Dat er veel vraag naar budgetcoaches en schuldhulpverleners is, mede als gevolg van de coronacrisis, is je vast wel bekend. Waar je misschien minder van op de hoogte bent zijn de ins en outs rondom deze twee belangrijke vakgebieden. Want verschillen zijn er wel degelijk. Daarom hebben we in de afgelopen periode hard gewerkt aan een speciale landingspagina’s over deze belangrijke beroepen. Hier vind je veel relevante informatie terug over het vak budgetcoaching en schuldhulpverlening.
Ook hebben we, juist vanwege die noodzaak, specifiek over de opleiding tot budgetcoach een whitepaper geschreven met daarin nóg meer informatie. En tot slot bieden we ook gratis een demo-omgeving aan zodat je kunt ontdekken of studeren via ons persoonlijke familiebedrijf bij je past.
Tijdelijk 10% korting op alle online trainingen
Wanneer je je nu opgeeft dan profiteer je tijdelijk van 10% korting op al onze online opleidingen. Dus voor zowel de e-learnings, webinars als online examentrainingen. Dat geldt ook voor de e-learning schuldhulpverlener NEN 8048 Kiwa en de e-learning budgetcoach NEN 8048 Kiwa. Bij beide e-learnings wordt overigens een praktijkdag aangeboden zodat je ook met andere cursisten kunt sparren!
Ga je liever voor de volledig klassikale variant? Kijk dan naar meer informatie over de opleiding tot gecertificeerd budgetcoach of de opleiding tot gecertificeerd schuldhulpverlener. Sommige van onze cursisten gaan nu eenmaal liever naar een locatie toe om anderen te ontmoeten. Een mooi voorbeeld daarvan is cursist én gecertificeerd budgetcoach Caroline Hertog die onlangs haar verhaal met ons deelde. Ze vertelt over hoe ze van dichtbij heeft gezien hoeveel stress loonbeslag legt bij mensen…
Praktijkdag bij élke e-learning
Ook tijdens de e-learning ontmoet je overigens gewoon andere cursisten. En wel tijdens de praktijkdag die bij elke e-learning aangeboden wordt. Dit soort dagen zijn bedoeld om gesprekken te oefenen en met je overige communicatieve vaardigheden aan de slag te gaan. Van onze cursisten horen we terug dat de interactie met anderen als heel waardevol wordt ervaren. Logisch ook, het uitwisselen van ervaringen en het bespreken van verschillende praktijkcasussen geeft diepgang aan de lesstof. Bovendien is het prettig om te bouwen aan je netwerk, zeker als je net begint in het mooie, dankbare vakgebied van sociaal financiële dienstverlening.
Al je certificeringen op orde
Schuldhulpverlening in het kort
Met de opleiding gericht op schuldhulpverlening doe je kennis op van de processen binnen het vakgebied schuldhulpverlening, zodat je als schuldhulpverlener aan de slag kunt. De opleiding voldoet aan de kwaliteitseisen conform de NEN 8048. Daarmee is deze opleiding tevens een zeer praktijkgerichte voorbereiding op de landelijke examens Persoonscertificering Schuldhulpverlening Module SHV I, SHV II en SHV III van Kiwa Nederland.
Budgetcoaching in het kort
Na het afronden van de opleiding tot budgetcoach ben je in het bezit van een erkend kwaliteitscertificaat. Door het volgen van de lesstof ben je optimaal voorbereid op het officiële examen SHV III van Kiwa. Je besluit zelf of je hieraan deelneemt. Heb je dit examen met positief resultaat afgelegd? Dan word je ingeschreven in het register van de Kiwa. Hiermee borg je je vakbekwaamheid als budgetcoach en kun je jezelf onderscheiden in de markt.
Budgetcoach, schuldhulpverlener of bewindvoerder: de verschillen
Omdat het niet altijd duidelijk blijkt wat de verschillen tussen bovenstaande beroepen zijn zetten we het nog even kort voor je op een rijtje:
Budgetcoach: een budgetcoach kun je zien als de basis. Deze sociaal financiële professional helpt mensen vanaf de basis om hun financiële zaken weer op orde te krijgen.
Schuldhulpverlener: een schuldhulpverlener is veelal bezig met het maken van plannen van aanpak en het in gang zetten van een minnelijk of wettelijk schuldsaneringstraject. De omgang met de cliënt is vaak wat zakelijker.
Bewindvoerder: een bewindvoerder gaat nog een stap verder: deze neemt het helemaal over van de cliënt omdat deze zelf niet in staat is om zijn financiële zaken te regelen.
Houd je kennis op peil
En áls je die kennis dan eenmaal bezit dan wil je deze vakbekwaamheid ook op peil houden zodat je je cliënten zo goed mogelijk helpen kunt. Ook je PE-punten behaal je eenvoudig en snel via Learncare Academy. Meer informatie vind je hier.
En vind je het een beetje veel allemaal? Geen nood: bel via 085 273 58 69 rechtstreeks met Diana Schellekens, onze opleidingscoördinator. Ze kijkt graag met je mee om te ontdekken welke opleiding bij je past. En tot die tijd? Tot die tijd wensen we je een fantastisch mooie zomer toe!