Tijd voor de belastingaangifte, ook voor je cliënten. En zó draag je actief bij… 

Geplaatst op

Het is weer tijd voor de belastingaangifte. Voor jou als budgetcoach, schuldhulpverlener of bewindvoerder is dit waarschijnlijk een fluitje van een cent. Maar voor veel mensen vormt die blauwe envelop op de mat toch een bron van spanning of onzekerheid. Daarom staan we in dit blog kort en praktisch stil bij verschillende invalshoeken rondom het actief en diepgaand bieden van hulp bij de belastingaangifte. Heb je vragen, aarzel dan niet om even contact met ons op te nemen.

Kijk gratis het webinar belastingen terug

Onlangs hebben we een webinar belastingen georganiseerd, waarin onze ervaren docent Bart Seegers alle ins en outs rondom de belastingaangifte over 2021 uiteen zette. Graag delen we de link van het webinar, zodat je het allemaal nog eens op je gemak na kunt kijken. 

Alle ins en outs over het doen van de belastingaangifte

Samen sparren met andere collega’s tijdens een klassikale of virtuele masterclass, dit is iets wat wij horen dat deelnemers als zeer waardevol ervaren. Het vergroot je netwerk, je kennis en houd je scherp. Op 10 juni in Utrecht geven wij weer zo’n waardevolle masterclass die overigens ook nog eens 4 PE-punten oplevert voor verschillende brancheverenigingen.

Belastingdienst op congres Week van het Geld 

Het zal je niet ontgaan zijn: de Week van het Geld, die plaatsvindt op 29 en 31 maart aanstaande. Naast inspirerende sessies met uiteenlopende professionals, waaronder Annemarie van Gaal, zal ook de Belastingdienst een belangrijke presentatie verzorgen. Deze heeft mede als doel om jou als sociaal financieel adviseur in staat te stellen je cliënten nog beter te helpen met hun belastingen en toeslagen.

Ellen Baas, Senior relatiebeheerder, is aanwezig vanuit de Belastingdienst. Zij zegt er het volgende over: ‘De Belastingdienst staat midden in de maatschappij. Door te luisteren, te informeren, ervaringen te delen en samen op te trekken willen we een optimale dienstverlening realiseren. Hiervoor staat het team Relatiebeheer particulieren klaar. Tijdens onze sessie maak je kennis met het team, leer je wat wij voor jou kunnen betekenen en wat we willen bereiken met de samenwerking. We informeren je over de manieren waarop we je kunnen ondersteunen bij de hulp die je aan burgers geeft. Ook laten we zien wat inmiddels al hebben gerealiseerd.’  

Kennisplatform Belastingdienst: zeer toegankelijk voor sociaal financieel adviseur

Op het kennisplatform van de Belastingdienst, dat speciaal is ingericht voor maatschappelijk dienstverleners, vind je een schat aan informatie. De Belastingdienst ondersteunt maatschappelijke organisaties, zodat zij burgers die hulp nodig hebben met belasting- en toeslagzaken, op een goede manier kunnen helpen. Zo is het eenvoudig mogelijk om antwoord te krijgen op vragen als:

  • Bij wie in de organisatie kan ik terecht?
  • Hoe vraag ik aandacht voor urgente en schrijnende gevallen?
  • Met wie kan ik overleggen als ik er niet meer uitkom?
  • Wat is het Kennisnetwerk en wat kan ik ermee?
  • Waar kan ik naartoe met ideeën over samenwerking en dienstverlening?
  • Hoe ziet jullie ondersteuning er uit? 

Via de speciaal daarvoor ingerichte postbus voor maatschappelijk dienstverleners, kun je vragen stellen of een afspraak maken met een van de relatiebeheerders. Daarnaast is het mogelijk om van ontwikkelingen op de hoogte gehouden te worden op het gebied van belastingen en toeslagen via de tweemaandelijkse nieuwsbrief die de Belastingdienst verspreidt.

Men beschikt, zo stelt de dienst, over een breed maatschappelijk netwerk en werkt nauw samen met alle maatschappelijke partijen om zo samen tot een optimale ondersteuning te komen voor die burger die dat nodig heeft. Wat ons betreft reden genoeg dus om aan te haken bij de inspirerende sessie die men verzorgt tijdens ons congres op 29 en 31 maart aanstaande.


Je zaken goed op orde

Van de meeste sociaal financieel adviseurs weten we dat ze hun zaakjes graag goed op orde hebben. Alle opleidingen bijgehouden, administratie op de rit en precies weten waar je het over hebt. Dat past bij het karakter van de financieel professional. Vanuit onze kant mag je erop vertrouwen dat wij ervoor zorgen dat de cursusstof helemaal actueel is, deze is onlangs ook weer vernieuwd. We volgen continu de actualiteiten, zodat we je van de laatste ontwikkelingen op de hoogte kunnen houden. Dat doen we niet alleen via onze lesstof, maar ook door het sturen van relevante nieuwsbrieven die je verder helpen in je vak. En een thema als de belastingaangifte en alles wat daarmee samenhangt leent zich bij uitstek voor het houden van grip op je kennis. Je helpt er niet alleen je cliënten mee, ook zelf pak je voordeel en tot slot helpt het je om zelfverzekerd bij je cliënt aan tafel te zitten omdat je precies weet waar je het over hebt. We nodigen je van harte uit om onze website te bekijken of contact op te nemen met Diana Schellekens, onze opleidingscoördinator als je vragen of twijfels hebt. Je bereikt haar rechtstreeks op info@learncare.nl of door even te bellen met 085 273 58 69.