Razendsnel schakelen met de grote veranderingen van het VTLB

Geplaatst op

Direct inschrijven: 

Houd je kennis én PE-punten op peil in deze belangrijke tijd vol wijzigingen. 

‘Het was écht wel even alle hands aan dek vanaf januari, omdat de veranderingen elkaar in rap tempo opvolgden.’ Aan het woord is Fokke van der Meulen, ervaren docent schuldhulpverlener bij Learncare én mede-verantwoordelijk voor het up-to-date houden van het cursusmateriaal. ‘Als de wetgeving rondom schuldhulpverlening, beslag- en executierecht wijzigt, dan heeft dat direct invloed op ons lesmateriaal. Bovendien was van sommige zaken niet direct duidelijk hoe het er concreet uit zou komen te zien. Het betekende voor ons razendsnel schakelen, want Learncare past de lesstof altijd direct aan wanneer mogelijk. Alles hangt met elkaar samen: van opleidingen tot masterclasses en webinars. Overal moeten de aanpassingen nauwkeurig doorgevoerd worden. Op gegeven moment was het afgerond. Tót het mei werd en de geschiedenis zich herhaalde toen bleek dat de nieuwe systematiek rondom VTLB-berekening in praktijk tot problemen leidde. Maar inmiddels is ook die klus bijna geklaard.’ Ben jij al bekend met de herziening VTLB? Precies weten hoe het zit? Volg de virtuele masterclass op 7 juni aanstaande. 

Goed nieuws: Kiwa past examens aan naar normeringen VTLB mei 2021

Wij hebben inmiddels alle aanpassingen doorgevoerd in onze lesstof van klassikaal tot e-learning. Ook Kiwa heeft aangegeven hun examens binnenkort aan te passen aan de geldende normen. Tot dit 100% zeker is laten we bij de VTLB-opdrachten de normering van januari 2021 nog staan. Zodra Kiwa groen licht geeft passen we dit uiteraard direct aan. En dat is dan weer erg prettig voor jou als cursist, omdat de lesstof en het examen ook dan naadloos op elkaar aan blijven sluiten. En je hoeft dan dus niet meer aan de slag met de verouderde berekeningswijze van januari jl. 

Webinar of PE-voordeel: gehele kalenderjaar updates

Ook na het volgen van onze webinars of het PE-voordeel heb je het gehele kalenderjaar toegang tot de online leeromgeving, toegang tot docenten en de MemoTrainer. Zo blijf je automatisch op de hoogte van de wijzigingen, zoals dat nu geldt voor de webinar VTLB en het webinar beslag- en executierecht. Bij al onze opleidingen, klassikaal, e-learning of virtueel ontvang je 12 maanden toegang tot de leeromgeving. Ook bij een incompanytraining, virtueel of op eigen locatie, heb je 12 maanden toegang tot de leeromgeving. Het voordeel van een incompany, evt. op maat gemaakt, is dat de lesstof meer praktisch van aard is waardoor het heel goed blijft hangen. En natuurlijk is studeren met je collega’s ook gewoon heel gezellig. 

        
Blijf alert: check de juiste bronnen 

‘Mijn tip aan cursisten is om heel alert te blijven op veranderingen. Zo weet ik vanuit mijn dagelijkse praktijk dat niet alle opleiders de veranderingen zo snel doorvoeren als Learncare dat doet. Blijf dus kijken, luisteren en lezen, zoals bijvoorbeeld op websites van De Rechtspraak, Bureau Wsnp en de NVVK’, aldus Fokke. ‘En als je twijfelt neem dan gewoon even contact op met één van de docenten van Learncare Academy. Na het volgen van een opleiding blijft er immers nog een jaar lang een online leeromgeving beschikbaar waarin je vragen kunt stellen.’