Interessante e-learnings (met PE-punten) voor financiële hulpverleners  

Geplaatst op

Learncare Academy biedt niet alleen opleidingen aan, maar ook e-learnings, cursussen en webinars om je kennis aan te vullen en up to date te houden. Het volgen van deze e-learnings is waardevol om je cliënten nog beter van dienst te kunnen zijn en levert tegelijkertijd de benodigde PE-punten op voor Kiwa, Horus, NVVBS en WSNP bewindvoerders. 


De e-learnings en webinars van Learncare Academy bieden waardevolle kennis in specifieke onderwerpen, waarmee je je nog meer kunt specialiseren en je kunt onderscheiden van andere financiële hulpverleners. Niet onbelangrijk is dat Learncare Academy erkende bijscholingen aanbiedt voor organisaties als Kiwa en Horus. Niet elke cursus of training wordt erkend, waardoor het je geen PE-punten oplevert. Daar hoef je je bij Learncare Academy geen zorgen over te maken: alle e-learnings en webinars zijn geaccrediteerd. 

Onlangs hebben we interessante e-learnings toegevoegd. Deze e-learnings kun je volgen waar en wanneer je maar wilt. 

 • Studieduur: 12 uur
 • Horus: 8 PE-punten
 • Kiwa: 12 PE-punten
 • WSNP: 8 PE-punten

Het is belangrijk dat mensen met financiële problematiek zo vroeg mogelijk in beeld komen of, nog liever, dat ze al van tevoren leren om adequaat met geld om te gaan. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er meer nodig is dan kennis om dit te realiseren. In deze e-learning leer je onder andere hoe je mensen in beweging kunt krijgen, zodat er daadwerkelijk gedragsverandering plaatsvindt.

Meer weten over het programma? Kijk dan op de pagina van de e-learning

 • Studieduur: 12 uur
 • Horus: 6 PE-punten
 • Kiwa: 6 PE-punten
 • NVVBS: 8 PE-punten
 • WSNP: 8 PE-punten

In deze e-learning ligt de focus op de gevolgen van vermogensoverdracht bij leven en bij overlijden. Er wordt dieper ingegaan op de juridische kant van overlijden, maar ook de fiscale kant nemen we uitgebreid onder de loep. Ten slotte wordt er stilgestaan bij de belastingen van giften en schenkingen, die ook invloed kunnen hebben op de erfbelasting.

Meer weten over het programma of een proefles bekijken? Kijk dan op de pagina van de e-learning

 • Studieduur: 8 uur
 • Kiwa: 6 PE-punten
 • Horus, NVVBS, WSNP: PE-certificaat (punten in aanvraag)

Hoewel life events niet exclusief aan ondernemers zijn voorbehouden, zullen de risico’s anders zijn dan voor particuliere cliënten. In deze e-learning ligt de focus op welke impact de life events hebben op de financiële situatie van de ondernemer. Dat is niet alleen relevant voor ondernemende cliënten, maar ook voor jezelf, wanneer je als zelfstandige aan de slag bent gegaan.

Vaak worden de benodigde PE-punten nog massaal aan het einde van het jaar behaald om de certificering te behouden. Wie eerder in het jaar aan de slag gaat, heeft echter volop de tijd om de webinars, masterclasses en e-learnings te volgen en hoeft dit niet in een toch al drukke periode van het jaar te doen. Wanneer je een e-learning of webinar aanschaft, heb je één jaar toegang tot de online leeromgeving ervan.

Benieuwd geworden naar alle e-learnings waarmee je je kennis kunt aanvullen? Je vindt ons hele aanbod voor PE hier. Daar zie je ook welke waardevolle webinars we aanbieden. Deze webinars vereisen een kortere studieduur en zijn er echt om je kennis bij te spijkeren. Hier zijn wel minder PE-punten mee te behalen dan een volledige e-learning. Cursist Ruud volgde twee webinars en was onder de indruk van de wijze waarop de stof wordt overgebracht. Lees zijn ervaringsverhaal hier