhulpverlener kun jij mensen helpen hun leven weer op de rit te krijgen. Iets voor jou?

Een prachtig vak, maar niet eenvoudig
Schuldhulpverlening is een prachtig vak, maar niet makkelijk. Geldzorgen hebben vaak immers een enorme weerslag op het leven van je cliënt. Veel mensen schamen zich voor hun schulden, trekken zich terug uit het openbare leven en lopen zo de kans in een isolement te raken. Als schuldhulpverlener heb je dan ook een groot empathisch vermogen nodig. Tegelijkertijd moet je de problemen van je cliënt ook van je af kunnen zetten. Dat is niet altijd even eenvoudig.

Alle handvatten die je nodig hebt
Met onze opleiding tot schuldhulpverlener geven we je alle handvatten die je in de praktijk nodig hebt. Je krijgt een stevige theoretische basis, maar er is ook volop aandacht voor de praktische kant van het vak. We maken bijvoorbeeld regelmatig gebruik van simulaties en praktijkcases. Ook het onderwerp communicatie maakt een belangrijk deel uit van deze opleiding. Goed communiceren met je cliënt is als schuldhulpverlener immers essentieel..

Is je interesse gewekt? Lees hier meer over de opleiding of meld je direct aan!

16108