Prinsjesdag: een positief maar realistisch geluid

Geplaatst op

Prinsjesdag: een positief maar realistisch geluid

‘Ik heb, ook vanuit mijn vak als docent van onder meer budgetcoaches met belangstelling gekeken naar de Prinsjesdag van dit jaar. En één ding viel me op: de sfeer was, ondanks de uitdagende tijd waarin we ons bevinden, toch redelijk optimistisch. Het kwam gelukkig niet overeen met het gitzwarte beeld dat ik verwacht had dat geschetst zou worden.’ Aan het woord is Bart Seegers, docent bij Learncare Academy. 

Constructieve sfeer

‘Uiteraard wordt er aan de portemonnee gedacht, maar er wordt tegelijkertijd wel volop geïnvesteerd om mensen te helpen. Ook de daadkracht en intentie van het Kabinet om niet bij de pakken neer te gaan zitten met elkaar geven me een goed gevoel’, aldus Bart. ‘Zonder nu tot in detail alle nieuwe zaken te bespreken, kan ik wel aangeven dat er serieuze investeringen worden gedaan richting de zorg (150 miljoen euro), de bouw, het onderwijs en de werkgelegenheid in het algemeen.

Uitdagend regeringsjaar

‘We kunnen niet ontkennen dat we een uitdagend regeringsjaar tegemoet gaan. Maar met de gepresenteerde kabinetsplannen kijk ik 2021 met iets meer vertrouwen tegemoet. En hopelijk geldt dat ook voor de rest van Nederland. Want als we met zijn allen gaan wachten op een diepe recessie, dan komt die vanzelf. Ik kijk in ieder geval met belangstelling uit de naar de komende periode en blijf de ontwikkelingen nauwgezet volgen en uiteraard delen met mijn cursisten.’